Προτείνουμε να βάψετε φέτος τα πασχαλινά σας αυγά με έναν από τους πέντε, παρακάτω, φυσικούς και υγιεινούς τρόπους. Πειραματιστείτε με τα αγαπημένα λαχανικά, που εκτός από τις θρεπτικές τους ιδιότητες, μας χαρίζουν απλόχερα τα όμορφα χρώματα τους! Δείτε παρακάτω πως:
1. Πράσινα αυγά από σπανάκι: Βράστε σπανάκι ή μαϊντανό για μισή ώρα σε μια κατσαρόλα, σουρώστε τον πράσινο ζωμό και έπειτα βράστε σ’ αυτόν τα αυγά σας.
2. Πορτοκαλοκίτρινα αυγά από κρεμμύδι: Τυλίξτε καλά τα αυγά σας σε αρκετές στρώσεις από φλούδες ξερών κρεμμυδιών. Όσες περισσότερες φλούδες κρεμμυδιών στρώσετε τόσο πιο βαθύ πορτοκαλοκίτρινο χρώμα θα πάρουν τα αυγά σας. Καλύψτε τα με κομμάτια από παλιά καλσόν, ένα ένα, και δέστε τις άκρες με κόμπο. Γεμίζετε μια κατσαρόλα με νερό και βυθίστε τα. Βράστε τα για 15 περίπου λεπτά.
3. Κόκκινα αυγά από παντζάρι: Βράστε αρκετούς βολβούς παντζαριών και στη συνέχεια βράστε τα αυγά σας στον κατακόκκινο ζωμό.
4. Κίτρινα αυγά από πορτοκάλι: Κόψτε πολλές φλούδες πορτοκαλιών ή και λεμονιών σε μια κατσαρόλα με νερό και αφήστε τα να βράσουν έως το νερό χρωματιστεί. Στη συνέχεια τοποθετείστε τα αυγά σας και βράστε τα για 15 περίπου λεπτά.
5. Γαλάζια αυγά από κόκκινο λάχανο: Κόψτε σε μικρά κομμάτια ένα κόκκινο λάχανο και βράστε τα σε μία κατσαρόλα με νερό. Αν θέλετε πιο σκούρα μπλε απόχρωση στα αυγά σας, βράστε δύο κόκκινα λάχανα.
Γενικές οδηγίες
• Όσα περισσότερα χρωστικά υλικά βράσετε, τόσο πιο σκούρο χρώμα θα επιτύχετε στα αυγά σας.
• Όση περισσότερη ώρα αφήνετε τα αυγά σας να βράσουν σε έναν χρωματιστό ζωμό, τόσο πιο σκούρα θα γίνουν.
• Γυαλίστε τα βαμμένα αυγά σας, με ελαιόλαδο.
Προσοχή! Για να έχετε λιγότερες απώλειες σε σπασμένα αυγά, αφήστε τα από την προηγούμενη μέρα εκτός ψυγείου.
Εάν σας άρεσε αυτή η δημιουργία μοιραστείτε την ή κάντε την αγαπημένη σας!
Αφήστε σχόλιο