ΓΑΜΟΣ - ΒΑΦΤΙΣΗ ΑΝΟΙΞΗ

Έργα τέχνης με χρώματα ακουαρέλας!

Αφήστε την προσωπικότητά σας να λάμψει παίζοντας με χρώματα και σχήματα και δημιουργήστε χειροποίητα προσκλητήρια που ν’ αντανακλούν το προσωπικό σας ύφος για την ημέρα του γάμου σας. Φτιάξτε μοναδικά ρομαντικά προσκλητήρια, ζωγραφίζοντας με τα χρώματα ακουαρέλας. Δημιουργήστε τους δικούς σας χρωματικούς συνδυασμούς και τελειώματα. Εμπνευστείτε, και φτιάξτε μόνες σας το «εξώφυλλο» των προσκλητηρίων σας, με φόντα, λουλούδια, φύλλα, άνθη κλπ.

Για να κατασκευάσετε όμορφα και πρωτότυπα προσκλητήρια χρειάζεστε πολύ λίγα υλικά, δεν απαιτείται ειδικό ταλέντο και το κόστος είναι ελάχιστο.
painting-watercolor
Πώς να δημιουργήσετε ένα φόντο ακουαρέλας

Υλικά & Εργαλεία
-Ένα πινέλο Νο 12 στρογγυλό για χρώματα ακουαρέλας
-Χρώματα ακουαρέλας καλής ποιότητας
-Χαρτί, βαμβακερό, ακουαρέλας 185γρ. Θυμηθείτε ότι πρέπει να εκτυπώσετε σε αυτό αργότερα, έτσι οποιαδήποτε τραχιά επιφάνεια θα το δυσκολέψει.
-Νερό για να ξεπλύνετε τα πινέλα
-Κολλητική ταινία για να συγκρατήσετε το χαρτί στη θέση του
-Πετσέτα για να σκουπίζετε τα πινέλα
-Πλαστικό πιάτο ή παλέτα
watercolor1
Οδηγίες
> Συγκεντρώστε τα υλικά σε μια μεγάλη επιφάνεια (τραπέζι ή γραφείο).
> Πριν αρχίσετε να ζωγραφίζετε τα τελικά προσκλητήρια εξασκηθείτε χρησιμοποιώντας το πινέλο, με τα χρώματα αναμειγνύοντάς τα, αλλά και με τις ποσότητες χρώματος, σε πρόχειρα φύλλα χαρτιού.
> Κόψτε το χαρτί ακουαρέλας στο μέγεθος που θέλετε, αφήνοντας ένα επιπλέον περιθώριο 10 χιλ. για να κολλήσετε την ταινία.
> Τοποθετήστε το χαρτί επάνω σε μια σταθερή επιφάνεια και ασφαλίστε το με κολλητική ταινία. Είναι σημαντικό να κρατήσετε το χαρτί στη θέση του ενώ εργάζεστε και για να επιστρέψει στο αρχικό του σχήμα όταν στεγνώσει.
> Για την επίτευξη της ανάμειξης χρωμάτων (ντεγκραντέ), περάστε οριζόντιες ζώνες κάθετα ή οριζόντια, ξεκινώντας από το πιο σκούρο χρώμα και καταλήγοντας στο ανοιχτό του, ή αντίστροφα, προσθέτοντας λίγο λευκό χρώμα και νερό. Εναλλακτικά, για να δημιουργήσετε μια ήπια μετάβαση μεταξύ των αποχρώσεων, προσθέστε ένα νέο χρώμα στη βούρτσα χωρίς να καθαρίσετε το πινέλο.
> Εφαρμόστε την πρώτη στρώση του χρώματος στο χαρτί. Αν το πινέλο σας έχει πολύ χρώμα, σκουπίστε το ελαφρά στην πετσέτα. Για να έχετε ένα περισσότερο «ρέον» χρώμα χρησιμοποιήστε περισσότερο νερό από χρώμα. Θυμηθείτε πως είναι σημαντικό να μην αφήσετε την μπογιά να στεγνώνει πριν την εφαρμογή της επόμενης στρώσης.
> Επαναλάβετε, προσθέτοντας όσες στρώσεις χρώματος θέλετε. Αν το χρώμα είναι πολύ παχύ ή σκούρο χρώμα, βυθίστε το πινέλο στο νερό για να το αραιώσετε.
> Το χαρτί σας, ζωγραφίζοντάς το θα κρατήσει υγρασία και είναι πολύ σημαντικό, μέχρι να στεγνώσει, να το αφήσετε συγκρατημένο στη θέση του με την αυτοκόλλητη ταινία. Όταν στεγνώσει θα επανέλθει το χαρτί στην αρχική του υφή και όψη. Μην αγγίξετε την επιφάνεια μέχρι να στεγνώσει το χαρτί. Μόλις στεγνώσει, αφαιρέστε την ταινία.
> Με την ίδια διαδικασία, φτιάχνετε όσα προσκλητήρια θέλετε και εφόσον τελειώσετε προχωρήστε στην επόμενη διαδικασία, δηλ. στην εκτύπωση του κειμένου που έχετε επιλέξει. Κάντε μια δοκιμή σε ένα πρόχειρο φύλλο χαρτιού, για να ελέγξετε το χώρο που θα πιάσει το κείμενό σας.

Αν δεν προλαβαίνετε να φτιάξετε τα προσκλητήριά σας, αλλά σας αρέσουν τα φλοράλ φόντα και σχέδια με ακουαρέλα, κατεβάστε από εδώ όποιο φόντο σας αρέσει.

Ιδέες
– Μπορείτε να εκτυπώσετε το κείμενό σας σε ριζόχαρτο και να το τοποθετήσετε στο εσωτερικό του προσκλητήριου. Βάλτε ελάχιστη κόλλα χειροτεχνίας στην επάνω πλευρά του και πιέστε ελαφρά. Δεν χρειάζεται να κολλήσετε όλες τις πλευρές του ριζόχαρτου.
– Μπορείτε να γράψετε με καλλιγραφικά γράμματα χρησιμοποιώντας λεπτό μαρκαδόρο, τη λέξη «Προσκλητήριο» ή όποια άλλη λέξη θέλετε, στο εξώφυλλο του προσκλητήριου, αφού πρώτα στεγνώσουν τα χρώματα. Εάν σας άρεσε αυτή η δημιουργία μοιραστείτε την ή κάντε την αγαπημένη σας!

Αφήστε σχόλιο

Η δημιουργικότητα σε όλο της το μεγαλείο!
Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να λαμβάνετε τα νέα μας.
Για Free downloads: Πατρόν, μοτίβα, ετικέτες κι άλλα χρήσιμα
για τις κατασκευές σας κάντε κλικ εδώ
Creativity! Το περιοδικό της Δημιουργίας!
Συμπληρώστε τη φόρμα για να λαμβάνετε τα νέα μας!
Free download: Mοτίβα, Πατρόν και άλλα χρήσιμα για τις κατασκευές σας.
Το όνομα σας
Το email σας