ΓΑΜΟΣ - ΒΑΦΤΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΜΑΘΕ ΠΩΣ

Wedding website-Φτιάξτε μια ιστοσελίδα για το γάμο σας!

Δημιουργήστε μια ιστοσελίδα -wedding website- και μοιραστείτε τις πιο ευτυχισμένες σας στιγμές!

Η νέα τάση που ακολουθούν τα νέα ζευγάρια για να γνωστοποιήσουν… με ένα κλικ, το γάμο τους!

Εάν οι καλεσμένοι σας δεν υπερβαίνουν τα 30 άτομα πιθανόν να μην χρειαστεί να μπείτε στη διαδικασία. Εάν όμως έχετε στο μυαλό σας και στο πρόγραμμά σας να έχετε κοντά σας όλους όσους γνωρίζετε, συγγενείς και φίλους από μακρινές περιοχές ή από επαρχία, τότε καλό θα ήταν να δημιουργήσετε τη δική σας ιστοσελίδα γάμου.

Tι ακριβώς είναι η ιστοσελίδα γάμου
Μια ιστοσελίδα γάμου είναι όπως οι κλασικές ιστοσελίδες (blogs) στο διαδίκτυο δηλ. είναι μια μοναδική “www” διεύθυνση η οποία περιλαμβάνει όλες τις πληροφορίες για την τελετή, τις οποίες θα δημοσιεύετε σε τακτά χρονικά διαστήματα (κείμενα, videos και φωτογραφίες κλπ). Κρατήστε επαφή με τους καλεσμένους σας, οργανώστε το πάρτι με τις φίλες σας, ανταλλάξτε ιδέες, ζητήστε τη συμβουλή τους, δώστε την ευκαιρία στους ανθρώπους που αγαπάτε να παρακολουθούν τις εξελίξεις της προετοιμασίας του γάμου σας.

Μια ιστοσελίδα γάμου δεν είναι μόνο χρήσιμη για τους καλεσμένους που θα παραβρεθούν την ημέρα του γάμου σας, είναι μια όμορφη και γλυκιά «επαφή» με άτομα που βρίσκονται μακριά και δεν θα μπορέσουν να παραβρεθούν. Θα τους κάνετε να νιώσουν ότι είναι κομμάτι της προετοιμασίας του γάμου σας και θα τους δώσετε ένα πρόσθετο μέσο επικοινωνίας μαζί σας.

Μπορείτε να βρείτε δωρεάν, φόρμες (templates) όπου θα «πατήσετε» πάνω σε αυτές, αντικαθιστώντας κείμενα και φωτογραφίες με το δικό σας υλικό. Περιηγηθείτε στο διαδίκτυο, βρείτε αυτό που «αντανακλά» την αισθητική σας και ξεκινήστε. Εάν δυσκολεύεστε και δεν ξέρετε από πού να αρχίσετε… μη διστάσετε να ρωτήσετε την κολλητή σας, το συνάδελφό σας ή να ψάξετε στο διαδίκτυο (youtube) πληροφορίες κατασκευής blog ή website.

Αν θέλετε να προσθέσετε κάποια μοτίβα ή σχέδια είτε ακόμα και να φτιάξετε το προσκλητήριό σας μόνες σας δεν έχετε παρά «κατεβάσετε» από εδώ, δωρεάν, αρκεί να γίνετε μέλος στην ιστοσελίδα μας, ό,τι σας ταιριάζει για τις δημιουργίες σας.

Το μενού της ιστοσελίδας – Κατηγορίες
Το μενού περιέχει τις βασικές επιλογές πλοήγησης, δηλ. τις κύριες κατηγορίες στις οποίες χωρίζεται μια ιστοσελίδα. Συνήθως βρίσκονται στην κορυφή της αρχικής σελίδας, σε οριζόντια ή κάθετη σειρά. Να θυμάστε πως μια ιστοσελίδα γίνεται ελκυστική στα μάτια των επισκεπτών, όταν είναι απλή και κομψή, λιτή σε κείμενα και οι φωτογραφίες σας «ελαφριές»,  δηλ. συμπιεσμένες (φορμάτ αρχείου: jpq, με ανάλυση 72 dpi).
Εμείς παρακάτω σας προτείνουμε κάποιες κατηγορίες που είναι απαραίτητες σε μια ιστοσελίδα γάμου αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορείτε να προσθέσετε τις δικές σας ή να αφαιρέσετε κάποια που δεν σας εκφράζει.

> Αρχική σελίδα
Στην απλούστερη μορφή μια ιστοσελίδα γάμου θα πρέπει να έχει τις βασικές πληροφορίες, στην αρχική σελίδα, όπως:
–    τα ονόματα σας
–    μια μεγάλη φωτογραφία του ζευγαριού
–    την ημερομηνία του γάμου και τον τόπο διεξαγωγής του, και
–    ένα σύντομο χαιρετισμό στους επισκέπτες

> Η ιστορία σας!
Φτιάξτε μια σελίδα με την προσωπική σας ιστορία, δηλ. για το πώς γνωριστήκατε αλλά και μικρές αστείες και ρομαντικές ιστορίες από την πορεία της σχέσης σας συνοδευόμενες από φωτογραφίες.

Mπορείτε να ανεβάσετε ένα μικρό video είτε από τις πρόσφατες διακοπές σας ή συλλέγοντας φωτογραφικές στιγμές που έχετε μοιραστεί στη διάρκεια της σχέσης σας. Video μπορείτε να φτιάξετε εύκολα. Ο υπολογιστής μπορεί να έχει ένα πρόγραμμα παραγωγής video (π.χ. Windows Media Player), αν όχι μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν από εδώ. Δείτε περισσότερες πληροφορίες οι οποίες θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε το πρώτο σας video, αν δεν γνωρίζετε ήδη.

Για τους πιο προχωρημένους, μπορείτε να μεταδώσετε ζωντανά την τελετή του γάμου σας μέσω της ιστοσελίδας σας (live video streaming).

> Το προσκλητήριό σας (Save the date)
Για λόγους οικονομίας, τυπώστε ελάχιστα προσκλητήρια (για τα πολύ κοντινά σας πρόσωπα και για εσάς) και στους υπόλοιπους καλεσμένους στείλτε το προσκλητήριο μέσω email. «Ανεβάστε» το προσκλητήριό σας και την κάρτα-πρόσκληση για τη δεξίωση, και διευκολύνετε τους καλεσμένους σας, να το επισκέπτονται όποια στιγμή επιθυμούν.

> Bachelor party
Ενημερώστε τις φίλες σας για την ημέρα, τον τόπο και την ώρα του πάρτι ή ανταλλάξτε ιδέες, δηλ. σε ποιο bar να κάνετε το πάρτι, τι θα φορέσετε, πώς να στολίσετε την αίθουσα κλπ.  Προετοιμάστε την ημέρα αυτή με τον καλύτερο τρόπο!

> Τελετή & Δεξίωση
Φτιάξτε μια σελίδα με πληροφορίες για την εκκλησία ή το δημαρχείο, τη δεξίωση ή το πάρτι, δημοσιεύοντας φωτογραφίες από τις τοποθεσίες, οδηγίες για την ασφαλή μεταφορά των καλεσμένων σας, τις ιστοσελίδες τους και το χάρτη της περιοχής τους. Να θυμάστε πως μια από τις βασικές λειτουργίες μιας ιστοσελίδας γάμου είναι η δυνατότητα άμεσης πληροφόρησης με σαφείς οδηγίες και χάρτες.

> Guestbook
Μια σελίδα που θα καλείτε τους φίλους και συγγενείς να «γράψουν» τις ηλεκτρονικές ευχές τους. Σαν το κλασικό «Βιβλίο Ευχών» που θα έχετε στην τελετή, μόνο που εδώ θα είναι σε ηλεκτρονική μορφή και θα μπορούν να σας ευχηθούν όλοι.

> Λίστα δώρων
Δώστε εναλλακτικές προτάσεις καταστημάτων αλλά και χρήσιμες πληροφορίες επιλογής δώρων.

>Διαμονή καλεσμένων
Μπορεί να έχετε καλεσμένους που θα έρθουν από επαρχία και καλό είναι να φροντίσετε να τους εξασφαλίσετε πληροφορίες για το που μπορούν θα μείνουν εκείνο το βράδυ. Δώστε τους επιλογές διαμονής και κάποια στοιχεία επικοινωνίας ή συνδέσμους.

> Sosial media
Συνδέστε την ιστοσελίδα με τους λογαριασμούς σας στο Facebook, Twitter ή Instagram.

> Επικοινωνία
Μέσω αυτής της κατηγορίας θα μπορεί άμεσα να επικοινωνήσει κάποιος μαζί σας. Ζητήστε από τους καλεσμένους σας να σας ειδοποιήσουν άμεσα αν δεν μπορέσουν να παραβρεθούν στη δεξίωση για να μπορέσετε να τροποποιήσετε τις κρατήσεις. Συνδέστε την κατηγορία «Επικοινωνία» με το προσωπικό σας email.

Μην ξεχάσετε:
– Να στείλετε το link της ιστοσελίδας σας σε όλους τους φίλους, γνωστούς και συγγενείς, με email ή μέσω των social media.
– Κρατήστε ενημερωμένη την ιστοσελίδα και λίγες ημέρες μετά το γάμο σας, για να μοιραστείτε με τους φίλους και τους συγγενείς σας τα φωτογραφικά στιγμιότυπα από την ημέρα της τελετής,  της δεξίωσης αλλά και το ταξίδι του μέλιτος, δημιουργώντας έτσι ένα ηλεκτρονικό άλμπουμ αναμνήσεων.
– Και τέλος, μην ξεχάσετε να τσεκάρετε, στο πρόγραμμα κατασκευής του website, τη δυνατότητα σχολίων για κάθε σελίδα που θα φτιάξετε, για να μπορούν οι καλεσμένοι σας να σχολιάζουν ή να μεταφέρουν ιδέες και προτάσεις για την προετοιμασία του γάμου σας.

Είμαστε σίγουροι πως θα διασκεδάσετε πραγματικά όλη αυτή την περίοδο προετοιμασίας, επαφής και επικοινωνίας με τους ανθρώπους που αγαπάτε. Άλλωστε… το «ταξίδι» εμπεριέχει περισσότερες εκπλήξεις από τον τελικό προορισμό!

Η ώρα η καλή!

 

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το Εάν σας άρεσε αυτή η δημιουργία μοιραστείτε την ή κάντε την αγαπημένη σας!

Αφήστε σχόλιο

Τα πιο δημοφιλή

Επικοινωνία

ΔΥΡΟΣ ΕΠΕ
Πύργου Δυρού 34, Περιστέρι, Αθήνα, 12134
Τηλ: 210 5736513, 210 5736334
Fax: 210 5736525

Email: dyros@dyros.com.gr

Τοποθεσία στο χάρτη

Το Creativity στο Pinterest!

Copyright © 2016. Created by ΔΥΡΟΣ ΕΠΕ - Απαγορεύεται η αναδημοσίευση άρθρων, αποσπασμάτων και φωτογραφικού υλικού, χωρίς την άδεια του περιοδικού.

Η δημιουργικότητα σε όλο της το μεγαλείο!
Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να λαμβάνετε τα νέα μας.
Για Free downloads: Πατρόν, μοτίβα, ετικέτες κι άλλα χρήσιμα
για τις κατασκευές σας κάντε κλικ εδώ
Creativity! Το περιοδικό της Δημιουργίας!
Συμπληρώστε τη φόρμα για να λαμβάνετε τα νέα μας!
Free download: Mοτίβα, Πατρόν και άλλα χρήσιμα για τις κατασκευές σας.
Το όνομα σας
Το email σας