ΠΛΕΞΙΜΟ ΜΑΘΕ ΠΩΣ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

Vintage τσαντάκι

Όλα τα μικρά vintage τσαντάκια, είναι μέσα στην καρδιά μας, γιατί μας θυμίζουν μία άλλη εποχή… ρομαντική, γεμάτη ιπποτισμό αλλά και αρώματα λεβάντας!

Αυτό το τσαντάκι μπορείτε να το φορέσετε με μακρύ ή ώμου αλυσιδάκι. Ο τρόπος πλεξίματος αλλάζει, ανάλογα το μεταλλικό frame(κλικ-κλακ) που θα χρησιμοποιήσετε. Υπάρχουν οβάλ, στρογγυλά, παραλληλόγραμμα και σε διάφορα μεγέθη. Στη συγκεκριμένη παρουσίαση θα δείτε ένα τσαντάκι με frame παραλληλόγραμμο 15εκ.

Πλέξεις: Άρριχτο γαϊτανάκι, αλυσιδάκι, πίσω θηλιά, canestro.

Υλικά & Εργαλεία
– 1 frame 15εκ. με λουλουδάκι
– Μία μπομπίνα κορδόνι tagliatella κίτρινο 300 γρ. (το κορδόνι θα περισσέψει για άλλα δύο κλικ κλακ)
– Κλωστή ραψίματος πολυεστερική
– Βελόνα ραψίματος
– 4 marker (παραμανίτσες)
– 1 βελονάκι Νο 5-6
– Φόδρα/ύφασμα

Οδηγίες
> Ξεκινήστε να κάνετε γαϊτανάκια, όσο το μήκος του μεταλλικού κλικ-κλακ, τεντωμένα.
> Πλέξτε άρριχτα μία σειρά. Θα δουλέψετε κυκλικά, για αυτό βάλτε ένα marker στην αρχή, ώστε να θυμόσαστε από που ξεκινήσατε.
> Αμέσως μετά σηκώστε ένα γαϊτανάκι στον αέρα και συνεχίστε κυκλικά να πλέκετε με πλέξη άριχτο γαϊτανάκι (single crochet).
> Συνεχίστε το ίδιο για τρεις σειρές, χωρίς να ξεχνάτε να σηκώνετε ένα γαϊτανάκι στον αέρα σε κάθε τέλος της σειράς σας (δηλ. δύο φορές για κάθε γύρο).
>  Όταν τελειώσετε τον πάτο της τσάντας, ολοκληρώστε τον με μία σειρά άριχτο γαϊτανάκι στην πίσω θηλιά (back loop) κυκλικά.
> Συνεχίστε με δύο σειρές κυκλικά, άρριχτα γαϊτανάκια (single crochet). Το τσαντάκι σας έχει πάρει είδη μορφή.
> Τώρα είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε την πλέξη canestro. Κάντε ένα άρριχτο γαϊτανάκι και ένα άρριχτο κάτω από το θηλάκι (canestro). Εναλλάξ συνεχίστε το ίδιο.
> Φτάστε σ’ ένα ύψος 12-14 εκ., και είσαστε έτοιμοι να κόψετε το νήμα σας και να κλείσετε το τσαντάκι σας, όπως δείχνουν οι φωτογραφίες.
> Αν το μέγεθος σας βγήκε συμμετρικό με το μεταλλικό κλικ-κλακ, το ράψιμό του θα είναι εύκολο. Τοποθετήστε marker, ειδικά στις δύο γωνίες, που έχετε μετρήσει σωστά. Με τη βελόνα ραψίματος και διπλή την πολυεστερική κλωστή, αρχίστε το ράψιμο, περνώντας από τις τρυπούλες που έχει το μεταλλικό κλικ-κλακ και «τσιμπώντας» μαζί και το πλεκτό σας.
> Μόλις ολοκληρώσετε, στερεώστε καλά τις κλωστές σας, σαν καλές χειροτέχνισσες που είσαστε.

 

Μια δημιουργία της Κατερίνας Λιβανού από το Handibrand Εάν σας άρεσε αυτή η δημιουργία μοιραστείτε την ή κάντε την αγαπημένη σας!

Αφήστε σχόλιο

Η δημιουργικότητα σε όλο της το μεγαλείο!
Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να λαμβάνετε τα νέα μας.
Για Free downloads: Πατρόν, μοτίβα, ετικέτες κι άλλα χρήσιμα
για τις κατασκευές σας κάντε κλικ εδώ
Creativity! Το περιοδικό της Δημιουργίας!
Συμπληρώστε τη φόρμα για να λαμβάνετε τα νέα μας!
Free download: Mοτίβα, Πατρόν και άλλα χρήσιμα για τις κατασκευές σας.
Το όνομα σας
Το email σας