FELTING ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Χριστουγεννιάτικο δεντράκι από μαλλί για felt

Το μαλλί για felt δουλεύεται πάρα πολύ εύκολα. Ειδικά για αυτό το δεντράκι, όμως, δεν χρειάζεται να γνωρίζετε τις τεχνικές για φελτ ούτε να διαθέτετε εξειδικευμένα εργαλεία. Απλώς θα το χρησιμοποιήσετε ως έχει!

Υλικά & Εργαλεία
– Πράσινο μαλλί για φελτ (μικρή συσκευασία)
– Ελάχιστο άσπρο μαλλί για φελτ (ή βαμβάκι)
– 1,20 μ. + 10 εκ. (για το φιογκάκι) κορδελίτσα 3 χιλ. σε πράσινο/χρυσό χρώμα
– 1,20 μ. λεπτή κόκκινη συρμάτινη γιρλάντα με καρδούλες ή πέρλες
– 1,50 μ. κορδελίτσα 3 χιλ. σε κόκκινο/χρυσό χρώμα ή 15 έτοιμα φιογκάκια
– 1 μίνι χριστουγεννιάτικη μπαλίτσα ή κουδουνάκι
– 27 εκ. στρογγυλή ράβδος μπάλσα 3 χιλ.
– 15 εκ. πράσινο σύρμα χειροτεχνίας (πίπας)
– Πηλός χειροτεχνίας (ψυχρός)
– Σπατουλίτσα πηλού
– 17 x 6 εκ. λινάτσα
– Σελοτέιπ
– Ρευστή κόλλα
– Ψαλίδι

Διάσταση: Συνολικό ύψος (με την κορφή λυγισμένη): περίπου 35 εκ.

Οδηγίες
> Διπλώστε στη μέση το σύρμα χειροτεχνίας και πιάστε το στο ένα άκρο της ράβδου μπάλσα, αφήνοντας 5 εκ. ελεύθερο. Στερεώστε το με σελοτέιπ πιάνοντας μαζί την άκρη της πράσινης κορδελίτσας. Αυτό θα βοηθήσει ώστε, πρώτον, η κορφή του δέντρου να παραμείνει λυγισμένη και, δεύτερον, το άκρο της κορδελίτσας να κρυφτεί καλά μέσα στο μαλλί.
> Ανοίξτε το μαλλί για φελτ, χωρίς να μπερδέψετε τις ίνες. Αρχίστε να τυλίγετε τούφες τούφες, ρολάροντας τη ράβδο ανάμεσα στις παλάμες σας, ξεκινώντας από το σύρμα και κατεβαίνοντας μέχρι τα 23 εκ. της ράβδου (αφήστε 4 εκ. ακάλυπτη). Επαναλάβετε δυο-τρεις φορές, μέχρι να καλυφθούν καλά το σύρμα και η κορδελίτσα. Συνεχίστε αυτή τη διαδικασία, ξεκινώντας κάθε φορά περίπου 1 εκ. πιο χαμηλά μέχρι να σχηματιστεί ένας κώνος με διάμετρο βάσης 7 εκ., και προσέχοντας να μην μπλεχτεί η κορδελίτσα.
> Βρέξτε ελαφρά τις παλάμες σας και περάστε την επιφάνεια του κώνου προσεκτικά, ώστε στρώσει καλά το μαλλί. Δεν χρειάζεται να τον μουλιάσετε σε νερό με σαπούνι, όπως σε άλλες κατασκευές φελτ, γιατί το δεντράκι πρέπει να παραμείνει… αφράτο.
> Τυλίξτε την πράσινη κορδελίτσα γύρω από το δεντράκι και έπειτα τη συρμάτινη γιρλάντα, στερεώνοντας το άκρο της στην κορφή. «Καρφώστε» με το σύρμα το τελείωμα της κορδελίτσας, και στερεώστε τα στη βάση του δέντρου με μια σταγόνα κόλλας.
> Κόψτε την κόκκινη κορδελίτσα ανά 10 εκ. και φτιάξτε 15 μικρά φιογκάκια. Αν δυσκολεύεστε, στην αγορά θα βρείτε έτοιμα φιογκάκια σε χαμηλή τιμή! Κολλήστε τα γύρω-γύρω στο δέντρο.
> Για τη βάση του δέντρου, πλάστε τον πηλό σε κύλινδρο διαμέτρου και ύψους 5 εκ. Με τη βοήθεια της σπατουλίτσας, αφαιρέστε ξυστά μερικές φλούδες στη βάση, δίνοντάς του σχήμα γλάστρας. Στηρίξτε στο κέντρο της το δεντράκι, αφήνοντας 1 εκ. κενό. Τοποθετήστε πλαγιαστά το δεντράκι με προσεκτικές κινήσεις για να μη… στραβώσει και αφήστε τον πηλό να στεγνώσει σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
> Τυλίξτε τη γλάστρα με τη λινάτσα, κολλήστε το άκρο της καθώς και ένα φιογκάκι από την πράσινη κορδελίτσα. Καλύψτε τον πηλό στην επιφάνεια με λίγο μαλλί φελτ ή ξασμένο βαμβάκι.
> Λυγίστε την κορυφή του δέντρου και κρεμάστε τη χριστουγεννιάτικη μπάλα ή το κουδουνάκι.

 



 Εάν σας άρεσε αυτή η δημιουργία μοιραστείτε την ή κάντε την αγαπημένη σας!

1 Σχόλιο

Αφήστε σχόλιο

Τα πιο δημοφιλή

Επικοινωνία

ΔΥΡΟΣ ΕΠΕ
Πύργου Δυρού 34, Περιστέρι, Αθήνα, 12134
Τηλ: 210 5736513, 210 5736334
Fax: 210 5736525

Email: dyros@dyros.com.gr

Τοποθεσία στο χάρτη

Το Creativity στο Pinterest!

Copyright © 2016. Created by ΔΥΡΟΣ ΕΠΕ - Απαγορεύεται η αναδημοσίευση άρθρων, αποσπασμάτων και φωτογραφικού υλικού, χωρίς την άδεια του περιοδικού.

Η δημιουργικότητα σε όλο της το μεγαλείο!
Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να λαμβάνετε τα νέα μας.
Για Free downloads: Πατρόν, μοτίβα, ετικέτες κι άλλα χρήσιμα
για τις κατασκευές σας κάντε κλικ εδώ
Creativity! Το περιοδικό της Δημιουργίας!
Συμπληρώστε τη φόρμα για να λαμβάνετε τα νέα μας!
Free download: Mοτίβα, Πατρόν και άλλα χρήσιμα για τις κατασκευές σας.
Το όνομα σας
Το email σας