ΜΕ ΝΗΜΑΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Χειροποίητα γιορτινά γούρια

Φτιάξτε αυτά τα κομψά γούρια διακοσμώντας τα με τα διαχρονικά και αγαπημένα μεταλλικά στοιχεία.

Αυτά τα γούρια μπορούν να γίνουν όσο μακριά ή όσο «γεμάτα» σας αρέσουν, αναλόγως για που τα προορίζετε, δηλαδή αν θέλετε να διακοσμήσουν το τραπεζάκι του σαλονιού ή να τα κρεμάσετε στον τοίχο. Καθώς θα ξεκινήσετε να φτιάχνετε το πρώτο γούρι θα διαπιστώσετε πως μπορείτε να εμπνευστείτε και να δημιουργήσετε γούρια με το προσωπικό σας στυλ. Εκμεταλλευτείτε ό,τι υλικά έχετε στο κουτί χειροτεχνίας σας. Πιθανόν να μην χρειαστεί καν να αγοράσετε άλλα, εκτός κι αν θέλετε να προσθέσετε στο γούρι ένα στοιχείο π.χ. «2017» ή κάποιο ρόδι, ή μια καμπανούλα κλπ.).

Υλικά & Εργαλεία
– Μεταλλικά στοιχεία (μεγάλα)
– Κορδόνι δερμάτινο φάρδους 6-8 εκ.
– Διάφορες κορδέλες λεπτές
– Λεπτά χρωματιστά κορδόνια ή κεροκλωστές
– Χάντρες κεραμικές, μεταλλικές κλπ.
– Φουντίτσες σε χρώμα της επιλογής σας
– Κρικάκια
– Ψαλίδι
– Πένσα στρογγυλή

Οδηγίες
> Συγκεντρώστε ότι υλικά χρειάζεστε και ξεκινήστε.
> Κόψτε ένα μεγάλο κομμάτι (50 εκ) από το δερμάτινο κορδόνι και διπλώστε το στη μέση.
> Πιάστε το διπλωμένο κορδόνι (όχι τις άκριες) και κάντε έναν κόμπο αφήνοντας 2 εκ. «αέρα» για να δημιουργηθεί μια θηλιά. Μην σφίξετε πολύ τον κόμπο, γιατί θα χρειαστεί να περάσετε ανάμεσά του διάφορα υλικά.
> Πρώτα περάστε ένα κρικάκι (ανάμεσα στον κόμπο) και πριν το κλείσετε περνάτε το μεγάλο μεταλλικό στοιχείο (ένα ρόδι ή μια καμπανούλα ή το «2017» κλπ.).
> Στη συνέχεια περνάτε και την άκρη από το λεπτό κορδόνι (35 εκ.) και αφού έχετε περάσει το μισό κάνετε έναν κόμπο στερέωσης αφήνοντας τις δύο άκρες του ελεύθερες. Περάστε όσες λεπτές κορδέλες ή κορδόνια θέλετε, από αυτό το σημείο, κάνοντας πιο «γεμάτο» το γούρι σας. Όταν τελειώσετε, σφίγγετε καλά τον κεντρικό κόμπο από το δερμάτινο κορδόνι ασφαλίζοντάς το καλύτερα.
> Συνεχίζετε τώρα να «κρεμάτε» σε όλες τις κορδέλες και τα κορδόνια, διάφορες χάντρες (ξύλινες, πλαστικές, μεταλλικές κλπ.) και διάφορα άλλα στοιχεία δένοντάς τα σε συγκεκριμένα σημεία (όχι κοντά το ένα με το άλλο) με έναν μικρό κόμπο.
> Προσθέστε τη μικρή φουντίτσα κρεμώντας την από το μεγάλο μεταλλικό στοιχείο.
> Τέλος, παίρνετε ένα κομμάτι κορδέλας και κάντε έναν όμορφο φιόγκο στο σημείο που έχετε δημιουργήσει τη θηλιά. Ο φιόγκος θα διακοσμήσει επιπλέον το γούρι αλλά και θα κρύψει τυχόν ατέλειες στο σημείο εκείνο. Αν έχετε έτοιμα φιογκάκια μπορείτε απλά να το κολλήσετε στο σημείο του κόμπου με κόλλα σιλικόνης.

Το γούρι σας είναι έτοιμο! Ένα όμορφο, χριστουγεννιάτικο και κομψό δώρο που μπορείτε να προσφέρετε σε αγαπημένα πρόσωπα.

Ιδέα: Ιδανική και οικονομική λύση για τους καλεσμένους σας στο γιορτινό τραπέζι. Φτιάξτε τα και τοποθετήστε τα δίπλα από κάθε σερβίτσιο. Φτιάξτε μικρές ετικέτες, γράψετε τα ονόματα και τις ευχές σας και στολίστε με αυτές το κάθε δώρο-γούρι.

Καλές γιορτές!

 



 Εάν σας άρεσε αυτή η δημιουργία μοιραστείτε την ή κάντε την αγαπημένη σας!

Αφήστε σχόλιο

Τα πιο δημοφιλή

Επικοινωνία

ΔΥΡΟΣ ΕΠΕ
Πύργου Δυρού 34, Περιστέρι, Αθήνα, 12134
Τηλ: 210 5736513, 210 5736334
Fax: 210 5736525

Email: dyros@dyros.com.gr

Τοποθεσία στο χάρτη

Το Creativity στο Pinterest!

Copyright © 2016. Created by ΔΥΡΟΣ ΕΠΕ - Απαγορεύεται η αναδημοσίευση άρθρων, αποσπασμάτων και φωτογραφικού υλικού, χωρίς την άδεια του περιοδικού.

Η δημιουργικότητα σε όλο της το μεγαλείο!
Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να λαμβάνετε τα νέα μας.
Για Free downloads: Πατρόν, μοτίβα, ετικέτες κι άλλα χρήσιμα
για τις κατασκευές σας κάντε κλικ εδώ
Creativity! Το περιοδικό της Δημιουργίας!
Συμπληρώστε τη φόρμα για να λαμβάνετε τα νέα μας!
Free download: Mοτίβα, Πατρόν και άλλα χρήσιμα για τις κατασκευές σας.
Το όνομα σας
Το email σας