ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σε μπάλες

“Ντύστε” γιορτινά με την τεχνική decoupage τις μπάλες σας επιλέγοντας τα όμορφα μοτίβα από αλεξανδριανά λουλούδια!

Υλικά & Εργαλεία
-Μπάλες από φελιζόλ σε διάφορα μεγέθη
-Κόλλα decoupage για χαρτί
-Χαρτοπετσέτες ή ριζόχαρτα με χριστουγεννιάτικα μοτίβα
-Ακρυλική μπογιά σε λευκό ή κίτρινο
-Πινέλα

Οδηγίες
>Συγκεντρώστε τα υλικά σας στην επιφάνεια εργασίας σας.
>Βάψτε τις μπάλες φελιζόλ, σε ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις γιατί έτσι αναδεικνύονται τα μοτίβα που θα κολλήσετε. Μπορείτε να βάψετε δυο ή τρία χέρια τις μπάλες, αν σας ενοχλούν οι πόροι του φελιζόλ που τυχόν φαίνονται με το πρώτο χέρι. Αφήστε τις μπάλες να στεγνώσουν πολύ καλά.
>Είτε χρησιμοποιήσετε χαρτοπετσέτες είτε ριζόχαρτα, καλό είναι τα μοτίβα των αλεξανδριανών φυτών να τα κόψετε με το ψαλίδι και όχι με τα δάχτυλα γιατί έχουν «ενδιαφέρον» οι «κινήσεις» των φύλλων τους.
>Αφού έχετε κόψει όλα τα μοτίβα, κάντε μια δοκιμή πάνω σε μια μπάλα, υπολογίζοντας περίπου το αποτέλεσμα που θέλετε να έχει (αν ξεκινήσετε από το κέντρο και επάνω μέρος της μπάλας ή απλά να καλύψετε όλη τη βάση περιμετρικά αφήνοντας την υπόλοιπη λευκή και γιατί όχι… να κολλήσετε glitter στο επάνω μέρος).
>Εφαρμόστε την τεχνική decoupage, βάζοντας κόλλα στην επιφάνεια μιας μπάλας στο σημείο που θέλετε να τοποθετήσετε το γιορτινό μοτίβο. Προσοχή: Το σχήμα της μπάλας θα σας οδηγήσει στο πως θα ακουμπήσετε το μοτίβο σας και με ποια κατεύθυνση. Ακουμπήστε απαλά το μοτίβο και με ελαφριά πίεση του πινέλου στρώστε το μοτίβο ξεκινώντας από το κέντρο του προς τις άκρες του. Πιθανόν, λόγω του σχήματος της μπάλας, να σας κάνει η χαρτοπετσέτα κάποιες ζάρες. Μην αγχώνεστε… στις χειροποίητες δημιουργίες οι μικρές ατέλειες δημιουργούν… την τέχνη!
>Συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο και στα υπόλοιπα μοτίβα γύρω από την μπάλα. Στο τέλος, περάστε την επιφάνεια πάλι με κόλλα και αφήστε την να στεγνώσει.
>Φτιάξτε με τον ίδιο τρόπο και τις υπόλοιπες χριστουγεννιάτικες μπάλες και μην ξεχνάτε να τις περνάτε δυο χέρια με κόλλα προστατεύοντάς τες από τη συχνή χρήση.

Διακοσμήστε τις μπάλες σας με φαντασία και γιορτινή διάθεση και καλές γιορτές!

  Εάν σας άρεσε αυτή η δημιουργία μοιραστείτε την ή κάντε την αγαπημένη σας!

Αφήστε σχόλιο

Η δημιουργικότητα σε όλο της το μεγαλείο!
Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να λαμβάνετε τα νέα μας.
Για Free downloads: Πατρόν, μοτίβα, ετικέτες κι άλλα χρήσιμα
για τις κατασκευές σας κάντε κλικ εδώ
Creativity! Το περιοδικό της Δημιουργίας!
Συμπληρώστε τη φόρμα για να λαμβάνετε τα νέα μας!
Free download: Mοτίβα, Πατρόν και άλλα χρήσιμα για τις κατασκευές σας.
Το όνομα σας
Το email σας