ΦΤΙΑΞΤΕ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

Βραχιόλι με την τεχνική Bead Weaving

Υλικά & Εργαλεία
– Toho χάντρες 8o Νο PF557
– Toho χάντρες 8o Νο Y613
– Toho χάντρες 15o Νο22
– Toho χάντρες 11o Νο PF557
– Κλωστή, βελόνα, ψαλίδι

Οδηγίες
ΒΕΛΟΝΙΑ ΠΕΓΙΟΤ (PEYOTE STITCH)
> Περνάτε στην κλωστή τις χάντρες.
> Δουλεύοντας από πάνω προς τα κάτω, δηλ. κάθετα, βάλτε μια χάντρα στη βελόνα, αγνοώντας την τελευταία και μπήξτε τη βελόνα στην προτελευταία. Στη συνέχεια, βάλτε μια χάντρα στη βελόνα, αγνοώντας την επόμενη και μπήξτε τη βελόνα στη μεθεπόμενη κτλ. Μέχρι να τελειώσει ο γύρος.
> Συνεχίστε με τις μπλε χάντρες.
> Η διάσταση του κοσμήματος πρέπει να είναι ένα εκατοστό μικρότερο από το μέγεθος του καρπού σας γιατί θα προσθέσετε και το κούμπωμα.
> Με μικρότερες χάντρες σχηματίστε τη μια πλευρά του κουμπώματος, τη θηλειά.
> Φτιάξτε ξεχωριστά τον κύλινδρο και μετά συνδέστε τον με την άλλη άκρη του βραχιολιού.

ΤΕΧΝΙΚΗ BEAD WEAVING
Η τεχνική BeadWeaving χρονολογείται από τον 13ο αιώνα περίπου. Είναι μια μορφή τέχνης, ένα κέντημα-πλεκτό, που συνδυάζει την ομορφιά, το χρώμα και το στυλ με τις χάντρες. Στην Ελλάδα, η πρώτη διδάξασα της τεχνικής είναι η Ελένη Γουμαρά του Goumi Art, το οποίο εδρεύει στη Ρόδο και εκτός από τα υλικά, δηλαδή τις ειδικές χάντρες που η ίδια εισάγει από την Ευρώπη, είναι ιαπωνικής κατασκευής (Toho beads), που μπορεί να σας προμηθεύσει. Υπάρχει και η δυνατότητα να σας παραδώσει και ταχύρρυθμα σεμινάρια για τη συγκεκριμένη τεχνική και μέσω του YouTube.
Με αυτή τη τεχνική «ύφανσης» των «χαντρών», εξού και οι όροι weaving και bead αντίστοιχα, μπορείτε να δημιουργήσετε μόνες σας μια μεγάλη ποικιλία κοσμημάτων και αξεσουάρ, οποιασδήποτε εποχής, από τα πολύ μοντέρνα μέχρι και πιο βαριά, όπως ροκ, μπαρόκ, έθνικ, new wave, κλασικό, μοντέρνο, αναγεννησιακό, boho και ό,τι άλλο βάζει ο νους σας.
Δυο είναι τα βασικά «εργαλεία» που χρειάζεστε για να κάνετε κομψοτεχνήματα με τα χεράκια σας: άριστη γνώση της τεχνικής και υλικά. Τα υλικά είναι, κατά βάση, οι συγκεκριμένες γιαπωνέζικες χάντρες. Όσο για τα σχέδια βασίζονται πάνω σε τρεις τεχνοτροπίες. Η πρώτη είναι embroidery (κέντημα πάνω σε ύφασμα), η δεύτερη, το beadweaving (για τα κοσμήματα) και η τρίτη, το βελονάκι που θεωρείται τούρκικη τεχνοτροπία και πάλι για κοσμήματα.
Από εκεί κι έπειτα, αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και δημιουργήστε! Οι εφαρμογές είναι απεριόριστες, όπως να στολίσετε με διάφορα μοτίβα τα ρούχα, τα παπούτσια, τα σανδάλια και τις τσάντες σας, να διακοσμήσετε το σπίτι σας με κάθε είδους πρωτότυπα έργα, αλλά και να τονίσετε τις πιο ιδιαίτερες στιγμές σας, όπως είναι ο γάμος και η βάπτιση, με στέφανα, μπομπονιέρες, σετ γάμου (ποτήρι, στέφανα), μαρτυρικά και δώρα για τους κουμπάρους.

Δημιουργία από το Goumi Art Εάν σας άρεσε αυτή η δημιουργία μοιραστείτε την ή κάντε την αγαπημένη σας!

Αφήστε σχόλιο

Η δημιουργικότητα σε όλο της το μεγαλείο!
Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να λαμβάνετε τα νέα μας.
Για Free downloads: Πατρόν, μοτίβα, ετικέτες κι άλλα χρήσιμα
για τις κατασκευές σας κάντε κλικ εδώ
Creativity! Το περιοδικό της Δημιουργίας!
Συμπληρώστε τη φόρμα για να λαμβάνετε τα νέα μας!
Free download: Mοτίβα, Πατρόν και άλλα χρήσιμα για τις κατασκευές σας.
Το όνομα σας
Το email σας