ΓΑΜΟΣ - ΒΑΦΤΙΣΗ ΠΛΕΞΙΜΟ ΜΑΘΕ ΠΩΣ

Μπομπονιέρα πουγκί με πλεκτή καρδούλα

Υλικά & Εργαλεία
– Λινάτσα (για ένα πουγκί 10×18 εκ. θα χρειαστούμε λινάτσα 14×25 εκ.)
– Βαμβακερό νήμα
– Βελονάκι Νο 3,5
– Πολυεστερική βάτα για το γέμισμα
– Σακοράφα για ράψιμο
– Κορδέλες για το δέσιμο και το στολισμό της μπομπονιέρας

Oδηγίες
Πουγκί
> Κόψτε από τη λινάτσα ένα κομμάτι σε διαστάσεις 14Χ25 εκ.
> Μετρήστε 6 εκ. από το επάνω μέρος του πουγκιού και διπλώστε προς το κάτω του μέρος. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείτε ένα γύρισμα στην εσωτερική πλευρά του πουγκιού, ώστε όταν τελικά δεθεί με την κορδέλα να μην είναι εμφανείς οι εσωτερικές ραφές.
> Στη συνέχεια ράψτε το πουγκί περιμετρικά, στη ραπτομηχανή, εκτός φυσικά από το επάνω του μέρος και το γυρίζετε από την καλή.

Πλεκτή καρδιά
> Με το βελονάκι πλέξτε 3 chain και ενώστε δημιουργώντας έναν κύκλο.
> Κάντε 1 chain και στη συνέχεια 9 single crochet περνώντας κάθε φορά από το κέντρο του κύκλου.
> Σε κάθε πόντο πλέξτε 2 single crochet ώστε στο τέλος να έχετε σύνολο 18 single crochet.
> Συνεχίστε με 1 single crochet σε κάθε πόντο για δύο γύρους, κάντε δηλαδή 36 single crochet. Όταν τελειώσετε ασφαλίστε τον πλεκτό κύκλο που έχει δημιουργηθεί με slip stitch και τον αφήνετε στην άκρη.
> Δημιουργούμε έναν νέο κύκλο επαναλαμβάνοντας τα βήματα 1-3. Συνεχίζουμε με 1 single crochet για κάθε πόντο, μέχρι να φτάσουμε στο 31ο single crochet.
> Στους επόμενους 5 πόντους θα ενώσετε τους δύο κύκλους. Ξεκινήστε το 32ο single crochet μπαίνοντας με το βελονάκι στον επόμενο πόντο, παίρνετε νήμα και βγαίνετε από τον πόντο (στο βελονάκι σας έχουν μείνει 2 θηλιές). Παίρνετε τον πρώτο κύκλο που φτιάξατε και μετράτε 5 πόντους από το σημείο που τον κλείσατε. Στον 5ο πόντο από το τελείωμα του άλλου κύκλου βάζετε το βελονάκι, παίρνετε νήμα και περνάτε και από τις 3 θηλιές που είναι στο βελονάκι σας. Κάνετε το ίδιο για τους επόμενους 4 πόντους ώστε να ενώσετε τους δύο κύκλους.
> Συνεχίζετε με single crochet για τον επόμενο γύρο. Σε αυτό το σημείο, καλό είναι να μαρκάρετε το σημείο αρχής του πλεκτού σας για να μην μπερδευτείτε αργότερα (π.χ. με ένα μικρό κομμάτι από νήμα άλλου χρώματος)
> Στον επόμενο γύρο συνεχίζετε το single crochet σε κάθε πόντο μέχρι να φτάσετε στα πλαϊνά της καρδιάς από όπου πρέπει σταδιακά να μειώσετε πόντους. Κάθε φορά που φτάνετε σε μία από τις πλαϊνές πλευρές του πλεκτού μειώνετε ως εξής: περνάτε το βελονάκι στον πόντο, παίρνετε νήμα, βγαίνετε από τον πόντο, μπαίνετε στον επόμενο πόντο, παίρνετε ξανά νήμα, βγαίνετε από τον πόντο, παίρνετε νήμα και περνάτε και από τις 3 θηλιές που βρίσκονται στο βελονάκι σας. Επαναλαμβάνετε το βήμα 8 για τους επόμενους 5 γύρους.
> Γεμίζετε την καρδιά με την πολυεστερική βάτα.
> Επαναλαμβάνετε το βήμα 8 για έναν ακόμη γύρο.
> Στον επόμενο γύρο μειώνετε με τον τρόπο που αναφέρθηκε στο βήμα 8 όχι μόνο στα πλαϊνά αλλά σε όλους τους πόντους.
> Τέλος, κλείνετε το κάτω μέρος της καρδιάς με μία σακοράφα.

Δημιουργία της Δέσποινας Μπρατσή (Desatsi handmade goodies) Εάν σας άρεσε αυτή η δημιουργία μοιραστείτε την ή κάντε την αγαπημένη σας!

Αφήστε σχόλιο

Η δημιουργικότητα σε όλο της το μεγαλείο!
Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να λαμβάνετε τα νέα μας.
Για Free downloads: Πατρόν, μοτίβα, ετικέτες κι άλλα χρήσιμα
για τις κατασκευές σας κάντε κλικ εδώ
Creativity! Το περιοδικό της Δημιουργίας!
Συμπληρώστε τη φόρμα για να λαμβάνετε τα νέα μας!
Free download: Mοτίβα, Πατρόν και άλλα χρήσιμα για τις κατασκευές σας.
Το όνομα σας
Το email σας