ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΑΝΟΙΞΗ

Κουρτίνα με διακοσμητικό χόρτο & στοιχεία από τη φύση

Με “θησαυρούς” από τη φύση φτιάξτε αυτή την πρωτότυπη χρηστική κουρτίνα.

Υλικά & Εργαλεία
– Μία κουλούρα διακοσμητικό φυσικό χόρτο
– Διάφορα μικρά κοχύλια
– Αποξηραμένες φλούδες από πορτοκάλια
– Μικρές χάντρες και μεταλλικά στοιχεία
– Ένα ξύλινο κοντάρι ή ένα καλάμι για κουρτινόξυλο
– Μία χοντρή βελόνα
– Ηλεκτρικό τρυπάνι

Oδηγίες
> Ανοίξτε την πλεξούδα του διακοσμητικού χόρτου και τραβήξτε ένα ένα χόρτο. Μετρήστε το ύψος του παραθύρου σας κι αν χρειαστεί ενώστε δυο λωρίδες χόρτου με έναν κόμπο ή ελάχιστη κόλλα και καλύψτε το ύψος του παραθύρου.
> Τοποθετήστε τη βέργα (καλάμι) πάνω στις πλάτες δύο καρεκλών, ίσα να ακουμπούν οι δύο άκρες της βέργας.
> Παίρνετε μία λωρίδα χόρτου και δένετε τη μια του άκρη με έναν απλό κόμπο στη βέργα (κουρτινόξυλο).  Την άλλη άκρη του χόρτου την αφήνετε χαλαρή για να προσθέσετε μετά τα διακοσμητικά.
> Ξεκινήστε από την μία άκρη του κουρτινόξυλου να κρεμάτε λωρίδες χόρτου και συνεχίστε έως την άλλη του άκρη, αναλόγως πόσο πυκνή θέλετε την τελική εμφάνιση της φυσικής κουρτίνας.
> Τελειώνοντας, θα δείτε πως στο πάνω μέρος του κουρτινόξυλου (στο δέσιμο με το κουρτινόξυλο) προεξέχουν οι άκρες του χόρτου. Με ένα ψαλίδι «ισιώνεται» τις άκρες τους. Τώρα η φυσική κουρτίνα σας είναι έτοιμη να δεχτεί τα διακοσμητικά π.χ. μικρά κοχύλια, χάντρες και αποξηραμένες φλούδες πορτοκαλιού.
> Τοποθετήστε τα κοχύλια σε μια επιφάνεια και διαλέξτε αυτά που έχουν ήδη μικρές τρύπες από τη φυσική τριβή τους με το νερό της θάλασσας.
> Σε όλα τα υπόλοιπα δημιουργήστε εσείς τρύπες είτε με μια μέτριου πάχους βελόνα -για τα λεπτά κοχύλια- είτε με ένα ηλεκτρικό τρυπάνι -για τα μεγαλύτερα και πιο σκληρά κοχύλια. Απαιτείται υπομονή, γιατί τα κοχύλια είναι ευαίσθητα και με το τρυπάνι πιθανόν να σας κοπούν στα δύο. Μη βιάζεστε λοιπόν.
> Έχετε αποξηράνει από μέρες τις φέτες ή τα κουπάκια πορτοκαλιού και τις τρυπάτε στο κέντρο τους, με μια βελόνα.
> Αν έχετε μικρά διακοσμητικά (χάντρες, διάφορα μεταλλικά στοιχεία σε καλοκαιρινά σχέδια) τα συγκεντρώνεται κι αυτά στην επιφάνεια εργασίας σας.
> Πιάστε ένα χόρτο και περάστε ένα κοχύλι. Διασχίστε κατά μήκος το χόρτο έως ότου φτάσετε 20 εκ. από το κουρτινόξυλο. Κάντε έναν κόμπο στο χόρτο. Αφήστε 20 εκ. κενό και περάστε άλλο κοχύλι ή μια χάντρα. Στερεώστε με έναν κόμπο. Συνεχίστε να περνάτε εναλλάξ κοχύλια, αποξηραμένες φέτες πορτοκαλιού ή ό,τι άλλο έχετε επιλέξει και συνεχίστε έως ότου φτάσετε 20 εκ. από την κάτω άκρη του χόρτου.
> Για να μη φαίνεται η ένωση δύο χόρτων, εφόσον το παράθυρό σας έχει αρκετό ύψος, μπορείτε να περάσετε ένα κοχύλι πρώτα με τρόπο έτσι ώστε το κοχύλι να στέκεται μπροστά από τον κόμπο.
> Συνεχίστε με την ίδια λογική σε όσα χόρτα έχετε δέσει στο κουρτινόξυλο ή αν σας φανεί υπερβολικά γεμάτο, αφήστε κάποιες λωρίδες χωρίς διακοσμητικά. Άλλωστε οι λωρίδες χόρτου από φυσικού τους δημιουργούν έναν κυματισμό και δείχνουν όμορφες ανάμεσα στις υπόλοιπες διακοσμημένες λωρίδες.
> Στο τέλος και αφού έχετε ολοκληρώσει το στολισμό και είσαστε έτοιμοι να κρεμάσετε την κουρτίνα, ελέγξτε το τελείωμά της, τις άκρες δηλαδή και κόψτε ό,τι περισσεύει. Το έργο σας είναι έτοιμο.

Η κουρτίνα είναι ιδανική για παράθυρα σε κοινόχρηστους χώρους γιατί επιτρέπει το φως να εισχωρεί και συγχρόνως, διακοσμημεί το χώρο.

Πως θα αποξηράνετε κομμάτια από πορτοκάλι
Κόψτε στη μέση ένα πορτοκάλι. Με ένα κουτάλι ξεχωρίστε τη φλούδα από το εσωτερικό του. Τρυπήστε με μια βελόνα χοντρή το κέντρο του και περάστε το σε ένα κορδόνι. Στερεώστε το με έναν κόμπο. Συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο και με τα υπόλοιπα κομμάτια. Κρεμάστε τα σε σκιερό μέρος και αφήστε τα να στεγνώσουν. Δεν χρειάζονται ψήσιμο.

Πως θα αποξηράνετε φέτες από πορτοκάλι
Κόψτε ένα πορτοκάλι σε λεπτές φέτες (5 χιλ.) και σκουπίστε τες  απαλά με λίγο χαρτί κουζίνας. Αφού προθερμάνετε το φούρνο στους 130οC τοποθετήστε τις φέτες στη σχάρα.  Αφήστε τες έως ότου στεγνώσουν (περίπου 2 ώρες).  Ελέγχετε την πορεία τους, γυρνώντας τες και από τις δύο πλευρές.

  Εάν σας άρεσε αυτή η δημιουργία μοιραστείτε την ή κάντε την αγαπημένη σας!

2 Σχόλια

    • Kαλημέρα! Στο εμπόριο το έχουν “μπάλα”, τουλάχιστον από εκεί που το αγόρασα. Χρησιμοποίησα μία μπάλα μεγάλη. Φυσικά, έχει να κάνει και με το μέγεθος του παραθύρου σας. Το συγκεκριμένο είναι παράθυρο σε σκάλα κατοικίας. Το καλό με αυτή την κατασκευή, είαι ότι αφήνει το φως να ρέει και συγχρόνως είναι ένα στολίδι πραγματικό!

Αφήστε σχόλιο

Τα πιο δημοφιλή

Επικοινωνία

ΔΥΡΟΣ ΕΠΕ
Πύργου Δυρού 34, Περιστέρι, Αθήνα, 12134
Τηλ: 210 5736513, 210 5736334
Fax: 210 5736525

Email: dyros@dyros.com.gr

Τοποθεσία στο χάρτη

Το Creativity στο Pinterest!

Copyright © 2016. Created by ΔΥΡΟΣ ΕΠΕ - Απαγορεύεται η αναδημοσίευση άρθρων, αποσπασμάτων και φωτογραφικού υλικού, χωρίς την άδεια του περιοδικού.

Η δημιουργικότητα σε όλο της το μεγαλείο!
Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να λαμβάνετε τα νέα μας.
Για Free downloads: Πατρόν, μοτίβα, ετικέτες κι άλλα χρήσιμα
για τις κατασκευές σας κάντε κλικ εδώ
Creativity! Το περιοδικό της Δημιουργίας!
Συμπληρώστε τη φόρμα για να λαμβάνετε τα νέα μας!
Free download: Mοτίβα, Πατρόν και άλλα χρήσιμα για τις κατασκευές σας.
Το όνομα σας
Το email σας