ΓΙΑ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΦΤΙΑΞΤΕ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΑΝΟΙΞΗ

Διακοσμήστε την τσάντα σας!

Θέλετε να δώσετε πιο ανέμελη όψη στη μονόχρωμη τσάντα σας; Κρεμάστε διάφορα στοιχεία, χάντρες, pom pom κλπ. και η αλλαγή της θα σας εντυπωσιάσει.

bags

Υλικά & Εργαλεία
– Μια τσάντα ώμου
– Εργαλεία για κοσμήματα όπως μυτοτσίμπιδο, κόφτη, πένσα κλπ.
– Αλυσίδα λεπτή
– Αλυσίδα χοντρή ή κρίκους κλειστούς, διαφόρων μεγεθών, που θα τους ενώσετε για να φτιάξετε τη βασική αλυσίδα
– Ένα μεγάλο κρίκο για κλειδιά
– Κορδόνια σε διάφορα χρώματα
– Κέρινες κλωστές
– Ψαλίδι
Χάντρες, pom pom κλπ.
– Μεταλλικά διακοσμητικά στοιχεία
– Κρικάκια (ανοιχτά), ακροδέκτες κλπ.

Οδηγίες
> Μετρήστε το ύψος που θέλετε να έχει το διακοσμητικό της τσάντας. Αν δεν βρείτε αλυσίδα έτοιμη με μεγάλους κρίκους, η οποία είναι η βασική αλυσίδα στην κατασκευή αυτή, μπορείτε να τη φτιάξετε μόνες σας ενώνοντας τους κλειστούς κρίκους με τη βοήθεια μικρών ανοιχτών κρίκων.
> Όταν τελειώσετε με τη βασική αλυσίδα (ύψος περίπου 30 εκ.) περάστε τη μία άκρη της στον κρίκο των κλειδιών.
> Επιλέξτε τα μεταλλικά στοιχεία που θέλετε (τα μεγαλύτερα) και περάστε τα στη βασική αλυσίδα. Δεν χρειάζεται να περάσετε σε κάθε κρίκο κάποιο διακοσμητικό, για να μην «φορτωθεί» πολύ.
> Στην άλλη άκρη της αλυσίδας περάστε ένα μεσαίου μεγέθους pom pom σε όποιο χρώμα σας αρέσει.
> Στη συνέχεια κόβετε δύο κομμάτια από τη λεπτή αλυσίδα και τα κρεμάτε, με κρικάκια, από τον κρίκο κλειδιών. Κλείστε τα κρικάκια καλά με την πένσα. Αν θέλετε στο τελείωμά τους κρεμάτε μια χρωματιστή χάντρα.
> Κόψτε ένα κομμάτι κέρινης κλωστής και αφού κάνετε στην μία άκρη της έναν γερό κόμπο, περνάτε τις χάντρες και τα μεταλλικά στοιχεία που έχετε.  Κάθε φορά που περνάτε μια χάντρα, αφήνετε λίγα χιλιοστά κλωστής και κάνετε έναν κόμπο για να περάσετε την επόμενη χάντρα κλπ.
> «Γεμίζετε» όσο θέλετε την κλωστή, αφήνοντας ένα μεγάλο κομμάτι κενό για να μπορέσετε να το κρεμάσετε στον κρίκο κλειδιών. Πάρτε ένα κρικάκι περάστε το στον κρίκο κλειδιών, κλείστε τον και δέστε την κέρινη κλωστή με τις χάντρες. Προσθέστε δύο τρία κομμάτια κέρινης κλωστής χωρίς χάντρες για πιο ανάλαφρη όψη ή βάλτε μόνο στην κάτω άκρη τους μια στρογγυλή χάντρα για τελείωμα.
> Πάρτε κομμάτια χρωματιστών κορδονιών και αφού βάλετε στην μια τους άκρη έναν ακροδέκτη, τον κλείνετε καλά και το κρεμάτε με τη βοήθεια μικρού κρίκου στον κρίκο κλειδιών.
> Περάστε μία χάντρα στην κάτω άκρη του και κάντε έναν κόμπο.
> Καθώς έχετε κρεμάσει στον κρίκο κλειδιών όλα τα κομμάτια που θέλετε, το σηκώνετε και το δοκιμάζετε στην τσάντα σας, αριστερά ή δεξιά. Αν νομίζετε πως θέλει λίγα κρεμαστά στοιχεία ακόμα, συνεχίστε την κατασκευή.
> Αφού τελειώστε, περάστε στον κρίκο της τσάντας, τον κρίκο κλειδιών με τα διακοσμητικά.

bag1Συμβουλή:
#Να θυμάστε πως πρέπει να κλείνετε πολύ καλά τα ανοιχτά μικρά κρικάκια που χρησιμοποιείτε, με τη βοήθεια της πένσας. Έτσι δεν θα έχετε το άγχος μήπως χάσετε κάποιο στοιχείο από την κατασκευή, καθώς κάνετε καθημερινή χρήση της τσάντας).
#Στόχος της κατασκευής αυτής είναι να «τονίσετε» λίγο χρωματικά την τσάντα σας και συγχρόνως να την κάνετε λιγότερο «αυστηρή». Μην τη «φορτώσετε», λοιπόν, κάνοντάς την φανταχτερή, γιατί η δερμάτινη τσάντα σας θα «χάσει» πόντους… και το βλέμμα θα εστιάζει στο διακοσμητικό που θα κρεμάσετε.
Παν μέτρον άριστον!

Κράτα το

Κράτα το Εάν σας άρεσε αυτή η δημιουργία μοιραστείτε την ή κάντε την αγαπημένη σας!

Αφήστε σχόλιο

Η δημιουργικότητα σε όλο της το μεγαλείο!
Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να λαμβάνετε τα νέα μας.
Για Free downloads: Πατρόν, μοτίβα, ετικέτες κι άλλα χρήσιμα
για τις κατασκευές σας κάντε κλικ εδώ
Creativity! Το περιοδικό της Δημιουργίας!
Συμπληρώστε τη φόρμα για να λαμβάνετε τα νέα μας!
Free download: Mοτίβα, Πατρόν και άλλα χρήσιμα για τις κατασκευές σας.
Το όνομα σας
Το email σας