ΜΕ ΤΣΟΧΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΑΝΟΙΞΗ

Ανοιξιάτικο mobilo με πεταλούδες από felt

Διακοσμήστε το χώρο σας με πολύχρωμες πεταλούδες και δημιουργήστε ανοιξιάτικη ατμόσφαιρα.

Υλικά & Εργαλεία
Πατρόν πεταλούδας
– Κομμάτια felt σε διάφορα χρώματα
– Μικρά μονόχρωμα pom pom ή μικρές χάντρες (προαιρετικά)
– Μικρά κουδουνάκια (προαιρετικά)
– Βαμβακερή λευκή κλωστή, βελόνα και σπάγκο ή κορδόνι
– Στρογγυλό μακρόστενο ξύλο ή αφρόξυλο
– Χαρτιά αντιγραφής ή ριζόχαρτο
– Εκτυπωτή
– Ψαλίδι
– Μολύβι

butterflay_diyΟδηγίες
> Χρησιμοποιήστε το πατρόν που σας δίνουμε (κατεβάστε το και εκτυπώστε το στο ριζόχαρτο) και αφού κόψετε το περίγραμμα της πεταλούδας, αντιγράφετε το σχήμα της, με ένα μολύβι, στα κομμάτια felt. Φτιάξτε όσες πεταλούδες χρειάζεστε χρησιμοποιώντας felt διαφόρων αποχρώσεων.
> Κόψτε κομμάτια από τη βαμβακερή κλωστή με ίδιο μήκος ή ακανόνιστο αναλόγως τις προτιμήσεις σας. Κόψτε όσα κομμάτια θέλετε σε μήκος που επιθυμείτε. Μη φοβηθείτε το μήκος, προτιμήστε μακρύτερα κομμάτια κλωστής και στο τέλος κόβετε ότι περισσεύει.
> Περάστε την πρώτη κλωστή μέσα στη βελόνα και ξεκινήστε να περνάτε pom pom και πεταλούδες. Πρώτα περάστε ένα pompom που θα είναι το τελείωμα της κάθε κλωστής σας και συνεχίστε με πεταλούδα-pom pom-πεταλούδα κ.ο.κ. μέχρι να σας ικανοποιεί το μέγεθος. Την κλωστή στα pom pom περάστε την από το κέντρο τους και στις πεταλούδες κάντε ευθεία βελονιά κατά μήκος του σώματος τους.
> Φτιάξτε όσα κρεμαστά θέλετε με βάση το μήκος του ξύλου που έχετε και ασφαλίστε τα όλα, στο τέλος, πάνω στο ξύλο, σε ίσες αποστάσεις.
> Κόψτε ένα κομμάτι από κορδόνι ή σπάγκο για το κρέμασμα. Δέστε τις δύο άκρες της δεξιά κι αριστερά του ξύλου. Το διακοσμητικό σας είναι έτοιμο για κρέμασμα.

Ιδέα: Μπορείτε ενδιάμεσα, αντί των pom pom, να προσθέσετε μικρές χαντρούλες και στο τελείωμα κάθε κλωστής από ένα μικρό κουδουνάκι. Κρεμάστε το mobilo στο κούφωμα μιας εσωτερικής πόρτας ή στη βεράντα σας και το απαλό αεράκι θα κάνει το mobilo να ηχεί γλυκά. Εάν σας άρεσε αυτή η δημιουργία μοιραστείτε την ή κάντε την αγαπημένη σας!

Αφήστε σχόλιο

Η δημιουργικότητα σε όλο της το μεγαλείο!
Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να λαμβάνετε τα νέα μας.
Για Free downloads: Πατρόν, μοτίβα, ετικέτες κι άλλα χρήσιμα
για τις κατασκευές σας κάντε κλικ εδώ
Creativity! Το περιοδικό της Δημιουργίας!
Συμπληρώστε τη φόρμα για να λαμβάνετε τα νέα μας!
Free download: Mοτίβα, Πατρόν και άλλα χρήσιμα για τις κατασκευές σας.
Το όνομα σας
Το email σας