ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ DECOUPAGE ΜΑΘΕ ΠΩΣ

Decoupage σε βότσαλα

Προβληματίζεστε πως θα διακοσμήσετε τα βότσαλα που φέρατε από τις διακοπές σας; Θέλετε ένα ιδιαίτερο στυλ στα βότσαλά σας χωρίς να χρησιμοποιήσετε χρώματα και πινέλα; Ντύστε τα με χαρτί χαρτοπετσέτας -τεχνική decoupage- στα σχέδια που σας αρέσουν.

Τα μεγάλα βότσαλα γίνονται υπέροχα διακοσμητικά για το σπίτι, το μπαλκόνι ή την αυλή σας, είτε σκέτα όπως ακριβώς τα βρήκατε στην παραλία, είτε ζωγραφίζοντάς τα είτε, όπως σε αυτή την κατασκευή, επενδύοντάς τα με την τεχνική decoupage. Συγχρόνως μπορεί να γίνουν και χρηστικά όπως π.χ. να κρατά τις εσωτερικές πόρτες του σπιτιού σας ανοιχτές όταν αερίζεται το σπίτι.

Υλικά & Eργαλεία
– Χαρτοπετσέτες με διάφορα σχέδια
– Μεγάλα βότσαλα
– Αστάρι λευκό
– Ακρυλική λευκή μπογιά
– Κόλλα decoupage
– Βερνίκι για σταθεροποίηση
– Πινέλο

Οδηγίες
>Μπορείτε να διαλέξετε σχέδια χαρτοπετσέτας με ενιαίο φόντο και να χρησιμοποιήσετε αυτούσια όλη την χαρτοπετσέτα. Ειδάλλως κόψτε τα σχέδια που θέλετε και φτιάξτε ένα κολλάζ επάνω στο βότσαλο.
>Βάψτε με αστάρι όλο το βότσαλο. Αφήστε το να στεγνώσει και περάστε ένα χέρι με λευκή ακρυλική μπογιά. Όταν θέλετε να κάνετε decoupage σε ένα αντικείμενο, η βάση του χρώματος που θα χρησιμοποιήσετε θα πρέπει να είναι ανοιχτόχρωμη ή λευκή. Αφήστε να στεγνώσει η μπογιά.
>Με ένα πινέλο βάλτε κόλλα στην επάνω επιφάνεια του βότσαλου.
>Ακουμπήστε την χαρτοπετσέτα (με το σχέδιο), αφού έχετε βγάλει φυσικά τα δύο κάτω στρώματά της, επάνω στο βότσαλο και με το πινέλο σπρώξτε πιέζοντας ελαφρά από το κέντρο του βότσαλου προς τα άκρα.
>Προσθέστε κόλλα και συνεχίστε να «στρώνετε» το χαρτί προσέχοντας να μην κάνει ζάρες. Μην αγχώνεστε, αν υπάρξουν σημεία που δεν προλάβατε να ισιώσετε, το αποτέλεσμα θα είναι έτσι κι αλλιώς ιδιαίτερο και μαγικό γιατί το χειροποίητο ποτέ δεν είναι τέλειο όπως δηλ. το βιομηχανοποιημένο αντικείμενο.
> Περάστε με ένα πινέλο το βερνίκι προστασίας και αφού στεγνώσει, το βότσαλό σας είναι έτοιμο να το χρησιμοποιήσετε όπως θέλετε. Τόσο απλά! Εάν σας άρεσε αυτή η δημιουργία μοιραστείτε την ή κάντε την αγαπημένη σας!

Αφήστε σχόλιο

Τα πιο δημοφιλή

Επικοινωνία

ΔΥΡΟΣ ΕΠΕ
Πύργου Δυρού 34, Περιστέρι, Αθήνα, 12134
Τηλ: 210 5736513, 210 5736334
Fax: 210 5736525

Email: dyros@dyros.com.gr

Τοποθεσία στο χάρτη

Το Creativity στο Pinterest!

Copyright © 2016. Created by ΔΥΡΟΣ ΕΠΕ - Απαγορεύεται η αναδημοσίευση άρθρων, αποσπασμάτων και φωτογραφικού υλικού, χωρίς την άδεια του περιοδικού.

Η δημιουργικότητα σε όλο της το μεγαλείο!
Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να λαμβάνετε τα νέα μας.
Για Free downloads: Πατρόν, μοτίβα, ετικέτες κι άλλα χρήσιμα
για τις κατασκευές σας κάντε κλικ εδώ
Creativity! Το περιοδικό της Δημιουργίας!
Συμπληρώστε τη φόρμα για να λαμβάνετε τα νέα μας!
Free download: Mοτίβα, Πατρόν και άλλα χρήσιμα για τις κατασκευές σας.
Το όνομα σας
Το email σας