>ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΤΕ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

10 βασικά εργαλεία για νέες μοδιστρούλες

Αναρωτιόσαστε τι χρειάζεστε για να ξεκινήσετε τις δικές σας δημιουργίες; Έχετε μια ραπτομηχανή που έχει ατονήσει εδώ και χρόνια μόνο και μόνο επειδή δεν ξέρετε από πού να αρχίσετε; Θέλετε να μάθετε περισσότερα για το ράψιμο, έτσι ώστε να μπορείτε να βελτιώσετε την ποιότητα των έργων σας;
Εάν ισχύει κάποια περίπτωση από τις παραπάνω, διαβάστε ποια εργαλεία θα σας βοηθήσουν και θα σας κάνουν εύκολη και ευχάριστη τη διαδικασία του ραψίματος, ανεξάρτητα από το επίπεδο των ικανοτήτων σας.

Ένα καλό σίδερο
Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, πιστεύουμε ακράδαντα ότι «πιέζοντας» τα “έργα” σας είναι ένας από τους πιο αλάνθαστους τρόπους για να εξασφαλίσετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στην τελική φάση. Για το λόγο αυτό, ένα καλό σίδερο είναι το καλύτερο εργαλείο. Επιλέξτε ένα σίδερο ελαφρύ με δυνατότητα αυτόματης απενεργοποίησης, ειδικά αν έχετε παιδιά ή κατοικίδια ζώα.

sidero

Η επιλογή ενός καλού σίδερου δεν εξαρτάται από την τιμή του. Σας προτείνουμε το κλασικό σίδερο, χωρίς ατμό, για να το έχετε μια ζωή. Εναλλακτικά ψεκάζετε με νερό τα υφάσματα λίγο πριν τα σιδερώσετε.

Ψαλίδι για κοπή υφασμάτων
Αγοράστε ένα ψαλίδι για την κοπή υφασμάτων και χρησιμοποιήστε το μόνο για αυτό το σκοπό. Κρατήστε το μαζί με τα υπόλοιπα εργαλεία ραπτικής. Μην αφήνετε τα παιδιά να το χρησιμοποιούν. Η κοπή υφασμάτων γίνεται «παιχνιδάκι» με το σωστό ψαλίδι. Στο εμπόριο θα βρείτε ψαλίδια ποιότητας σε οικονομικές τιμές. Προσέξτε τη λαβή του να είναι άνετη και στιβαρή.

shutterstock_55327882Μεζούρα
Απαραίτητη για να μετράτε “πόντο-πόντο” και τα χιλιοστά που είναι απαραίτητο σε κάθε είδους δημιουργίας. Η κλασική μεζούρα είναι η καλύτερη επιλογή. Εναλλακτικά μπορείτε να προμηθευτείτε μια μετροταινία σε ρολό που «κυλάει» σε κάθε απαίτησή σας!

Επιφάνεια κοπής
Αν δεν έχετε έναν ειδικό χώρο, στο σπίτι σας, για την κοπή των υφασμάτων, μια επιφάνεια κοπής, σας είναι απαραίτητη.  Έτσι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επιφάνεια κοπής στο τραπέζι σας χωρίς να φοβάστε ότι θα το καταστρέψετε.

Περιστρεφόμενο κοπτικό εργαλείο
Το περιστρεφόμενο κοπτικό εργαλείο είναι εύκολο στη χρήση, και οι λεπίδες του μπορεί να ενεργοποιηθούν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Μετρητής ραφής
Για να εξασφαλισετε ακρίβεια στα στριφώματα και στις πιέτες ένας μετρητής ραφής είναι πραγματικά σημαντικό εργαλείο.

Μαξιλαράκι για καρφίτσες
Συγκεντρώστε τις καρφίτσες σας στο ειδικό μαξιλαράκι, που εύκολα μπορείτε να φτιάξετε μόνες σας ή χρησιμοποιήστε ένα «μαγνητικό μπωλ» που θα συγκεντρώνετε όλες τις καρφίτσες με «μαγικό» τρόπο.

Μολύβια «μόδιστρων»
Με αυτά τα μολύβια οριοθετείτε το ύφασμα που θέλετε και επειδή είναι κατασκευασμένα από κιμωλία μπορεί εύκολα να σβηστεί με μια βούρτσα.

Μαρκαδόρος υφασμάτων
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να επισημάνετε ή να σχεδιάσετε διάφορες γραμμές και σχέδια πάνω στο ύφασμα. Είναι ευαίσθητο στο φως και ξεθωριάζει εύκολα.

Στυλό για διόρθωση
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διόρθωση ενός λάθους από μαρκαδόρο και μετά να αφαιρεθούν τα σημάδια με νερό.

 

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το Εάν σας άρεσε αυτή η δημιουργία μοιραστείτε την ή κάντε την αγαπημένη σας!

Αφήστε σχόλιο

Η δημιουργικότητα σε όλο της το μεγαλείο!
Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να λαμβάνετε τα νέα μας.
Για Free downloads: Πατρόν, μοτίβα, ετικέτες κι άλλα χρήσιμα
για τις κατασκευές σας κάντε κλικ εδώ
Creativity! Το περιοδικό της Δημιουργίας!
Συμπληρώστε τη φόρμα για να λαμβάνετε τα νέα μας!
Free download: Mοτίβα, Πατρόν και άλλα χρήσιμα για τις κατασκευές σας.
Το όνομα σας
Το email σας