ΜΕ ΧΡΩΜΑ ΜΑΘΕ ΠΩΣ

Zωγραφική σε πορσελάνη

Εμπνευστείτε από το Φθινόπωρο και αποτυπώστε ζωγραφίζοντας μικρά μανιταράκια σε πορσελάνη

Υλικά & Εργαλεία
– Aντικείμενα από πορσελάνη ανεξαρτήτως χρώματος, που θέλουμε να ζωγραφίσουμε.
– Βαζάκια με υγρό σμάλτο στα χρώματα που αγαπάμε ή αγοράζουμε τα βασικά χρώματα (μαύρο – κόκκινο – άσπρο – μπλε – κίτρινο) κι ανακατεύοντας σταγόνες μεταξύ τους παράγουμε νέα χρώματα, τις αποχρώσεις. Καλό είναι να έχουμε προμηθευτεί πολύ μικρά βαζάκια, κενά, όπου θ’ αποθηκεύουμε τη δική μας απόχρωση για να τη διατηρήσουμε υγρή. Κατά τη διαδικασία,  συχνά θέλουμε να βουτάμε το πινέλο μας στο υγρό χρώμα, γι’ αυτό βγάζουμε μικρή ποσότητα σε κάποια παλέτα προκειμένου ν’ αποφύγουμε το στέγνωμα του υπόλοιπου χρώματος. Πάντα καθαρίζουμε το στόμιο του χρώματος για να μην κολλήσει  και βιδώνουμε πολύ σφιχτά το καπάκι.
– 1 πινέλο πένα, πολύ λεπτό και 1 μεσαίο, ανάλογα με την τεχνική που θ’ ακολουθήσουμε, γραμμική ή ρεαλιστική απεικόνιση.
– 1 ποτήρι μιας χρήσης με λίγο νερό, για να ξεπλένουμε τα πινέλα μας όσο είναι ακόμα νωπά και ένα κομμάτι ύφασμα για το σκούπισμά τους. Ποτέ δεν αφήνουμε τα πινέλα με τις τρίχες προς τα κάτω.
– 1 κοπίδι για να αφαιρούμε τα τυχόν λάθη.
– 1 ταψί μιας χρήσης.
zogr-pors

Oδηγίες
– Έχουμε ένα τραπεζάκι με τα υλικά μας σε σημείο που δεν θα μας ενοχλεί κανείς, αλλά ούτε και εμείς να ενοχλούμε, γιατί υπάρχει ενδεχόμενο να διακόψουμε και να ξαναρχίσουμε άλλη ώρα.
– Αρχικά αποφασίζουμε το θέμα μας, εγώ εδώ έχω θέμα τα μανιτάρια, εσείς οποιοδήποτε σας αρέσει, ακόμα και κάτι αφηρημένο ή φανταστικό.
– Κύριο στοιχείο είναι το σταθερό χέρι, η γραμμική απεικόνιση έχει ένα βαθμό δυσκολίας αφού αποτελείται από γραμμές ισόπαχες, όσο γίνεται, με κανονικά διάκενα μεταξύ τους.
– Αφού καθαρίσουμε με οινόπνευμα το αντικείμενο (τυχόν σκόνες κλπ.) σχεδιάζουμε το περίγραμμα του σχεδίου που θέλουμε και στη συνέχεια το γεμίζουμε με γραμμές ή γραμμωτά σχέδια, με ένα ή πολλά χρώματα.
– Τυχόν λάθη καθαρίζονται όσο είναι φρέσκο ακόμα το χρώμα, με μια γωνίτσα υφάσματος  ή τα ξύνουμε με το κοπίδι αφού στεγνώσει το χρώμα. Αν θέλουμε ν’ αφαιρέσουμε τελείως ό,τι ζωγραφίσαμε, χρησιμοποιούμε διαλυτικό ή νέφτι, οπότε έχουμε καθαρή την πορσελάνη μας για μια νέα προσπάθεια.
– Όταν θεωρήσουμε τελειωμένο το έργο μας, το αφήνουμε να στεγνώσει για ένα 24ωρο.
– Ψήνουμε στο φούρνο στους 160 C  για 1 ώρα.

Δημιουργία της Καρύδη Φωτεινής Εάν σας άρεσε αυτή η δημιουργία μοιραστείτε την ή κάντε την αγαπημένη σας!

Αφήστε σχόλιο

Η δημιουργικότητα σε όλο της το μεγαλείο!
Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να λαμβάνετε τα νέα μας.
Για Free downloads: Πατρόν, μοτίβα, ετικέτες κι άλλα χρήσιμα
για τις κατασκευές σας κάντε κλικ εδώ
Creativity! Το περιοδικό της Δημιουργίας!
Συμπληρώστε τη φόρμα για να λαμβάνετε τα νέα μας!
Free download: Mοτίβα, Πατρόν και άλλα χρήσιμα για τις κατασκευές σας.
Το όνομα σας
Το email σας