ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ >ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΤΕ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Χριστουγεννιάτικες μπάλες με ανακυκλώσιμα υλικά

Φτιάξτε αυτές τις όμορφες χειροποίητες χριστουγεννιάτικες μπάλες με πολύ απλά βήματα και ανακυκλώσιμα υλικά. Αυτή η δημιουργία μπορεί εύκολα να πραγματοποιηθεί και από μικρά παιδιά, αντικαθιστώντας τη ζεστή κόλλα σιλικόνης με κόλλα χειροτεχνίας.

Υλικά & Eργαλεία
-Μπάλες από φελιζόλ σε διάφορα μεγέθη
-Πολύχρωμα νήματα
-Διακοσμητικά κουμπιά σε έντονα χρώματα
-Κορδέλες
-Κορδόνι για το κρέμασμα
-Καρφίτσες
-Κόλλα σιλικόνης – πιστόλι

Οδηγίες
> Χρησιμοποιήστε νήματα που σας έχουν περισσέψει –σε διάφορα χρώματα- και τυλίξτε την μπάλα φελιζόλ. Μπορείτε να ξεκινήσετε με ένα νήμα ή και με περισσότερα μαζί.  Ασφαλίστε την άκρη του νήματος με λίγη ζεστή κόλλα πριν ξεκινήσετε το τύλιγμα.

christmas-diy-ball2> Τυλίξετε τα νήματα στα σημεία, ξεκινώντας από διαφορετική γωνία κάθε φορά. Το τύλιγμα που θα κάνετε θυμίζει αυτό του νήματος όταν θέλετε να κάνετε μπάλα το νήμα πλεξίματος.

christmas-diy-ball> Όταν σας ικανοποιήσει το αποτέλεσμα συνεχίστε με τη διακόσμηση. Χρησιμοποιώντας την κόλλα, τοποθετήστε διάσπαρτα τα διακοσμητικά κουμπιά. Παίξτε με τη διακόσμηση, τοποθετώντας διάφορα μεγέθη κουμπιών. Αφήστε να στεγνώσουν.
> Φτιάξτε ένα μικρό φιογκάκι με ένα κομμάτι κορδέλας. Κόψτε τις άκρες της διπλώνοντας προς τα μέσα τις δύο πλευρές της κορδέλας δημιουργώντας όμορφες μύτες.
> Πάρτε ένα κομμάτι κορδόνι και φτιάξτε μια θηλιά για το κρέμασμα. Χρησιμοποιήστε μια καρφίτσα, περάστε την ανάμεσα από τον κόμπο του κορδονιού και καρφιτσώστε την στην κορυφή της μπάλας.
> Κολλήστε το φιογκάκι στη βάση της θηλιάς, στην κορυφή της μπάλας. Η πρώτη σας μπάλα είναι έτοιμη.  Αν σας αρέσει το αποτέλεσμα, προχωρήστε και στις επόμενες.

Ιδέα 1: Μπορείτε, όταν τυλίγετε την μπάλα με τα νήματα, να φτιάξετε μια θηλιά με το ήδη υπάρχον νήμα και να μην χρησιμοποιήσετε το τελευταίο βήμα.

Ιδέα 2: Μπορείτε αντί για νήματα να χρησιμοποιήσετε φυσικό σπάγκο, λωρίδες από χαρτί ή ακόμα και λεπτές σε πάχος κορδέλες. Το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό.

christmas-diy-ball8

Φυσικό σχοινί τυλιγμένο σε μπάλα φελιζόλ και διακόσμηση γιορτινή με ντεκουπάζ πάνω σε stone paper και διάφορα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά.

  Εάν σας άρεσε αυτή η δημιουργία μοιραστείτε την ή κάντε την αγαπημένη σας!

3 Σχόλια

Αφήστε σχόλιο

Τα πιο δημοφιλή

Επικοινωνία

ΔΥΡΟΣ ΕΠΕ
Πύργου Δυρού 34, Περιστέρι, Αθήνα, 12134
Τηλ: 210 5736513, 210 5736334
Fax: 210 5736525

Email: dyros@dyros.com.gr

Τοποθεσία στο χάρτη

Το Creativity στο Pinterest!

Copyright © 2016. Created by ΔΥΡΟΣ ΕΠΕ - Απαγορεύεται η αναδημοσίευση άρθρων, αποσπασμάτων και φωτογραφικού υλικού, χωρίς την άδεια του περιοδικού.

Η δημιουργικότητα σε όλο της το μεγαλείο!
Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να λαμβάνετε τα νέα μας.
Για Free downloads: Πατρόν, μοτίβα, ετικέτες κι άλλα χρήσιμα
για τις κατασκευές σας κάντε κλικ εδώ
Creativity! Το περιοδικό της Δημιουργίας!
Συμπληρώστε τη φόρμα για να λαμβάνετε τα νέα μας!
Free download: Mοτίβα, Πατρόν και άλλα χρήσιμα για τις κατασκευές σας.
Το όνομα σας
Το email σας