ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΘΕ ΠΩΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Χειροποίητος καθρέφτης με άμμο & βότσαλα!

Ένας ιδιαίτερος καθρέφτης τον οποίο θα πραγματοποιήσετε με απλά υλικά, «μικρούς θησαυρούς» από την ακρογιαλιά και… φαντασία!

Στη συγκεκριμένη δημιουργία αξιοποιήθηκαν: χοντρή άμμος, βότσαλα διαφόρων μεγεθών και διακοσμητικά που βρέθηκαν στην παραλία της Σαντορίνης και προορίστηκε για καθρέφτης μπάνιου σε εξοχικό. Εσείς δεν έχετε παρά να πραγματοποιήσετε το δικό σας καθρέφτη διαμορφώνοντάς τον ανάλογα με τα υλικά που θα μαζέψετε από την ακρογιαλιά και γιατί όχι και από τις όχθες ενός ποταμού. Μια τέλεια λύση για το εξοχικό σας και όχι μόνο!

Υλικά & Εργαλεία
– Ένα μεγάλο κομμάτι ξύλου (κόντρα πλακέ θαλάσσης)
– 2 βίδες και ούπατ
– Δράπανο
– Έναν καθρέφτη
– Κόλλα ειδική για καθρέφτες
– Κόλλα για ξύλο
– Πιστόλι κόλλας σιλικόνης (ζεστή)
– Πινέλο
– Χαρτιά ή εφημερίδες
– Κοπίδι
– Καρφάκια μικρά και σφυρί
– Άμμο, βότσαλα διαφόρων μεγεθών
Διακοσμητικά (κοχυλάκια, ξυλάκια κλπ.)
– Χοντρό φυσικό σχοινί

Οδηγίες
> Επιλέξτε μια μεγάλη και σταθερή επιφάνεια εργασίας (μεγάλο τραπέζι) ή δουλέψτε στο πάτωμα. Στρώστε την επιφάνεια με παλιές εφημερίδες.
> Υπολογίστε το μέγεθος του ξύλου, μετρώντας  το χώρο για το οποίο προορίζεται ο καθρέφτης σας.  Το κόντρα πλακέ θαλάσσης είναι ένα ξύλο σκληρό και κατάλληλο για χώρους με υγρασία όπως είναι το μπάνιο.
> Προμηθευτείτε την ξύλινη επιφάνεια και τοποθετήστε την στον τοίχο που θέλετε να στολίσετε με έναν καθρέφτη. Μετρήστε, τρυπήστε και στερεώστε με βίδες και ούπατ (πάνω αριστερά και δεξιά). Έτσι θα έχετε πραγματοποιήσει τις τρύπες (στο ξύλο και στον τοίχο) πριν τη διακόσμησή του. Ξεβιδώστε τις βίδες, βγάλτε την επιφάνεια και  τοποθετήστε τα ούπατ στις τρύπες του τοίχου.
> Αν δεν θέλετε να κολλήσετε εσείς τον καθρέφτη στην ξύλινη επιφάνεια, μπορείτε να μεταφέρετε την ξύλινη επιφάνεια στο κατάστημα από όπου θα παραγγείλετε το καθρέφτη στο μέγεθος που θέλετε κι αυτοί θα σας το κολλήσουν στην επιφάνεια ξύλου.
> Συγκεντρώστε όλα τα υλικά και εργαλεία που χρειάζεστε. Κάντε μια διαλογή στα βότσαλα και συγκεντρώστε τα κατά μεγέθη.

> Τοποθετήστε το ξύλο (καθρέφτη) στην επιφάνεια εργασίας, Καλύψτε με φύλλα εφημερίδας ή χαρτόνι τον καθρέφτη για να μπορέσετε να δουλέψετε πιο άνετατην μπορντούρα χωρίς να λερώσετε με κόλλες.
> Περνάτε κόλλα, με ένα πινέλο, σε  μία  πλευρά του καθρέφτη. Στρώστε καλά την κόλλα για να πιάσει σε όλα τα σημεία του ξύλου. Ρίχνετε σιγά σιγά, με το χέρι σας, την άμμο επάνω στην κόλλα. Μην φοβάστε αν σε κάποια σημεία σάς πέσει περισσότερη άμμος. Άλλωστε δεν θα κολλήσει όλη η άμμος που θα ρίξετε. Βοηθήστε την λίγο, στρώνοντάς την ή πιέζοντάς την ελαφρά, έτσι ώστε να πιάσει καλύτερα.
> Σηκώστε τον καθρέφτη μετά από λίγα λεπτά και τινάξτε λίγο (χτυπώντας ελαφρά) τον καθρέφτη από την πλευρά που κολλήσατε την άμμο. Η περισσευούμενη άμμος θα κυλήσει. Τώρα ξέρετε που ακριβώς θα πρέπει να συμπληρώσετε με άμμο ή ακόμα και με κόλλα και στη συνέχεια με άμμο. Μην φοβάστε ότι θα έχει μπαλώματα. Στο τέλος θα μας θυμηθείτε…
> Συνεχίστε με αυτόν τον τρόπο και στις υπόλοιπες πλευρές του καθρέφτη καλύπτοντάς τον περιμετρικά με ψιλή άμμο. Αφήστε τον να στεγνώσει.
> Στη συνέχεια θα προχωρήσετε με βοτσαλάκια μικρά, μικροσκοπικά κοχυλάκια αλλά και μεγαλύτερα βότσαλα, μόνο στην κάτω, μεγάλη πλευρά του καθρέφτη. Χρησιμοποιήστε την κόλλα για ξύλο αλλά για τα μεγαλύτερα βότσαλα βάλτε ζεστή κόλλα σιλικόνης.

> Αφαιρέστε το χαρτί προστασίας από τον καθρέφτη. Τοποθετήστε, γύρω από τον καθρέφτη το φυσικό σχοινί, ελέγχοντας τα 4 σημεία στα οποία θα πρέπει να λυγίσετε το σχοινί. Ξεκινήστε βάζοντας κόλλα κάτω από το σχοινί και στη συνέχεια πιέστε. Συνεχίστε, έτσι, κολλώντας όλο το σχοινί περιμετρικά του καθρέφτη. Προσοχή στην ένωση του σχοινιού για όμορφο αποτέλεσμα.
> Αν θέλετε μπορείτε να συμπληρώσετε τη διακόσμηση με μικρά αφρόξυλα, όπως αυτό στην άκρη του καθρέφτη μας. Το κάθε ξυλάκι που βρίσκουμε, με λίγη φαντασία, μας βοηθά στην αξιοποίησή του ανάλογα το σχήμα του.
> Σηκώστε τον καθρέφτη, χτυπήστε τον ελαφρά πάλι, για τυχόν περισσεύματα άμμου ή βότσαλων, ελέγξτε αν κάτι δεν κόλλησε καλά, αφήστε να στεγνώσει και την επόμενη ημέρα τοποθετήστε τον στον τοίχο σας.

Καλές καλοκαιρινές δημιουργίες με έμπνευση!

  Εάν σας άρεσε αυτή η δημιουργία μοιραστείτε την ή κάντε την αγαπημένη σας!

Αφήστε σχόλιο

Η δημιουργικότητα σε όλο της το μεγαλείο!
Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να λαμβάνετε τα νέα μας.
Για Free downloads: Πατρόν, μοτίβα, ετικέτες κι άλλα χρήσιμα
για τις κατασκευές σας κάντε κλικ εδώ
Creativity! Το περιοδικό της Δημιουργίας!
Συμπληρώστε τη φόρμα για να λαμβάνετε τα νέα μας!
Free download: Mοτίβα, Πατρόν και άλλα χρήσιμα για τις κατασκευές σας.
Το όνομα σας
Το email σας