ΜΕ ΥΦΑΣΜΑ ΡΑΠΤΙΚΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Χειροποίητη υφασμάτινη θήκη για χαρτοπετσέτες

Φτιάξτε εύκολα βήμα βήμα, αυτή τη θήκη από υφασματάκια. Θα σας ενθουσιάσει το αποτέλεσμα, γιατί στην απλότητα βρίσκεται η ομορφιά!

Είναι μια αφορμή για να πειραματιστείτε με το ράψιμο, ακόμα κι αν είστε αρχάρια. Mία ενδιαφέρουσα «πινελιά» στολισμού στο τραπέζι σας και παράλληλα xρηστική. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να διαλέξετε δύο όμορφα υφασματάκια, ανάλογα πάντα με την περίσταση, στην οποία  θα παρουσιάσετε τη θήκη.

Υλικά & Εργαλεία
– Υφάσματα με μοτίβα και διάφορα χρώματα
– Ψαλίδι
– 1 κουμπί
– Μία κόπιτσα
– Βελόνα & κλωστή
Ραπτομηχανή

Oδηγίες
> Πρώτη σας κίνηση, λοιπόν, είναι να κόψετε και τα δύο κομμάτια υφάσματος σε μέγεθος 27×27 εκ. Στη συνέχεια, τα σιδερώνετε.
> Ακουμπάτε το ένα ύφασμα επάνω στο άλλο, πρόσωπο με πρόσωπο. Αυτό σημαίνει ότι η καλή μεριά κάθε υφάσματος  ακουμπάει στην αντίστοιχη καλή του άλλου. Ευθυγραμμίστε τα.
> Καρφιτσώστε τα δύο υφάσματα κατά μήκος για να τα συγκρατήσετε μαζί.
> Ράψτε κατά μήκος τις τρεις από τις τέσσερις πλευρές τους. Αναποδογυρίστε τη θήκη στη σωστή πλευρά, μέσα από την άραφτη.  Σπρώξτε από μέσα τις γωνίες, να βγουν από την κρυψώνα τους και σιδερώστε τη θήκη ξανά.
> Γυρίστε τα δύο «χείλη» της άραφτης πλευράς προς τα μέσα, (περίπου ένα εκατοστό από το κάθε ύφασμα), ακουμπώντας τα το ένα πάνω στο άλλο ευθυγραμμισμένα. Καρφιτσώστε τα μαζί για να μην μετακινηθούν.
> Προγραμματίστε τη ραπτομηχανή σας σε μία θέση κεντήματος που σας αρέσει.  Εάν ακόμα είστε στα πρώτα σας βήματα στη ραπτική, μπορείτε πάντα να χρησιμοποιήσετε και την απλή ραφή.
> Χρησιμοποιήστε μια χρωματιστή κλωστή για επιπλέον διακόσμηση.
> Ράψτε κατά μήκος, γύρω-γύρω, και στο τελείωμα στερεώστε τις κλωστές για να μην ξηλωθούν.
> Ακουμπήστε σε θέση ρόμβου την εξωτερική όψη της θήκης στο τραπέζι σας. Πιάστε την αριστερή άκρη της θήκης και γυρίστε την προς το κέντρο.
> Τώρα βλέπετε την καλή όψη. Στη γωνία της ράψτε με βελόνα το θηλυκό τμήμα της σούστας. Γυρίστε και τη δεξιά άκρη της θήκης και στην αντίστοιχη γωνία, αλλά στο εσωτερικό της μέρος αυτή την φορά, ράψτε το αρσενικό τμήμα της σούστας.
> Στο ίδιο σημείο αλλά από την καλή όψη, ράψτε ακριβώς επάνω από τη σούστα ένα διακοσμητικό κουμπί ή κάποιο άλλο διακοσμητικό στοιχείο της αρεσκείας σας.
> Κουμπώστε τα δύο άκρα και η θήκη σας είναι έτοιμη.

Μια δημιουργία από τα Υφασματάκια Εάν σας άρεσε αυτή η δημιουργία μοιραστείτε την ή κάντε την αγαπημένη σας!

Αφήστε σχόλιο

Τα πιο δημοφιλή

Επικοινωνία

ΔΥΡΟΣ ΕΠΕ
Πύργου Δυρού 34, Περιστέρι, Αθήνα, 12134
Τηλ: 210 5736513, 210 5736334
Fax: 210 5736525

Email: dyros@dyros.com.gr

Τοποθεσία στο χάρτη

Το Creativity στο Pinterest!

Copyright © 2016. Created by ΔΥΡΟΣ ΕΠΕ - Απαγορεύεται η αναδημοσίευση άρθρων, αποσπασμάτων και φωτογραφικού υλικού, χωρίς την άδεια του περιοδικού.

Η δημιουργικότητα σε όλο της το μεγαλείο!
Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να λαμβάνετε τα νέα μας.
Για Free downloads: Πατρόν, μοτίβα, ετικέτες κι άλλα χρήσιμα
για τις κατασκευές σας κάντε κλικ εδώ
Creativity! Το περιοδικό της Δημιουργίας!
Συμπληρώστε τη φόρμα για να λαμβάνετε τα νέα μας!
Free download: Mοτίβα, Πατρόν και άλλα χρήσιμα για τις κατασκευές σας.
Το όνομα σας
Το email σας