ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ >ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΤΕ ΜΑΘΕ ΠΩΣ

Χαριτωμένα κουρτινάκια – Η κουζίνα, όπως παλιά!

Ράψτε χαριτωμένα κουρτινάκια για τον πάγκο της κουζίνας, δίνοντας μια παραδοσιακή νότα στον χώρο αλλά και για πολλούς λόγους ακόμη που θα διαβάσετε παρακάτω.

Υλικά & Εργαλεία
– Βαμβακερό ύφασμα
– Τρέσα κουρτίνας
– Μεζούρα
– Ψαλίδι
– Βελόνα
– Κλωστή
– Ραπτομηχανή
– Μονός σιδηρόδρομος

Οδηγίες
> Επιλέξτε μέτριο βαμβακερό ύφασμα. Τα υφάσματα επιπλώσεων ή για χοντρές κουρτίνες, δεν δίνουν την ίδια ανάλαφρη αίσθηση.
> Το ύφασμα και η τρέσα πρέπει να έχουν το λιγότερο 1 ½ φορά το μήκος της εσοχής που θα κλείσετε, ώστε να η κουρτίνα να έχει πλούσια λούκια.
> Επιλέξτε τρέσα φάρδους έως 5-6εκ., σε όποιο σχέδιο θέλετε. Αποφύγετε τις πολύ φαρδιές, γιατί «κόβουν» το ύψος μιας κοντής κουρτίνας.
> Πλύνετε το ύφασμα, πριν το ράψετε, για να μην «μπει» μετά.
> Καλό είναι οι κουρτίνες για να ντουλάπια της κουζίνας να τοποθετούνται με σιδηρόδρομο κάτω από το ράφι ή τον πάγκο, επειδή έτσι δεν κινδυνεύουν να λερωθούν από κάτι που θα χυθεί ή θα στάξει επάνω τους.
> Προτιμήστε σιδηρόδρομο και όχι κουρτινόξυλο. Σας επιτρέπει να κρεμάσετε την κουρτίνα ακριβώς στο ύψος που θέλετε, χωρίς να μένει αντιαισθητικό κενό ανάμεσα στην άκρη της και το ράφι ή τον πάγκο.

Πώς θα ράψετε την κουρτίνα
> Αν χρειαστεί (ανάλογα με το πού βρίσκεται η ούγια του υφάσματος), γαζώστε από ένα διπλό στριφωματάκι 1εκ. στο δεξί και αριστερό πλαϊνό της κουρτίνας.
> Κάντε ένα στριφωματάκι στο επάνω μέρος της κουρτίνας 1εκ. και έπειτα ένα δεύτερο 3εκ. φαρδύτερο από την τρέσα σας. Γαζώστε το.
> Γαζώστε την τρέσα, αφήνοντας περιθώριο περίπου 1 εκ. επάνω και 2εκ. κάτω, προσέχοντας να μην πιάσετε τα κορδόνια που τη σουρώνουν.
> Για το στρίφωμα στο κάτω μέρος, δεν χρειάζεται να μετρήσετε! Είναι πολύ πιο εύκολο να κρεμάσετε την κουρτίνα και έπειτα να καρφιτσώσετε το στρίφωμα, ελάχιστα χιλιοστά πιο πάνω από το πάτωμα. Ξεκρεμάστε την και γαζώστε.

  Εάν σας άρεσε αυτή η δημιουργία μοιραστείτε την ή κάντε την αγαπημένη σας!

Αφήστε σχόλιο

Η δημιουργικότητα σε όλο της το μεγαλείο!
Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να λαμβάνετε τα νέα μας.
Για Free downloads: Πατρόν, μοτίβα, ετικέτες κι άλλα χρήσιμα
για τις κατασκευές σας κάντε κλικ εδώ
Creativity! Το περιοδικό της Δημιουργίας!
Συμπληρώστε τη φόρμα για να λαμβάνετε τα νέα μας!
Free download: Mοτίβα, Πατρόν και άλλα χρήσιμα για τις κατασκευές σας.
Το όνομα σας
Το email σας