ΓΙΑ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ TIPS ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Χαρείτε άφοβα τον ήλιο!

Ζούμε σε μια από τις πιο ηλιόλουστες χώρες του κόσμου και το χαιρόμαστε όλοι μας ιδιαίτερα. Όμως, όπως γνωρίζουμε, η αλόγιστη έκθεση στον ήλιο προκαλεί αρκετά προβλήματα υγείας στον οργανισμός μας και ιδιαίτερα στο δέρμα μας. Από την άλλη, χρειαζόμαστε τον ήλιο γιατί μας προσφέρει τη βιταμίνη D την οποία έχει ανάγκη ο οργανισμός μας, όπου το  80% με 90% αυτής της βιταμίνης (που χρειάζεται το σώμα μας), παράγεται στον οργανισμό μέσω της απευθείας έκθεσής μας στο ηλιακό φως.

Για να υπάρξει μια ισορροπία, λοιπόν, και να κάνουμε τον ήλιο «φίλο» μας, πρέπει να προστατεύσουμε τον εαυτό μας, χρησιμοποιώντας αντιηλιακή κρέμα στο πρόσωπο, στο λαιμό και φυσικά, στα υπόλοιπα μέρη του σώματος που έχουμε εκτεθειμένα (χέρια, πόδια κλπ.)

Η περίοδος που χρησιμοποιούμε αντιηλιακό ξεκινά από το Μάρτιο και τελειώνει έως και τον Οκτώβριο, περίπου. Την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών, καλό είναι ν’ αποφεύγετε τον ήλιο τις «επικίνδυνες» ώρες της ημέρας, δηλ. από 12 έως 4 το μεσημέρι. Την αντιηλιακή κρέμα δεν τη χρησιμοποιούμε μόνο μία φορά την ημέρα, αλλά την ανανεώνουμε όσες φορές μπορούμε μέσα στην ημέρα. Το ελάχιστο είναι δύο φορές την ημέρα, (το πρωί αλλά και νωρίς το απόγευμα) όταν είμαστε στην πόλη, π.χ. στο πήγαινε κι έλα από την δουλειά κλπ.

Στις καλοκαιρινές διακοπές ή στις μονοήμερε εκδρομές σας, να θυμάστε πως πρέπει να ανανεώνετε το αντιηλιακό πιο τακτικά και σίγουρα μετά από κάθε βουτιά στη θάλασσα. Η πολύωρη ηλιοθεραπεία φθείρει και αφυδατώνει το δέρμα ενώ του δημιουργεί και σημάδια, τις λεγόμενες πανάδες. Για αυτό φροντίστε τον εαυτό σας και να τον αγαπάτε. Μην ξεχνάτε την κρέμα ημέρας και στη συνέχεια την αντιηλιακή σας προστασία.

Συχνά, περνάμε πολλές ώρες στην παραλία, κάτω από τη σκιά μιας ομπρέλας, και δεν θεωρούμε απαραίτητο να χρησιμοποιούμε αντιηλιακή κρέμα. Μεγάλο λάθος! Οι αχτίνες του ήλιου γίνονται επικίνδυνες λόγω της αντανάκλασης τους από την άμμο και τη θάλασσα. Αυτό ισχύει και για τα παιδιά φυσικά.
Προστατεύουμε το εαυτό μας φορώντας ένα ελαφρύ ρούχο π.χ. μια άνετη πουκαμίσα, όσο κινούμαστε σε εξωτερικούς χώρους ή απλά κάνουμε περίπατο στην παραλία και οπωσδήποτε φοράμε το αγαπημένο μας καλοκαιρινό αξεσουάρ, το καπέλο μας φυσικά.

Και να θυμάστε πως, ειδικά την περίοδο των διακοπών, ενυδατώνουμε το σώμα μας με μια καλή ενυδατική κρέμα, για ν’ ανακτήσει την ελαστικότητά του.

  Εάν σας άρεσε αυτή η δημιουργία μοιραστείτε την ή κάντε την αγαπημένη σας!

Αφήστε σχόλιο

Η δημιουργικότητα σε όλο της το μεγαλείο!
Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να λαμβάνετε τα νέα μας.
Για Free downloads: Πατρόν, μοτίβα, ετικέτες κι άλλα χρήσιμα
για τις κατασκευές σας κάντε κλικ εδώ
Creativity! Το περιοδικό της Δημιουργίας!
Συμπληρώστε τη φόρμα για να λαμβάνετε τα νέα μας!
Free download: Mοτίβα, Πατρόν και άλλα χρήσιμα για τις κατασκευές σας.
Το όνομα σας
Το email σας