ΜΕ ΧΑΡΤΙ ΜΑΘΕ ΠΩΣ ΑΓ. ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ

Λόγια αγάπης… δια χειρός!

Φτιάξτε αυτή την ιδιαίτερη κάρτα και “κλείστε” στο εσωτερικό της… λόγια αγάπης!

Υλικά & Εργαλεία
Πατρόν
-Χαρτόνι κανσόν Α4 ή Β5
Χαρτί με σχέδια ή περιτυλίγματος
-Χάρακας
-Μολύβι
-Ψαλίδι
-Κλιπ για χαρτιά
-Κουμπάκι
-Κορδονάκι
-Κόλλα

Οδηγίες
>Το μισό πατρόν σε φυσικό μέγεθος είναι 2,5×15εκ. για τη μικρή καρδιά και το πλισάρισμα έχει γίνει ανά 5χιλ. Για να φτιάξετε μεγαλύτερες καρδιές, μεγεθύνετε το πατρόν διατηρώντας τις αναλογίες. Για αρχή, αποφύγετε το πολύ λεπτό χαρτί, επειδή εύκολα σκίζεται ή χάνει το σχήμα του. Πάντως, η κατασκευή αυτή θέλει σταθερές κινήσεις, ηρεμία και υπομονή!
>Κατεβάστε το πατρόν, εκτυπώστε το και κόψτε το.
>Κόψτε από το χαρτί με τα σχέδια μια λωρίδα 30×2,5εκ. Διπλώστε την κάθετα στη μέση και τοποθετήστε πάνω της το πατρόν, με τη διακεκομμένη γραμμή στην πλευρά της τσάκισης.
>Σχεδιάστε το περίγραμμα του πατρόν πάνω στο χαρτί και κόψτε το, αφήνοντας ανέπαφη την τσακισμένη πλευρά.
>Με τη βοήθεια του χάρακα, αρχίστε να τσακίζετε τη λωρίδα ανά 5χιλ., σαν φυσαρμόνικα. Ίσως σας είναι πιο εύκολο πρώτα να την τσακίσετε όλη ανά 1εκ. και έπειτα με το… νύχι σας να τσακίζετε ενδιάμεσα. Πιέστε καλά τη φυσαρμόνικα και πιάστε τη με κλιπ για περίπου 30’, για να κρατήσει το σχήμα της.
>Κολλήστε τις δύο άκρες της φυσαρμόνικας μεταξύ τους, σχηματίζοντας έτσι την καρδιά. Μην την τεντώνετε όμως πολύ, γιατί θα χάσει το σχήμα της. Ίσως την πρώτη φορά να σας φανεί αρκετά δύσκολο, αλλά θα καταφέρετε να «στήσετε» πιο άνετα την καρδιά, αν έχετε κάποια βοήθεια ή αν τη στερεώσετε με καρφίτσες πάνω στο πανί της σιδερώστρας, ξεκινώντας από το επάνω μέρος της και, έπειτα, σε ένα-δυο σημεία ακόμη.
>Περάστε ένα κομμάτι κορδονάκι στις τρύπες του κουμπιού και δέστε το φιόγκο. Κολλήστε το στο κέντρο της καρδιάς, προσέχοντας να μην χαλάσετε το σχήμα της.
>Διπλώστε το χαρτί κανσόν στη μέση (σαν κάρτα). Κολλήστε μία ή περισσότερες καρδιές πάνω στην κάρτα, προσεκτικά πάντα, για να μην χαλάσει το σχήμα τους. Η κάρτα σας είναι έτοιμη για να γράψετε τις ευχές σας την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου!

  Εάν σας άρεσε αυτή η δημιουργία μοιραστείτε την ή κάντε την αγαπημένη σας!

Αφήστε σχόλιο

Τα πιο δημοφιλή

Επικοινωνία

ΔΥΡΟΣ ΕΠΕ
Πύργου Δυρού 34, Περιστέρι, Αθήνα, 12134
Τηλ: 210 5736513, 210 5736334
Fax: 210 5736525

Email: dyros@dyros.com.gr

Τοποθεσία στο χάρτη

Το Creativity στο Pinterest!

Copyright © 2016. Created by ΔΥΡΟΣ ΕΠΕ - Απαγορεύεται η αναδημοσίευση άρθρων, αποσπασμάτων και φωτογραφικού υλικού, χωρίς την άδεια του περιοδικού.

Η δημιουργικότητα σε όλο της το μεγαλείο!
Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να λαμβάνετε τα νέα μας.
Για Free downloads: Πατρόν, μοτίβα, ετικέτες κι άλλα χρήσιμα
για τις κατασκευές σας κάντε κλικ εδώ
Creativity! Το περιοδικό της Δημιουργίας!
Συμπληρώστε τη φόρμα για να λαμβάνετε τα νέα μας!
Free download: Mοτίβα, Πατρόν και άλλα χρήσιμα για τις κατασκευές σας.
Το όνομα σας
Το email σας