ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΗΠΟ ΑΝΟΙΞΗ

Φτιάξτε έναν μικρό γυάλινο κήπο!

Ένας μικρόκοσμος φυτών σε γυάλα, όπου αυτά βρίσκουν το ιδανικό περιβάλλον για να ζήσουν κι εσείς διακοσμείτε το χώρο σας… φυσικά!

Υλικά & Εργαλεία
-Διαφόρων μεγεθών γυάλες ή βάζα αποθήκευσης
-Χώμα εσωτερικού χώρου
-Πετραδάκια, χαλίκι ψιλό (διακοσμητικό)
-Διαφόρων ειδών παχύφυτα, κισσό, βολβούς, μικρά βότανα κλπ.
-1 κουτάλι ή ένα χωνί
-Λίγο νερό (για πότισμα στο τελείωμα της δημιουργίας σας)

Οδηγίες
Σε κάθε σπίτι βρίσκονται μεγάλα βάζα αποθήκευσης που παραμένουν άδεια στο ντουλάπι σας ή άδειες γυάλες από δώρα που είχατε δεχτεί παλαιότερα. Γιατί να μην τα αξιοποιήσετε δημιουργώντας ένα μικρό κήπο από μικροσκοπικά φυτά σε γυάλες; Μην αγχώνεστε… είναι εύκολη δημιουργία.

>Τοποθετήστε μια στρώση ψιλό χαλίκι στον πάτο της κάθε γυάλας και στη συνέχεια λίγο χώμα με ένα κουτάλι (αν η γυάλα σας έχει μικρό στόμιο) και πιέστε το λίγο προς τα κάτω. Υπολογίστε, ανάλογα το ύψος της γυάλας, το βάθος που θα στρώσετε το χώμα για να ριζώσουν τα φυτά σας.
>Δημιουργήστε μικρές λακουβίτσες στο χώμα και τοποθετήστε εκεί τα φυτά σας ανάλογα το μέγεθος ή το πλάτος τους. Καλύψτε τη βάση του με λίγο χώμα ακόμα.
>Τοποθετήστε λίγο ακόμα χώμα γύρω-γύρω όπου βλέπετε πως χρειάζεται. Μην γεμίζετε μέχρι επάνω στο χείλος της γυάλας με φυτά. Αφήστε κάποιον «αέρα» δίνοντάς τους τη δυνατότητα περνώντας οι μέρες κι αφού «πιάσουν» τα φυτά σας να ξεπροβάλλουν μόνα τους από τη γυάλα.
>Διακοσμήστε την επιφάνεια του χώματος με μικρά πετραδάκια, διακοσμητικά βότσαλα, μικρά αφρόξυλα κλπ., και ρίξτε τους λίγο νερό.

Προσοχή: Να είστε προσεχτικοί με το πότισμα γιατί τα παχύφυτα δε χρειάζονται πολύ νερό και αφετέρου να θυμάστε πως οι γυάλες δεν έχουν τρύπες για αποστράγγιση. Εάν σας άρεσε αυτή η δημιουργία μοιραστείτε την ή κάντε την αγαπημένη σας!

Αφήστε σχόλιο

Η δημιουργικότητα σε όλο της το μεγαλείο!
Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να λαμβάνετε τα νέα μας.
Για Free downloads: Πατρόν, μοτίβα, ετικέτες κι άλλα χρήσιμα
για τις κατασκευές σας κάντε κλικ εδώ
Creativity! Το περιοδικό της Δημιουργίας!
Συμπληρώστε τη φόρμα για να λαμβάνετε τα νέα μας!
Free download: Mοτίβα, Πατρόν και άλλα χρήσιμα για τις κατασκευές σας.
Το όνομα σας
Το email σας