ΓΙΑ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΦΤΙΑΞΤΕ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΧΕΙΜΩΝΑΣ

Σκουλαρίκια-φούντες

Όγκο και χρώμα θέλουν οι τάσεις της φετινής σεζόν για τα σκουλαρίκια, ενώ οι φούντες διατηρούν για ακόμη μία χρονιά εξέχουσα θέση. Ε, λοιπόν, με αυτό το project τα έχετε όλα!

Υλικά & Εργαλεία
-Λεπτή μεταξωτή κλωστή (φυσική)
-2 ματ ασημένιες χάντρες
-1 ζευγάρι γαντζάκια (χουκ)
-Ασημένιο σύρμα, Φ 0,30 χιλ., μαλακό
-Ασημένιο σύρμα, Φ 0,60 χιλ., σκληρό
-Βαμβακερή κλωστή
-Χαρτόνι
-Ψαλίδι
-Πενσάκι
Μυτοτσίμπιδο

Οδηγίες
>Κόψτε το χαρτόνι σε τετράγωνο πλευράς περίπου 7εκ., ανάλογα με το μήκος που θέλετε να έχει η φούντα.
>Τυλίξτε αρκετές φορές την κλωστή γύρω από το χαρτόνι. Όσες περισσότερες φορές την τυλίξετε τόσο πιο πλούσια θα είναι η φούντα.
>Δέστε καλά όλες μαζί τις κλωστές με τη βαμβακερή κλωστή στη μια άκρη του χαρτονιού (πάνω στο γύρισμα).
>Στην απέναντι άκρη του χαρτονιού, περάστε το ψαλίδι ανάμεσα στο χαρτόνι και στις κλωστές και κόψτε τες προσεκτικά, για να ελευθερωθούν.
>Διπλώστε τις κλωστές στη μέση. Τυλίξτε και δέστε με τη βαμβακερή κλωστή όλες μαζί τις κλωστές, 5χιλ. πιο κάτω από το πρώτο δέσιμο. Πάνω σε αυτό το δέσιμο, φτιάξτε μια κάπως… μακρουλή θηλιά, στρίβοντας με το μυτοτσίμπιδο ένα κομματάκι από το σκληρό ασημένιο σύρμα.
>Γυρίστε «τούμπα» τη φούντα. Με αυτή την αναστροφή, θα κρυφτεί η βαμβακερή κλωστή και, επιπλέον, το επόμενο δέσιμο θα είναι πιο φουσκωτό. Φέρτε στο επάνω μέρος τη θηλιά.
>Πιάστε και δέστε όλες μαζί τις κλωστές με το μαλακό ασημένιο σύρμα (δουλεύεται πολύ εύκολα με το χέρι), περίπου 1εκ. πιο κάτω από τη θηλιά. Στρίψτε μεταξύ τους τις δύο ελεύθερες άκρες και κρύψτε το περίσσευμα.
>Περάστε το χοντρό σύρμα μέσα από τη θηλιά και φτιάξτε μια δεύτερη. Περάστε στο σύρμα την ασημένια χάντρα. Περάστε το ελεύθερο άκρο στο κρικάκι του χουκ και ασφαλίστε τη με μια δεύτερη θηλιά.
>Αν χρειαστεί, σιδερώστε τις κλωστές, ώστε να είναι ολόισιες. Πιάστε τες όλες μαζί τεντωμένες και ψαλιδίστε τες, ώστε να είναι σε απόλυτη ευθεία.

Tip
Το μαλακό ασημένιο σύρμα μπορεί να δουλευτεί με το χέρι, αλλά χρειάζεται προσεκτικές κινήσεις, επειδή εύκολα χάνει τη φόρμα του. Εάν σας άρεσε αυτή η δημιουργία μοιραστείτε την ή κάντε την αγαπημένη σας!

Αφήστε σχόλιο

Η δημιουργικότητα σε όλο της το μεγαλείο!
Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να λαμβάνετε τα νέα μας.
Για Free downloads: Πατρόν, μοτίβα, ετικέτες κι άλλα χρήσιμα
για τις κατασκευές σας κάντε κλικ εδώ
Creativity! Το περιοδικό της Δημιουργίας!
Συμπληρώστε τη φόρμα για να λαμβάνετε τα νέα μας!
Free download: Mοτίβα, Πατρόν και άλλα χρήσιμα για τις κατασκευές σας.
Το όνομα σας
Το email σας