ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΜΕ ΧΡΩΜΑ

Σεμινάρια με Χρώματα Ασβέστη (lime paint)!

Για όσους θέλουν να πάνε το «χειροποιείν» σε άλλο επίπεδο – Σεμινάρια με Χρώματα Ασβέστη!

Η ιστορία…
Η χρήση των χρωμάτων με βάση τον ασβέστη και την κιμωλία, ήταν ήδη ιδιαίτερα διαδεδομένη στην Ιταλία από το 14ο αιώνα, όταν μεγάλοι καλλιτέχνες όπως ο Μιχαήλ Άγγελος (Cappella Sistina – Βατικανό) φιλοτεχνούσαν σπουδαία έργα τέχνης!
Η Autentico λοιπόν, παρατηρώντας ότι τα χρώματα αυτά όχι μόνο είχαν μεγάλη αντοχή στο χρόνο αλλά ήταν και φιλικά προς το χρήστη και το περιβάλλον, επένδυσε πολλά χρόνια αφοσίωσης (και ακόμα συνεχίζει να επενδύει, μιας και η εξέλιξη δε σταματάει ποτέ), και χρησιμοποιώντας όλη αυτή τη σοφία και τις παραδοσιακές συνταγές αιώνων, κατάφερε να δημιουργήσει μία πολύ εύχρηστη και σύγχρονη εκδοχή τους.
Μία φόρμουλα που να συνδυάζει το σεβασμό στις παραδοσιακές τεχνικές με τη σύγχρονη τεχνολογία!

coloristas5
Το σήμερα…
Ο ασβέστης σαν υλικό έχει -όπως συνηθίζουμε να το λέμε- μνήμη. Αυτό σημαίνει ότι όλες μας οι κινήσεις αποτυπώνονται πάνω στον καμβά μας (κυρίως τοίχος αλλά και έπιπλο κ.α.) και κάθε χέρι ή τρόπος με τον οποίο εφαρμόζουμε το χρώμα μας (πινέλο, ρολό, σπάτουλα, βούρτσα) αφήνει το «σημάδι» του. Αυτό μπορεί να φαντάζει αγχωτικό όμως κατόπιν εκπαίδευσης δίνεται η δυνατότητα στο δημιουργό να πάει την τέχνη του σε άλλα επίπεδα! Πέραν των άπειρων δημιουργικών τους δυνατοτήτων, τα χρώματα ασβέστη είναι και ιδιαίτερα υποαλλεργικά και αντιβακτηριδιακά και χρησιμοποιούνται πολύ στο εξωτερικό σε σχολεία και νοσοκομεία και γενικότερα όπου υπάρχουν αυξημένες ποιοτικές απαιτήσεις. Μέσα από μία 3ωρη εκπαίδευση μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος (επαγγελματίας ή ιδιώτης) να μυηθεί στη χρήση των χρωμάτων ασβέστη και στις ιδιαίτερες τεχνοτροπίες του! Μοναδικό όριο η φαντασία σας!

coloristas44

Coloristas
Παρά τη δυσκολία και τη «μαυρίλα» των καιρών, μία χρωματιστή και καλλιτεχνική γωνιά δημιουργήθηκε το 2015 στην Ηλιούπολη με εξειδίκευση στα χρώματα κιμωλίας (chalk paints) και χρώματα ασβέστη (lime paints) με σκοπό να μας χρωματίσουν κυριολεκτικά την καθημερινότητα! Στο χώρο διοργανώνονται εργαστήρια-σεμινάρια εκπαίδευσης πάνω στη βαφή επίπλων και τοίχων χωρίς τρίψιμο των παλιών λούστρων, εύκολα, γρήγορα, άοσμα και κυρίως οικολογικά. Μετά από μεγάλη έρευνα και δοκιμές, εμπιστεύτηκαν, χρησιμοποιούν και διαθέτουν αποκλειστικά, τα τελευταίας τεχνολογίας χρώματα κιμωλίας και ασβέστη της αγοράς, τα προϊόντα της Autentico! Στο χώρο θα βρείτε επίσης μοναδικά χειροποίητα έπιπλα και δώρα, ενώ για όσους δεν έχουν χρόνο, γίνονται δεκτές παραγγελίες αναπαλαίωσης (ξυλουργικές ή βαψίματος) ακόμα και στο χώρο σας!

Autentico
H Autentico είναι μία εταιρεία, που αν και δε δραστηριοποιείται στο χώρο των οικολογικών χρωμάτων πάρα πολλά χρόνια, έχει καταφέρει να πρωτοπορεί και να καινοτομεί σε όλα τις τα προϊόντα λόγω της απίστευτης και αδιάκοπης «εμμονής» των ιδρυτών της Eric & Ris Adams με την τελειότητα και την εξέλιξη! Τα χρώματα κιμωλίας της Autentico, δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον και τους χρήστες τους και είναι εναρμονισμένα με την αυστηρότατη Ευρωπαϊκή και Αμερικανική νομοθεσία (ΕΝ71-3, child safe). Είναι επίσης τα μοναδικά που διατίθενται σε μία ατελείωτη παλέτα με περισσότερες από 160 αποχρώσεις (διαθέσιμα σε 100ml, 500ml, 1lt ή 2,5lt) και που περιέχουν 35% κιμωλία! Το ποσοστό αυτό, πολύ περισσότερο από οποιασδήποτε άλλης εταιρείας, τα κάνει αδιαμφισβήτητα τα πιο αυθεντικά και τους δίνει την πρωτοπορία σε αυτή την κατηγορία! Με ειδικές αδιάβροχες σειρές (ματ και ελαφρώς γυαλιστερή), σειρές τοίχων με βάση τον ασβέστη (lime paint), αλλά και μια απίστευτη ποικιλία συμπληρωματικών προϊόντων (υψηλής ποιότητας πινέλα, 16 χρωματιστά κεριά, βερνίκια, λάδια εμποτισμού, κόλλες decoupage, μεταφοράς φωτογραφίας, κρακελέ ενός και δύο συστατικών, υλικά επιχρύσωσης κ.α.) είναι σίγουρο ότι θα κατακτήσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς!

Περισσότερες πληροφορίες: www.coloristasart.gr Εάν σας άρεσε αυτή η δημιουργία μοιραστείτε την ή κάντε την αγαπημένη σας!

Αφήστε σχόλιο

Η δημιουργικότητα σε όλο της το μεγαλείο!
Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να λαμβάνετε τα νέα μας.
Για Free downloads: Πατρόν, μοτίβα, ετικέτες κι άλλα χρήσιμα
για τις κατασκευές σας κάντε κλικ εδώ
Creativity! Το περιοδικό της Δημιουργίας!
Συμπληρώστε τη φόρμα για να λαμβάνετε τα νέα μας!
Free download: Mοτίβα, Πατρόν και άλλα χρήσιμα για τις κατασκευές σας.
Το όνομα σας
Το email σας