ΜΕ ΥΦΑΣΜΑ PATCHWORK ΜΑΘΕ ΠΩΣ

Πως να ράψετε ορθογώνια σχήματα

Στην προηγούμενη ανάρτηση μάθατε πώς να κόβετε. Πάμε τώρα να μάθετε πώς να ενώσετε απλά ορθογώνια σχήματα.
Στο σημερινό μάθημα, θα κόψετε 16 τετράγωνα με πλευρά 11,5 εκ., γιατί λέω στην επόμενη ανάρτηση να σας δείξω πώς κάνουμε ένα μαξιλαράκι. Αν θέλετε ένα μαξιλάρι δίχρωμο (όπως το παράδειγμά μας), κόψτε 8 και 8 τετράγωνα από δυο διαφορετικά υφάσματα, αλλιώς, ό,τι σας αρέσει.

Oδηγίες
>Τοποθετήστε πρόχειρα τα κομμάτια σας πάνω στο τραπέζι για να δείτε αν σας αρέσει η διάταξη (αυτό είναι απαραίτητο όταν έχουμε πάνω από δύο διαφορετικά υφάσματα, αλλά και με τα δύο χρώματα, καλό είναι να το έχετε και αυτό το βήμα).
>Στη φάση αυτή βγάλτε μια φωτογραφία με το κινητό σας ή αριθμήστε από πίσω τα κομμάτια με ένα μολύβι, για να έχετε μια βοήθεια, αν σας μπερδευτούν τα τετράγωνα.
>Επιλέγετε στη μηχανή σας το απλό γαζί με μήκος γαζιού / βήμα 2 ή 2,5 και βάλτε τα κομμάτια σας ανά δύο καλή με καλή, όπως θα τα ράψετε. Στερεώστε με καρφίτσες.

patchwork2
>Στη συνέχεια βάλτε το ένα ζευγάρι πάνω από το άλλο.

patchwork4Γαζώστε με περιθώριο ραφής 0,75 εκ. Αρχίστε να τα ράβετε χωρίς να σηκώνετε καθόλου το ποδαράκι. Τελειώνοντας το ένα, βάζετε το άλλο και στο τέλος είναι όλα ενωμένα μεταξύ τους σαν σημαιάκια.

patchwork_v
>Κόψτε τις ενδιάμεσες κλωστές, πάρτε δύο ήδη ραμμένα και ράψτε τα μεταξύ τους, όπως παρακάτω, προσέχοντας να εναλλάσσονται τα χρώματα.

patch_image1>Επαναλαμβάνετε ώστε να έχετε ραμμένες 4 τετράδες.  Έχετε έτοιμες έτσι τις σειρές σας.

patch_image2>Πάμε τώρα να σιδερώσουμε τις ραφές. Σε κάθε λωρίδα τις σιδερώνετε από την αντίθετη πλευρά. Δηλαδή, αν στη μια λωρίδα σιδερώσετε προς τα αριστερά στην άλλη θα σιδερώσετε προς τα δεξιά. Θα καταλάβετε το γιατί, όταν πάτε να τις ενώσετε.
>Πάρτε τώρα δυο λωρίδες και τις βάζετε καλή με καλή. Δείτε ότι στα σημεία που ενώνονται οι ραφές που σιδερώσατε αντίθετα πριν, αντικρίζονται τώρα και δεν πέφτουν η μία πάνω στην άλλη.

patchwork_aapatchwork_c>Στερεώστε στο σημείο της ραφής με καρφίτσες, όπως στη φωτογραφία και ράψτε κατά μήκος.
>Με τον τρόπο αυτό ενώνετε όλες τις λωρίδες μεταξύ τους. Σιδερώνετε πάλι και το αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι κάπως έτσι.

patchwork3

Μείνετε συντονισμένοι, γιατί στην επόμενη ανάρτηση θα κάνουμε το κομμάτι αυτό μαξιλαράκι.

Κείμενα & φωτογραφίες: Μάνια Χατζηιωαννίδη

 

Κράτα το

Κράτα το Εάν σας άρεσε αυτή η δημιουργία μοιραστείτε την ή κάντε την αγαπημένη σας!

Αφήστε σχόλιο

Η δημιουργικότητα σε όλο της το μεγαλείο!
Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να λαμβάνετε τα νέα μας.
Για Free downloads: Πατρόν, μοτίβα, ετικέτες κι άλλα χρήσιμα
για τις κατασκευές σας κάντε κλικ εδώ
Creativity! Το περιοδικό της Δημιουργίας!
Συμπληρώστε τη φόρμα για να λαμβάνετε τα νέα μας!
Free download: Mοτίβα, Πατρόν και άλλα χρήσιμα για τις κατασκευές σας.
Το όνομα σας
Το email σας