ΠΛΕΞΙΜΟ TIPS

Πλέκω με τα χέρια!

Αντί για βελόνες, χρησιμοποιήστε τα χέρια σας και ολοκληρώστε μέσα σε λίγη ώρα πλεκτά, γιατί όχι και… τεραστίων διαστάσεων!

Σας αρέσει το πλέξιμο με τα χέρια; 

Μάθετε, λοιπόν, μερικούς έξυπνους τρόπους για να διατηρείτε σταθερά σφιχτή την πλέξη σας.
Ακόμη κι αν θέλετε το αποτέλεσμα να φαίνεται πιο «διχτυωτό» –αλλά όχι ξεχειλωμένο!–, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές, χρησιμοποιώντας πιο λεπτό νήμα.

1.Αγοράστε μόνο πολύ χοντρό νήμα ή νουντλ, κατάλληλο για πλέξιμο με τα χέρια. Αν παρ’ όλα αυτά, πιστεύετε ότι το νήμα που αγοράσατε είναι λεπτό, δουλέψτε το διπλό. Πάντως, κάποιοι καταφέρνουν να πλέξουν με τα χέρια χρησιμοποιώντας 6απλό το νήμα και, μάλιστα, χωρίς να το μπερδεύουν.

2.Έχετε τους πόντους μαζεμένους όσο μπορείτε πιο χαμηλά στον καρπό σας. Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε όλη την έκταση του βραχίονά σας, καθώς αυτός γίνεται πιο χοντρός πλησιάζοντας προς τον αγκώνα – περίπου μετά το 1/3 του.

3.Επειδή, καθώς τραβάμε το νήμα μέσα από τον πόντο, σηκώνουμε ασυναίσθητα τους αγκώνες μας, αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι πόντοι να γίνονται πιο μεγάλοι. Κρατάτε, λοιπόν, τους καρπούς σας, και γενικά τα χέρια σας, όσο πιο κοντά το ένα στο άλλο μπορείτε και δουλεύετε με μικρές, κοφτές κινήσεις.

4.Για να φτιάξετε τον επόμενο πόντο, πιάνετε το νήμα όσο πιο κοντά μπορείτε στον προηγούμενο πόντο. Έτσι δεν θα υπάρχει «χαλαρό» νήμα ανάμεσα στους πόντους.

5.Αν πιστεύετε ότι ο πόντος που μόλις πλέξατε δεν είναι τόσο σφιχτός όσο θα θέλατε, τεντώστε πιο σφιχτά τον αμέσως προηγούμενο, προωθώντας το νήμα έτσι, ώστε οι δυο τους να ισορροπήσουν.

6.Πριν φτιάξετε τον επόμενο πόντο, τεντώστε καλά το νήμα.

7.Κάθε 4-5 πόντους επαναλάβετε την παραπάνω διαδικασία, για να σιγουρευτείτε ότι δεν έχουν ξεμείνει χαλαροί πόντοι.

Να θυμάστε πάντα!
Το πλέξιμο με τα χέρια είναι… εκτόνωση, ενώ δεν είναι λίγοι οι ψυχοθεραπευτές που θεωρούν ότι επιδρά θετικά και στον ψυχισμό μας. Όμως, για να μην ταλαιπωρείτε τους καρπούς και τους βραχίονές σας, προσπαθήστε να πλέκετε με χαλαρό ρυθμό, στηρίζοντας το πλεκτό σας, π.χ., σε ένα τραπέζι.
Επίσης, πείτε «ναι» στο σφιχτό πλέξιμο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι πόντοι θα σφίγγουν τόσο πολύ τους βραχίονές σας, ώστε να «κόβουν» την κυκλοφορία του αίματος!
Ακόμη κι αν δεν καταφέρετε να πλέξετε τόσο σφιχτά όσο θα θέλατε, δεν πειράζει! Σκοπός είναι να διασκεδάσετε.

  Εάν σας άρεσε αυτή η δημιουργία μοιραστείτε την ή κάντε την αγαπημένη σας!

Αφήστε σχόλιο

Η δημιουργικότητα σε όλο της το μεγαλείο!
Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να λαμβάνετε τα νέα μας.
Για Free downloads: Πατρόν, μοτίβα, ετικέτες κι άλλα χρήσιμα
για τις κατασκευές σας κάντε κλικ εδώ
Creativity! Το περιοδικό της Δημιουργίας!
Συμπληρώστε τη φόρμα για να λαμβάνετε τα νέα μας!
Free download: Mοτίβα, Πατρόν και άλλα χρήσιμα για τις κατασκευές σας.
Το όνομα σας
Το email σας