ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΘΕ ΠΩΣ ΠΑΣΧΑ

Πασχαλινή σύνθεση

Κεριά, λαγουδάκια και διακοσμητικά αυγά σε μια χαριτωμένη σύνθεση για όλα τα γούστα και ηλικίες.

Υλικά & Εργαλεία
-Κλαράκια σκίνου
-Κλαράκια λεμονοκυπάρισσου
-Σύρμα κοσμημάτων
-Πένσα
-Ξύλινος δίσκος με χείλος
-Κεριά
-Λαγουδάκι
•Ψεύτικα πιτσιλωτά αυγουλάκια (π.χ., ορτυκιού)
Για το ντεκουπάζ σε αυγά
•Χαρτοπετσέτες με σχέδια
•Αυγά από φελιζόλ
•Κόλλα ντεκουπάζ
•Ψαλίδι
•Μαλακό πλατύ πινελάκι
•Πλαστικό πιάτο
•Βελόνα σακοράφα

Οδηγίες
Για το ντεκουπάζ
Προτιμήστε χαρτοπετσέτες με μικρά ντεσέν. Βλέπετε, το ωοειδές σχήμα του αυγού, δεν βοηθά ιδιαίτερα να αναδειχτούν τα μεγάλα σχέδια, καθώς η χαρτοπετσέτα θα ζαρώσει αναγκαστικά στις άκρες του αυγού.
>Μπήξτε την καρφίτσα το επάνω μέρος του αυγού, έτσι ώστε να το κρατάτε από αυτήν και να το χειρίζεστε πιο εύκολα.
>Κόψτε προσεκτικά τα σχέδια από το φύλλο της χαρτοπετσέτας. Εναλλακτικά και ανάλογα με τα ντεσέν της χαρτοπετσέτας, μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε ολόκληρη, τυλίγοντας το αυγό μέσα σε αυτήν και κόβοντας και στρώνοντας όση περισσεύει στο πιο φαρδύ σημείο του (για να είναι όσο το δυνατόν λιγότερες οι ζάρες). Αν τα σχέδια της χαρτοπετσέτας είναι όπως αυτά του αυγού στη φωτογραφία, με μικρά ψαλιδίσματα εδώ κι εκεί μπορούν να καλύψουν όλη την επιφάνεια του αυγού, χωρίς να υπάρχουν ζάρες ή κενά.
>Με τη βοήθεια του πινέλου, περάστε όλο το αυγό με κόλλα (ή προαιρετικά με αστάρι), για να έχετε μια πιο ομοιόμορφη βάση από αυτή του «γυμνού» φελιζόλ. Αν σκοπεύετε να τυλίξετε το αυγό με τη χαρτοπετσέτα, μην χρησιμοποιήσετε την καρφίτσα και αφήστε το να στεγνώσει καλά από την πρώτη στρώση κόλλας ή ασταριού και έπειτα περάστε το ένα χέρι κόλλας ακόμη.
>Για κάθε κομμάτι χαρτοπετσέτας: Απλώστε λίγη κόλλα τοπικά πάνω στο αυγό, τοποθετήστε το κομμάτι χαρτοπετσέτας πάνω της και, μόλις το σταθεροποιήσετε στο σημείο που θέλετε, «στρώστε» το με το πινέλο, ελαφρά βουτηγμένο σε κόλλα. Απλώνετε την κόλλα με το πινέλο από το κέντρο του ντεσέν και με ακτινωτές κινήσεις προς τις άκρες. Μικρά τσακίσματα της χαρτοπετσέτας, μπορείτε να τα διορθώσετε με το δάχτυλό σας, όσο η κόλλα είναι ρευστή.
>Αφήστε το αυγό να στεγνώσει πάνω στο πλαστικό πιατάκι.

Για τη βάση των αυγών
>Κόψτε τα κλαδάκια του σκίνου σε μικρότερα, περίπου 3εκ. (το ξύλο μόνο χωρίς τα φύλλα). Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε και μεγαλύτερα κλαδιά, αλλά δεν θα είναι ευλύγιστα ούτε θα πάρουν εντελώς κυκλικό σχήμα. Πιάνετε τα κλαδάκια με λίγο σύρμα κοσμημάτων, μέχρι να έχετε περίπου 13-15εκ. (το ξύλο μόνο χωρίς τα φύλλα), ανάλογα με το μέγεθος του αυγού.
>Γυρίστε τα σε στεφανάκι και πιάστε μαζί τις δύο άκρες.
>Βεβαιωθείτε ότι το αυγό σας έχει πλήρη στήριξη μέσα στη βάση από σκίνο, ώστε να στέκεται όρθιο. Αν όχι, τότε… στενέψτε τη! Αυτή η βάση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να στηρίξει οποιοδήποτε αυγό (αντέχει από σοκολατένιο μέχρι αληθινό!) αλλά και για να διακοσμήσει χοντρά στρογγυλά κεριά ή ρεσό.

Για τη σύνθεση
>Προτιμήστε δίσκο από φυσικά υλικά με χείλος, ώστε τα διακοσμητικά να μην… κινδυνεύουν να πέσουν.
>Στρώστε μέσα στον δίσκο αρκετά κλαδάκια λεμονοκυπάρισσου και τοποθετήστε πάνω τους τόσες βάσεις από σκίνο όσα θα είναι και τα αυγά που θα στηρίξετε. Τοποθετήστε σε σταθερό σημείο ανάμεσα στα κλαδάκια ένα-δυο κεριά και κάποιο πασχαλιάτικο διακοσμητικό σε ανάλογο μέγεθος (π.χ., λαγουδάκι) και γεμίστε τα κενά με επιπλέον κλαδάκια σκίνου και με μικρά πιτσιλωτά αυγά.
>Για να προβάλλονται περισσότερο τα αυγά, καλό είναι τα άλλα διακοσμητικά στοιχεία που θα τα πλαισιώνουν να μην δημιουργούν έντονες χρωματικές αντιθέσεις.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην αφήνετε κεριά αναμμένα, χωρίς να βρίσκεται και κάποιος ενήλικας στον χώρο!

Ιδέα!
Τρυπήστε το επάνω μέρος του αυγού με μια καρφίτσα και ανοίξτε λίγο την τρυπούλα με μια οδοντογλυφίδα. Κόψτε 10εκ. κορδονάκι (των 2χιλ.). Ρίξτε κόλλα μέσα στη τρυπούλα και πιέστε με την οδοντογλυφίδα τις άκρες από το κορδονάκι να σφηνώσουν μέσα. Κόψτε όση οδοντογλυφίδα μένει έξω από την τρυπούλα. Μόλις η κόλλα στεγνώσει, το αυγό είναι έτοιμο για να το κρεμάσετε!

Kαλό Πάσχα!

  Εάν σας άρεσε αυτή η δημιουργία μοιραστείτε την ή κάντε την αγαπημένη σας!

Αφήστε σχόλιο

Η δημιουργικότητα σε όλο της το μεγαλείο!
Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να λαμβάνετε τα νέα μας.
Για Free downloads: Πατρόν, μοτίβα, ετικέτες κι άλλα χρήσιμα
για τις κατασκευές σας κάντε κλικ εδώ
Creativity! Το περιοδικό της Δημιουργίας!
Συμπληρώστε τη φόρμα για να λαμβάνετε τα νέα μας!
Free download: Mοτίβα, Πατρόν και άλλα χρήσιμα για τις κατασκευές σας.
Το όνομα σας
Το email σας