ΜΕ ΧΑΡΤΙ QUILLING ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Πίνακας με χαρτολωρίδες (quilling)

Φτιάξτε, με την τεχνική Quilling Art, έναν πίνακα με καλοκαιρινό θέμα και διακοσμήστε το χώρο σας ή προσφέρετέ τον ως δώρο!

Υλικά & Εργαλεία
– Λωρίδες χαρτιού
– Ψαλίδι
– Υγρή κόλλα
– Χαρτόνι
– Εργαλείο βελόνα

Οδηγίες
> Ξεκινήστε τοποθετώντας τη λωρίδα χαρτιού στην εγκοπή του εργαλείου. Τυλίξτε αργά αργά ώστε να δημιουργηθεί μια σφιχτή σπείρα.
> Βάλτε πάνω από τη μια λωρίδα, άλλο χρώμα λωρίδας για να δημιουργήσετε μια πολύχρωμη σπείρα (στη σφιχτή σπείρα δεν χρειάζεται να κολλήσετε τις λωρίδες μεταξύ τους).
> Βάλτε υγρή κόλλα και κολλήστε τη λωρίδα. Η σπείρα είναι έτοιμη. Γυρίστε αντίστροφα το εργαλείο και προσεχτικά ελευθερώστε τη σπείρα.
> Συνεχίστε να φτιάχνετε σπείρες.

Δημιουργήστε κύματα
Με την ίδια τεχνική που φτιάξατε προηγουμένως τη σφιχτή σπείρα, δημιουργήστε τώρα μια ελεύθερη και κολλήστε την όπως είναι ανοιχτή. Αυτό γίνεται για να δημιουργήσετε τα κύματα. Πιέστε, δηλαδή, τη σπείρα δεξιά κι αριστερά με αντίθετη φορά πάνω και κάτω. Έτσι, τόσο απλά, μόλις δημιουργήσατε κύματα από μια απλή σπείρα.
Δημιουργήστε το κάτω μέρος της βάρκας
Φτιάξτε μια ελεύθερη σπείρα και κολλήστε την. Για να δώσετε το σχήμα βάρκας πιέστε σε 4 σημεία, δεξιά αριστερά πάνω και κάτω, έτσι ώστε να δημιουργήσετε γωνίες.

quillind_ship3Για να δημιουργήσετε τα πανιά
Πιέστε μια ελεύθερη σπείρα σε τρία σημεία για να σχηματιστεί ένα ισοσκελές τρίγωνο. Έτσι φτιάξατε το πρώτο πανί. Με τον ίδιο τρόπο σχηματίζετε και το δεύτερο. Στη συνέχεια ενώστε τα δύο τρίγωνα. Το κατάρτι σας είναι έτοιμο.

quillind_ship5Φτιάξε έναν ήλιο
Για τον ήλιο, φτιάχνετε μια σφιχτή σπείρα με πολύχρωμες λωρίδες. Μετά τσακίστε μια λωρίδα για να σχηματιστούν οι ακτίνες.
Για τους γλάρους απλά κόψτε δύο μικρές λωρίδες, σχηματίστε ένα V και δώστε κλίση προς τα κάτω με καμπύλες.

quillind_ship2Τελειοποιήστε τον πίνακά σας
Αφού φτιάξατε όλα τα σχέδια που θα συμπεριλάβετε στον πίνακά σας, κολλήστε τα με υγρή κόλλα επάνω στο χαρτόνι, με τον τρόπο και τη σειρά που επιθυμείτε. Μπορείτε αν θέλετε να τοποθετήσετε τον πίνακά σας μέσα σε κάδρο με τζάμι, για να προφυλάξετε τη σύνθεσή σας.

Δημιουργία aπό τα “Μαγικά Χεράκια” Εάν σας άρεσε αυτή η δημιουργία μοιραστείτε την ή κάντε την αγαπημένη σας!

Αφήστε σχόλιο

Η δημιουργικότητα σε όλο της το μεγαλείο!
Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να λαμβάνετε τα νέα μας.
Για Free downloads: Πατρόν, μοτίβα, ετικέτες κι άλλα χρήσιμα
για τις κατασκευές σας κάντε κλικ εδώ
Creativity! Το περιοδικό της Δημιουργίας!
Συμπληρώστε τη φόρμα για να λαμβάνετε τα νέα μας!
Free download: Mοτίβα, Πατρόν και άλλα χρήσιμα για τις κατασκευές σας.
Το όνομα σας
Το email σας