ΠΟΛΥΜΕΡΗΣ ΠΗΛΟΣ ΜΙΚΤΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

Souffle… ο πηλός, αλλιώς!

Ο πηλός Souffle είναι ένας καινοτόμος πολυμερικός πηλός, ιδανικός για να δημιουργήσετε μοναδικά κοσμήματα και να διακοσμήσετε αντικείμενα. Είναι ανθεκτικός και δεν κρακελάρει όταν φτιάχνετε μεγάλα κομμάτια, πράγμα που τον κάνει κατάλληλο και για μεγαλύτερες κατασκευές. Δεν ξεβάφει στα χέρια και διαθέτει όμορφη σουέτ υφή όταν ψηθεί.  Ψήνεται στους 130ºC για 20-30 λεπτά.
Μπορείτε να εφαρμόσετε το μοτίβο που φτιάξατε για να διακοσμήσετε όχι μόνο γυάλινα ποτήρια για ρεσώ αλλά και να δημιουργήσετε υπέροχα κοσμήματα, χάντρες και βάσεις για φωτογραφίες. Επίσης, μπορείτε να ντύσετε επιφάνειες όπως ξύλο, μέταλλο, γυαλί, κεραμικό κ.ά.

Συμβουλή: Όταν ψήνετε γυάλινα αντικείμενα στο φούρνο, τοποθετείστε το αντικείμενο σε κρύο φούρνο, ψήστε το και αφήστε τον φούρνο να κρυώσει πριν το βγάλετε.

Oδηγίες
> Κόψτε τους πηλούς στη μέση με την λάμα και ανοίξτε  τους σε φύλλα με την συσκευή επεξεργασίας πηλού (στο πιο χοντρό πάχος). Στην συνέχεια, με το κουπ-πατ των 2 εκ. κόψτε κυκλάκια από τα φύλλα που ανοίξατε.
> Ενώστε τα κυκλάκια από πηλό όπως βλέπετε στην εικόνα και δημιουργήστε ένα πολύχρωμο μπαστούνι. Για να διακοσμήσετε μεγάλες επιφάνειες μπορείτε να φτιάξετε από την αρχή περισσότερα μπαστούνια.
> Τοποθετήστε  το μπαστούνι μέσα στο πιστόλι πηλού, όπου έχετε βάλει την μεσαίου μεγέθους στρογγυλή κεφαλή. Εάν δεν χωράει ο πηλός, μπορείτε να ρολάρετε λίγο το μπαστούνι ώστε να λεπτύνει.
> Πιέστε το πιστόλι σαν σύριγγα ώστε να βγει ο πηλός και κόψτε το μακαρόνι σε ίσα κομμάτια. Τοποθετήστε τα κομμάτια δίπλα-δίπλα για να δημιουργήστε ένα καινούριο μπαστούνι-μωσαϊκό. Κόβετε το μπαστούνι αυτό σε λεπτές φέτες για να ντύσετε το γυάλινο ποτήρι. Πιέστε με τον πλάστη για να στρώσετε ομοιόμορφα την επιφάνεια του πηλού.

Δημιουργία του καταστήματος pacoartcenter.gr Εάν σας άρεσε αυτή η δημιουργία μοιραστείτε την ή κάντε την αγαπημένη σας!

Αφήστε σχόλιο

Η δημιουργικότητα σε όλο της το μεγαλείο!
Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να λαμβάνετε τα νέα μας.
Για Free downloads: Πατρόν, μοτίβα, ετικέτες κι άλλα χρήσιμα
για τις κατασκευές σας κάντε κλικ εδώ
Creativity! Το περιοδικό της Δημιουργίας!
Συμπληρώστε τη φόρμα για να λαμβάνετε τα νέα μας!
Free download: Mοτίβα, Πατρόν και άλλα χρήσιμα για τις κατασκευές σας.
Το όνομα σας
Το email σας