ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΑΘΕ ΠΩΣ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

Μολυβοθήκη χωρίς ραφές!

Μια εύκολη μολυβοθήκη για την οργάνωση των υλικών ζωγραφικής των παιδιών.

Προετοιμαστείτε και φτιάξτε πρωτότυπες χειροτεχνίες που θα αξιοποιήσουν τα παιδιά κατά τη διάρκεια της σχολικής περιόδου. Μπορεί να χρειαστεί να αγοράσετε ξυλομπογιές ή μαρκαδόρους, αλλά σίγουρα όχι θήκες, γιατί θα φτιάξετε μόνες σας αυτή την εύκολη μολυβοθήκη και έτσι θα πάρει τέλος η ακαταστασία των υλικών ζωγραφικής. Όταν την ολοκληρώσετε τοποθετήστε τις ξυλομπογιές, κυλήστε τη θήκη και απλά δέστε την! Τόσο απλά!

Υλικά & Εργαλεία
– 1 κομμάτι συνθετικού δέρματος (δερματίνη)
–  1 λεπτό κομμάτι δερματίνης (για το δέσιμο)
–  Κόλλα (ειδική για δέρμα)
–  Κοπίδι
–  Επιφάνεια μέτρησης (προεραιτικά)
–  Κιμωλία
–  Χάρακα

pencil_organizerOδηγίες
> Tο κομμάτι δερματίνης που θα κόψετε θα πρέπει να έχει ύψος τέτοιο ώστε τοποθετώντας τις ξυλομπογιές να υπάρχει περιθώριο – δύο εκ. περίπου πάνω και 2 εκ. κάτω. Κάντε πρώτα μια δοκιμή πριν προβείτε στην κοπή. Αν θέλετε να φτιάξετε μια θήκη για μολύβια ή στυλό, μετρήστε αντίστοιχα το ύψος τους και μετά κόβετε τη δερματίνη.
> Χρησιμοποιήστε κιμωλία ή ένα λευκό χρωματιστό μολύβι για να σχεδιάσετε δύο γραμμές (πάνω και κάτω αντίστοιχα) κατά μήκος της εσωτερικής πλευράς της δερματίνης. Υπολογίστε, δεξιά και αριστερά της δερματίνης να αφήσετε «αέρα» 5 εκ. σε κάθε πλευρά και μετά να ξεκινήσετε τις σχισμές.
> Στην επιφάνεια μέτρησης απλώνεται το κομμάτι δερματίνης, με την εσωτερική πλευρά της προς το μέρος σας.
> Με το κοπίδι, ξεκινήστε να κάνετε τις σχισμές, όπου θα μπαίνουν μία-μία οι ξυλομπογιές. Υπολογίστε και αφήστε 1,5 εκ. κενό ανάμεσα σε κάθε σχισμή. Η κάθε σχισμή υπολογίστε να έχει μήκος 1,5 εκ. και ύψος 1 εκ.
>Δημιουργήστε σχισμές σε όλη την πάνω γραμμή από κιμωλία, μετρώντας τις αποστάσεις. Στη συνέχεια, κάνετε ακριβώς τον ίδιο υπολογισμό και τις αντίστοιχες σχισμές και στην κάτω γραμμή από κιμωλία. Προσέξτε οι πάνω με τις κάτω σχισμές να είναι στις ίδιες θέσεις.
> Κόψτε ένα λεπτό κομμάτι δερματίνης,  πλάτους 4 εκ., και μήκους τόσο όσο χρειάζεται για να δένετε ένα φιόγκο μετά το «μάζεμα» της θήκης.
> Γυρίστε τη θήκη προς τα κάτω, ώστε η εξωτερική επιφάνειά του να είναι γυρισμένη προς το μέρος σας. Διπλώστε το λεπτό κομμάτι δερματίνης στη μέση, αφήνοντας τα άκρα ελεύθερα. Τοποθετήστε το διπλωμένο σημείο, στη δεξιά μεριά της θήκης, στη μέση της απόστασης (ως προς το ύψος), φροντίζοντας να υπάρχει ίδια απόσταση επάνω και κάτω.
> Βάλτε λίγη κόλλα (ειδική για δέρμα) στο σημείο και πιέστε δυνατά. Περιμένετε έως ότου στεγνώσει η κόλλα. Μπορείτε επίσης, για μεγαλύτερη ασφάλεια, να ράψετε το κομμάτι για μεγαλύτερη ασφάλεια.

Συμβουλές:
> Αν θέλετε η μολυθήκη αυτή να είναι από δέρμα και όχι δερματίνη θα πρέπει να ξέρετε πως το δέρμα είναι ακριβότερο σε κόστος και η ποικιλία σε χρώματα είναι μικρή.
> Η ιδέα αυτής της κατασκευής και τα βήματά της είναι ακριβώς τα ίδια, αν θελήσετε να κάνετε μια μεγαλύτερη σε πλάτος και ύψος, μολυβοθήκη.

Δείτε στο “Παίζω & Κατασκευάζω” που  κυκλοφορεί, κι άλλες προτάσεις για την οργάνωση των σχολικών υλικών των παιδιών. Ένα χρήσιμο “εργαλείο” δημιουργίας

Κράτα το Εάν σας άρεσε αυτή η δημιουργία μοιραστείτε την ή κάντε την αγαπημένη σας!

Αφήστε σχόλιο

Η δημιουργικότητα σε όλο της το μεγαλείο!
Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να λαμβάνετε τα νέα μας.
Για Free downloads: Πατρόν, μοτίβα, ετικέτες κι άλλα χρήσιμα
για τις κατασκευές σας κάντε κλικ εδώ
Creativity! Το περιοδικό της Δημιουργίας!
Συμπληρώστε τη φόρμα για να λαμβάνετε τα νέα μας!
Free download: Mοτίβα, Πατρόν και άλλα χρήσιμα για τις κατασκευές σας.
Το όνομα σας
Το email σας