ΜΕ ΧΑΡΤΙ ΑΝΟΙΞΗ ΑΠΟΚΡΙΕΣ

Μικροί χαρταετοί

Φτιάξτε αυτούς τους χαριτωμένους μικρούς χαρταετούς και περάστε διασκεδαστικές στιγμές ή απλά κρεμάστε τους σε έναν τοίχο του σπιτιού σας!

Υλικά & Εργαλεία
– Κόλλες από χαρτί γλασέ
– Ψαλίδι ή κοπίδι
– Κόλλα χειροτεχνίας
– Πινέλο
– Σπάγκο ή κορδόνι
– Περφορατέρ για τρύπες
– Πηχάκια από ξύλο κομμένα σε επιθυμητό μέγεθος
– Τριγωνικό χάρακα
– Διακοσμητικά διάφορα

Σε προηγούμενη ανάρτησή μας δείξαμε την κατασκευή ενός κλασικού χαρταετού. Σε αυτή την ανάρτηση θα καταπιαστούμε με μία πιο εύκολη κατασκευή, έναν πιο απλό χαρταετό όπου μπορείτε να δώσετε εσείς το μέγεθος που θέλετε.
Χρήσεις:
– Μπορείτε να τον «πετάξετε», συντροφιά με το μικρό σας παιδί, στον ουρανό την Καθαρή Δευτέρα (μέγεθος μεγάλο).
– Επίσης, αυτή η κατασκευή είναι πολύ ιδιαίτερη, διακοσμητικά. Φτιάχνοντας δυο τρεις τέτοιους χαρταετούς σε διαφορετικές διαστάσεις και χρωματισμούς, μπορείτε να τους κρεμάσετε σε μια γωνιά στο σπίτι σας. Διακοσμήστε τους με κομμάτια λεπτής δαντέλας και επενδύστε (σταυρωτά) με κορδέλα από δαντέλα.

xartaetos2
Οδηγίες
> Πάρτε ένα κομμάτι χαρτιού και κόψτε το στο μέγεθος που θέλετε.  Όσο μεγαλύτερο τόσο μεγαλύτερος ο χαρταετός. Υπολογίστε και το ανάλογο μήκος στα πηχάκια. Πειραματιστείτε με ένα μικρό χαρταετό και στη συνέχεια προσπαθήστε για μεγαλύτερο.
> Διπλώστε το κομμάτι στη μέση. Χρησιμοποιήστε έναν χάρακα για να σχεδιάσετε μια διαγώνια γραμμή και στη συνέχεια, κόψτε το. Ανοίξτε το σώμα του χαρταετού.
> Τοποθετήστε τα δυο πηχάκια σε σχήμα σταυρού και με λίγο σπάγκο στερεώστε τους μεταξύ τους, στο κέντρο του σταυρού. Κόψτε το περίσσευμα του σπάγκου.
> Κάντε τρύπες με το περφορατέρ και στις τέσσερις γωνίες του χαρτιού.
> Τοποθετήστε το χαρταετό με την μπροστινή όψη του προς την επιφάνεια εργασίας σας και περάστε, τα άκρα από τα πηχάκια, στις τρύπες.
> Προσθέστε μια κομψή ουρά! Χρησιμοποιήστε χαρτάκια ή κορδελίτσες δένοντάς τες -σε μικρά κοντινά διαστήματα- σε ένα μεγάλο κομμάτι σπάγκου.  Αφού ολοκληρώσετε την ουρά, παίρνετε τη μια άκρη της και τη δένετε στην κάτω άκρη από το κάθετο πηχάκι.
> Διακοσμήστε το χαρταετό με αυτοκόλλητα, χρυσόσκονη ή με ζωγραφιές κλπ.

Ιδέα!
Ακολουθήστε τις ίδιες οδηγίες για να κάνετε κι άλλους μικρούς χαρταετούς από διάφορα ανακυκλώσιμα υλικά, όπως χάρτινες σακούλες, σελίδες από εφημερίδες ή περιοδικά κλπ.

  Εάν σας άρεσε αυτή η δημιουργία μοιραστείτε την ή κάντε την αγαπημένη σας!

Αφήστε σχόλιο

Η δημιουργικότητα σε όλο της το μεγαλείο!
Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να λαμβάνετε τα νέα μας.
Για Free downloads: Πατρόν, μοτίβα, ετικέτες κι άλλα χρήσιμα
για τις κατασκευές σας κάντε κλικ εδώ
Creativity! Το περιοδικό της Δημιουργίας!
Συμπληρώστε τη φόρμα για να λαμβάνετε τα νέα μας!
Free download: Mοτίβα, Πατρόν και άλλα χρήσιμα για τις κατασκευές σας.
Το όνομα σας
Το email σας