ΦΤΙΑΞΤΕ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΜΑΘΕ ΠΩΣ

Mενταγιόν σε vintage στυλ

Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα αυτό το μενταγιόν με την τεχνική decoupage

Υλικά & Εργαλεία
– Μεταλλική βάση μενταγιόν (με θηλιά για κρέμασμα)
– Ένα μικρό κομμάτι ριζόχαρτου με σχέδια
– Κεροκλωστές λεπτές
– Ψαλίδι
– Πένσα
– Ακροδέκτες, κούμπωμα
– Κόλλα για decoupage
– Πινέλο λεπτό
– Βερνίκι προστασίας διαφανή

Οδηγίες
> Περάστε κόλλα decoupage στην εμπρός επιφάνεια της μεταλλικής βάσης.
> Κόψτε ένα κομμάτι, από το ριζόχαρτο με τα σχέδια που επιλέξατε, με ένα ψαλίδι και κολλήστε το στη βάση μενταγιόν, με τη βοήθεια του πινέλου, ξεκινώντας από το κέντρο προς τις άκρες.  Κόψτε τα περισσεύματα.
> Περάστε από πάνω λίγη κόλλα decoupage, με απαλές κινήσεις.
> Αφού κόψετε ένα κομμάτι κεροκλωστής το προσαρμόζετε άκρη άκρη στο εσωτερικό του μενταγιόν. Πιέστε τις γωνίες με ένα λεπτό ξύλο ή την πίσω μεριά του πινέλου, για να πιάσει καλά. Αφήστε το να στεγνώσει.
> Ελέγξτε αν κόλλησε καλά η κεροκλωστή, και περάστε σε όλη την επιφάνεια του μενταγιόν μια στρώση βερνίκι προστασίας. Αφήστε το να στεγνώσει.
> Μετρήστε με μια κλωστή πόσο μακρύ ή κοντό θέλετε να «πέσει» στο λαιμό σας το μενταγιόν. Πειραματιστείτε για το μήκος. Αφού βρείτε το μήκος που σας αρέσει, μην ξεχάσετε να προσθέσετε 2 εκ. σε κάθε άκρη, γιατί θα σας χρειαστεί για το δέσιμο και το κούμπωμα.
> Κόψτε δύο διαφορετικά χρώματα κεροκλωστής και περάστε τες μέσα από τον κρίκο του μενταγιόν. Αφού βρείτε το κέντρο, κάντε ένα κόμπο ακριβώς στο σημείο του κρίκου, για να σταθεροποιηθεί το μενταγιόν.
> Βάλτε και στις δύο άκρες από έναν ακροδέκτη λεπτό. Σφίξτε τους καλά. Προσθέστε στην μία άκρη έναν μικρό κρίκο και στην άλλη το κούμπωμα που θέλετε.
> Μπορείτε να προσθέσετε δύο ή περισσότερα μικρά κομμάτια κεροκλωστής, περνώντας τα μέσα από τον κρίκο του μενταγιόν. Κάντε ένα σφιχτό κόμπο και προσθέστε λίγη κόλλα χειροτεχνίας για να σταθεροποιηθεί.
> Δείτε πως «πέφτουν» επάνω στο μενταγιόν κι αν χρειαστεί κόψτε τις άκρες τους, σε διάφορα μήκη, για να είναι πιο χαριτωμένο το αποτέλεσμα. Εάν σας άρεσε αυτή η δημιουργία μοιραστείτε την ή κάντε την αγαπημένη σας!

Αφήστε σχόλιο

Η δημιουργικότητα σε όλο της το μεγαλείο!
Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να λαμβάνετε τα νέα μας.
Για Free downloads: Πατρόν, μοτίβα, ετικέτες κι άλλα χρήσιμα
για τις κατασκευές σας κάντε κλικ εδώ
Creativity! Το περιοδικό της Δημιουργίας!
Συμπληρώστε τη φόρμα για να λαμβάνετε τα νέα μας!
Free download: Mοτίβα, Πατρόν και άλλα χρήσιμα για τις κατασκευές σας.
Το όνομα σας
Το email σας