Υλικά & Εργαλεία
– Μήλα. Προτιμήστε τα σκληρά, στο χρώμα που σας αρέσει, αρκεί να είναι καλοσχηματισμένα και με γερή φλούδα.
– Βρύα και μικρά κλαράκια με καρπούς από πυράκανθο ή ου.
– Χοντρά, κοντά κεριά ή κεράκια ρεσό, με διάμετρο περίπου έως 4 εκ.
– Μαλακό πανάκι
– Κερί κρέμα για έπιπλα
– Κοπίδι
– Κουταλάκι
– Χυμό λεμονιού
– Λακ για τα μαλλιά
– Τριμμένη κανέλα
– Καλαμάκι
Οδηγίες
> Σκουπίστε καλά το μήλο και τρίψτε το απαλά με κερί-κρέμα για έπιπλα, μέχρι να γυαλίσει.
> Χαράξτε βαθειά με το κοπίδι έναν κύκλο γύρω από το κοτσανάκι του μήλου, στη διάμετρο του κεριού. Αν στη διακόσμηση χρησιμοποιήσετε βρύα, υπολογίστε 6 χιλ. επιπλέον.
> Αδειάστε με το κουταλάκι τόση σάρκα από το μήλο όση χρειάζεται για γίνει μια καλή βάση για το κερί. (Βάθος για απλό κερί, στο ένα τρίτο του ύψους του, για κεράκι ρεσό, ακριβώς στο ύψος του.)
> Σκουπίστε ταμποναριστά την κοιλότητα με χαρτί κουζίνας και αμέσως περάστε τη με λίγο χυμό λεμονιού, για να μη μαυρίσει. Ψεκάστε τη με λακ και πασπαλίστε με τριμμένη κανέλα.
> Τοποθετήστε το κερί ή το κεράκι για ρεσό. Αν έχετε υπολογίσει χώρο, σπρώξτε με το καλαμάκι λίγα βρύα γύρω γύρω από το κερί και μπήξτε κλαράκια από πυράκανθο ή ου. Έτοιμο!
Συμβουλή: Τα κηροπήγια από αληθινά μήλα δεν διατηρούνται για… πάντα, αλλά αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε χαριτωμένα διακοσμητικά μηλαράκια από φελιζόλ, γιατί υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς. Η ίδια προσοχή χρειάζεται, αν χρησιμοποιήσετε ψεύτικα βρύα και κλαράκια με κόκκινους καρπούς.
Εάν σας άρεσε αυτή η δημιουργία μοιραστείτε την ή κάντε την αγαπημένη σας!
Αφήστε σχόλιο