ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΥΦΑΣΜΑ TIPS

Και η κουρτίνα… βαφτίστηκε ντουλάπα!

Πώς θα μετατρέψετε μια εσοχή του δωματίου σε αποθηκευτικό χώρο ή σε ντουλάπα ρούχων!

Κουρτίνα για… ντουλάπα; Φυσικά! Σπάει την αυστηρότητα του ξύλου, κάνει τις γραμμές πιο χαλαρές και αέρινες, ράβεται εύκολα και τοποθετείται ακόμη πιο εύκολα. Επιπλέον, είναι μια λύση που κοστίζει ελάχιστα και δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα. Και κάτι ακόμη: με τόσα… προσόντα, σας επιτρέπει να αλλάζετε διακόσμηση και να ανανεώνετε τον χώρο σας όσο συχνά θέλετε.
Στις φωτογραφίες μας, μάλιστα, δεν πρόκειται για μια εσοχή που καλύφθηκε με κουρτίνα, αλλά για μια ντουλάπα που χτίστηκε εξαρχής με αυτήν την προδιαγραφή.

Να θυμάστε ότι…
>Το στυλ της κατασκευής πρέπει να είναι ανάλογο με τον χώρο, έτσι ώστε όλα να δένουν αρμονικά και η κουρτίνα να μην δείχνει ότι… κρύβει κάτι διαφορετικό.

>Το σωστό είναι τα κουρτινόξυλα να ταιριάζουν με τα υπόλοιπα στοιχεία του δωματίου – π.χ., είδος μετάλλου σε πόμολα και διακοσμητικά στοιχεία (μπρούντζος/νίκελ/αλουμίνιο…), χρώμα ξύλου κ.λπ.

>Μη διστάσετε να συνδυάσετε διαφορετικής ποιότητας και διαφορετικού χρώματος υφάσματα, αρκεί να ταιριάζουν, όπως είπαμε, και με τα υπόλοιπα υφάσματα του δωματίου.

>Στην προσπάθειά σας να δώσετε την εντύπωση ότι πίσω από την κουρτίνα υπάρχει παράθυρο, μην έχετε μόνιμα αναμμένο κάποιο φως μέσα στην ντουλάπα. Πρώτον, θα αποκαλύπτει τι υπάρχει εκεί μέσα και, δεύτερον, θα προσελκύει ανεπιθύμητες πεταλουδίτσες (σκόρος).

>Η ιδέα μπορεί να υλοποιηθεί ανεπιφύλακτα σε ένα παραδοσιακό εξοχικό, σε οποιοδήποτε δωμάτιό του. Οπουδήποτε αλλού, χρειάζεται προσοχή, καθώς από διακοσμητική παρέμβαση μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε ξένο στοιχείο.

>Μπορείτε να εκμεταλλευτείτε και μικρές εσοχές, οι οποίες θα φιλοξενήσουν μια σειρά ραφιών ή μια παπουτσοθήκη.

>Αν αποφασίσετε να μην χρησιμοποιήσετε απλό σιδηρόδρομο αλλά κάποιο κουρτινόξυλο, προσοχή στο ύψος που θα το κρεμάσετε: Μην αφήσετε μια αντιαισθητική «τρύπα», στο επάνω μέρος της εσοχής – κλείστε την εύκολα με γυψοσανίδα.

Εκτός από την αισθητική πλευρά, αποφύγετε αυτού του είδους τις «τρύπες» και για έναν ακόμη λόγο: Επιτρέπουν στη σκόνη, τις οσμές και τα στα έντομα να… εισβάλλουν στην ντουλάπα σας.

 

  Εάν σας άρεσε αυτή η δημιουργία μοιραστείτε την ή κάντε την αγαπημένη σας!

Αφήστε σχόλιο

Η δημιουργικότητα σε όλο της το μεγαλείο!
Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να λαμβάνετε τα νέα μας.
Για Free downloads: Πατρόν, μοτίβα, ετικέτες κι άλλα χρήσιμα
για τις κατασκευές σας κάντε κλικ εδώ
Creativity! Το περιοδικό της Δημιουργίας!
Συμπληρώστε τη φόρμα για να λαμβάνετε τα νέα μας!
Free download: Mοτίβα, Πατρόν και άλλα χρήσιμα για τις κατασκευές σας.
Το όνομα σας
Το email σας