ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΙΚΤΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Διακόσμηση ξύλινου δίσκου με μικτές τεχνικές!

Απολαύστε τις χαλαρές ημέρες του καλοκαιριού παρέα με φίλους και προσφέρετε τα κεράσματά σας
με αυτόν τον υπέροχο δίσκο!

Υλικά & Εργαλεία
– Ξύλινος δίσκος σερβιρίσματος
– Lefranc & Bourgeois Προετοιμασία Gesso
– Ακρυλικά χρώματα Liquitex Basics Unbleached Titanium, Light Blue Permanent, Burnt Umber
– Κόλλα & Βερνίκι Decoupage Art Potch
– Ριζόχαρτο Sea Land Seagulls της Stamperia
– Πινέλο πλακέ
– Σταμπαδόρος με σκληρή τρίχα
– Stencil Wood Effect της Stamperia
– Υγρό Γυαλί Buonarroti

Οδηγίες
> Με ένα πινέλο περάστε μια στρώση Gesso σε όλη την επιφάνεια του δίσκου. Το Gesso κλείνει τους πόρους του ξύλου και βοηθά να στρώνουν καλύτερα τα ακρυλικά χρώματα.
> Αφού στεγνώσει καλά το Gesso, εφαρμόστε με το πινέλο στα πλαϊνά τοιχώματα του δίσκου το γαλάζιο χρώμα. Πριν στεγνώσει, με τη βοήθεια του πινέλου με σκληρή τρίχα, περάστε πινελιές με το Unbleached Titanium, αναμειγνύοντας τα χρώματα.
> Κόψτε το ριζόχαρτο, τοποθετήστε το πάνω στο δίσκο και κολλήστε με την κόλλα Art Potch. Για να το κολλήσετε εφαρμόστε με το πινέλο μια στρώση κόλλας πάνω στο δίσκο, τοποθετήστε το ριζόχαρτο και εφαρμόστε ξανά κόλλα από πάνω, με απαλές κινήσεις και με φορά από το κέντρο προς τα έξω.
Σημείωση: Για να υπολογίσετε πώς να κόψετε σωστά το ριζόχαρτο, γυρίστε ανάποδα το δίσκο και τοποθετήστε το ριζόχαρτο επάνω. Στη συνέχεια με ένα μολύβι σχεδιάστε το περίγραμμά του και κόψτε το.
> Τοποθετήστε το stencil στα εξωτερικά τοιχώματα του δίσκου και με τον σταμπαδόρο με σκληρή τρίχα και ελάχιστο από το καφέ χρώμα Burnt Umber, αποτυπώστε το σχέδιο. Με το ίδιο πινέλο και ελάχιστο καφέ χρώμα, τονίστε επίσης κάποια σημεία και τις γωνίες του δίσκου.
> Προετοιμάστε το υγρό γυαλί, αναμειγνύοντας σε ένα δοχείο όλη την ποσότητα του υγρού γυαλιού και του καταλύτη.
Αναμειγνύετε καλά με ένα ξυλάκι, ρίχνετε το μείγμα πάνω στο δίσκο και με απαλές κινήσεις κινήστε τον ώστε το υγρό γυαλί να καλύψει όλη την επιφάνειά του. Στη συνέχεια τοποθετήστε το δίσκο σε κάποιο σημείο προστατευμένο από σκόνη κ.τ.λ. και αφήστε τον να στεγνώσει καλά, για τουλάχιστον 12 ώρες. Ανάλογα με την υγρασία του χώρου και τη θερμοκρασία, μπορεί να χρειαστούν έως και 24 ώρες για να στεγνώσει εντελώς.
Σημείωση: Για το δίσκο θα χρειαστείτε όλη την ποσότητα του υγρού γυαλιού, λόγω της μεγάλης επιφάνειάς του. Για μικρότερες κατασκευές ανακατέψτε σε ένα βαζάκι ίση ποσότητα από το υγρό γυαλί και τον καταλύτη. Για μεγαλύτερη ακρίβεια ώστε να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα, χρησιμοποιήστε δυο διαφορετικές σύριγγες για να μετρήσετε ίση ποσότητα από το κάθε μπουκαλάκι. Σε περίπτωση που εφαρμόσετε το υγρό γυαλί με τα χέρια, φορέστε απαραίτητα γάντια μιας χρήσης.

Δημιουργία Art & Hobby Εάν σας άρεσε αυτή η δημιουργία μοιραστείτε την ή κάντε την αγαπημένη σας!

Αφήστε σχόλιο

Τα πιο δημοφιλή

Επικοινωνία

ΔΥΡΟΣ ΕΠΕ
Πύργου Δυρού 34, Περιστέρι, Αθήνα, 12134
Τηλ: 210 5736513, 210 5736334
Fax: 210 5736525

Email: dyros@dyros.com.gr

Τοποθεσία στο χάρτη

Το Creativity στο Pinterest!

Copyright © 2016. Created by ΔΥΡΟΣ ΕΠΕ - Απαγορεύεται η αναδημοσίευση άρθρων, αποσπασμάτων και φωτογραφικού υλικού, χωρίς την άδεια του περιοδικού.

Η δημιουργικότητα σε όλο της το μεγαλείο!
Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να λαμβάνετε τα νέα μας.
Για Free downloads: Πατρόν, μοτίβα, ετικέτες κι άλλα χρήσιμα
για τις κατασκευές σας κάντε κλικ εδώ
Creativity! Το περιοδικό της Δημιουργίας!
Συμπληρώστε τη φόρμα για να λαμβάνετε τα νέα μας!
Free download: Mοτίβα, Πατρόν και άλλα χρήσιμα για τις κατασκευές σας.
Το όνομα σας
Το email σας