ΜΙΚΤΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Ένα λαμπερό γούρικο ρόδι – Τεχνική κρακελέ

Μια κλασική δημιουργία με τεχνική κρακελέ, που εκπέμπει λάμψη και καλοτυχία όλο το χρόνο!

Υλικά & Eργαλεία
– Ρόδι πήλινο
– Χρυσό ακρυλικό χρώμα
– Βάση κρακελέ 2 συστατικών
– Πατίνα
– Πινέλο
– Πιστολάκι αέρα
– Κορδέλες, κορδόνια,χάντρες και διάφορα στολίδια

Οδηγίες
> Με χρυσό χρώμα, χρωματιστά κρακελέ της DAIARA, και στολίδια δημιουργείστε ένα υπέροχο ρόδι-γούρι για να στολίσετε το σπίτι σας όλο το χρόνο. Βάψτε το ρόδι με χρυσό ακρυλικό χρώμα ώστε να καλύψετε όλη την επιφάνειά του. Στεγνώστε με πιστολάκι ή αφήστε να στεγνώσει μόνο του.
> Περάστε το πρώτο χέρι της βάσης του κρακελέ και αφήστε το να στεγνώσει. Σε μισή ώρα περίπου περάστε το δεύτερο χέρι της βάσης του κρακελέ όσο πιο στρωμένο μπορείτε και αφήστε να στεγνώσει καλά.
> Στη συνέχεια περάστε επάνω στη στεγνή βάση το δεύτερο συστατικό του κρακελέ που έχετε επιλέξει. Από την ποσότητα του χρώματος που θα βάλετε, εξαρτάται και το μέγεθος του σπασίματος. Περισσότερο χρώμα μεγάλα σπασίματα, λιγότερο χρώμα μικρά σπασίματα. Αφήστε να στεγνώσει καλά για να εμφανιστεί το εφέ του κρακελέ.
> Κατόπιν, με την καφέ πατίνα και ένα πινέλο κάντε ένα ελαφρύ πατινάρισμα σε μερικά σημεία ούτως ώστε να έχετε ένα πιο παλαιωμένο αποτέλεσμα και πιο έντονα σπασίματα στο κρακελέ. Όταν βάζετε πατίνα με το πινέλο απλώστε την καλά και στη συνέχεια σκουπίστε με ένα μαλακό πανάκι, έτσι ώστε να μείνει η πατίνα μέσα στις ρωγμές.
> Όταν έχετε ολοκληρώσει το βάψιμο και το πατινάρισμα, προχωρείστε στη διακόσμησή του, χρησιμοποιώντας ένα λεπτό νάιλον κορδονάκι και χαντρούλες που θα περάσετε και θα  στερεώσετε στο κορδονάκι μ’έναν κόμπο. Συμπληρώστε αν θέλετε με ένα διακοσμητικό “2016” και μια φούντα ρεγιόν. Ολοκληρώστε με κορδέλα που θα δέσετε στο λαιμό του ροδιού κάνοντας ένα φιόγκο.

Δημιουργία από το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Μορφές

  Εάν σας άρεσε αυτή η δημιουργία μοιραστείτε την ή κάντε την αγαπημένη σας!

Αφήστε σχόλιο

Η δημιουργικότητα σε όλο της το μεγαλείο!
Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να λαμβάνετε τα νέα μας.
Για Free downloads: Πατρόν, μοτίβα, ετικέτες κι άλλα χρήσιμα
για τις κατασκευές σας κάντε κλικ εδώ
Creativity! Το περιοδικό της Δημιουργίας!
Συμπληρώστε τη φόρμα για να λαμβάνετε τα νέα μας!
Free download: Mοτίβα, Πατρόν και άλλα χρήσιμα για τις κατασκευές σας.
Το όνομα σας
Το email σας