ΜΕ ΧΑΡΤΙ ΜΙΚΤΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

Διακοσμητικά φλυτζάνια με την τεχνική Papier-mache

Δημιουργήστε διακοσμητικά φλιτζάνια από χαρτοπολτό (τεχνική papier-mache) και στολίστε την κουζίνα σας

Υλικά & Εργαλεία
– Πορσελάνινο σετ τσαγιού
– Κομμάτια εφημερίδας
– Χαρτί περιτυλίγματος (προαιρετικά)
– Διαφανή μεμβράνη
– Ακρυλικά χρώματα
– Πινέλο
– Κόλλα ταπετσαρίας ή decoupage
– Βερνίκι προστασίας
– Ψαλίδι ή κοπίδι

Oδηγίες
Σώμα φλυτζανιού
> Τυλίξτε ένα πορσελάνινο φλιτζάνι με διάφανη μεμβράνη αφήνοντας επιπλέον 2 εκ. μεμβράνης να κρέμονται εξωτερικά.
> Προετοιμάστε την κόλλα ταπετσαρίας σε ένα μικρό δοχείο. Σκίστε μικρές λωρίδες από εφημερίδα και ρίξτε τες στο δοχείο με την κόλλα και αφήστε τες να μουλιάσουν.
> Καλύψτε το φλιτζάνι με τις μουλιασμένες λωρίδες ξεκινώντας από το εσωτερικό του για να φτιάξετε το καλούπι και αφήστε το να στεγνώσει. Επαναλάβετε, για να δημιουργήσετε τρία στρώματα. Η κόλλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατ’ επανάληψη εφόσον καλύπτετε κάθε στρώση με μεμβράνη.
> Όταν το χάρτινο καλούπι στεγνώσει, βάψτε το εσωτερικό του χρησιμοποιώντας ακρυλικά χρώματα της επιλογής σας. Προσέξτε να μην φαίνεται κάποιο σημείο της εφημερίδας, για αυτό πιθανόν να χρειαστεί να εφαρμόσετε δύο στρώσεις χρώματος.
> Όταν στεγνώσει το χρώμα αφαιρέστε το καλούπι που έχετε φτιάξει μέσα στο πορσελάνινο φλιτζάνι και βγάλτε προσεκτικά τη μεμβράνη.

Ιδέα: Κόψτε κομμάτια από χαρτί περιτυλίγματος και κολλήστε τα με την κόλλα ταπετσαρίας, εξωτερικά από το φλιτζάνι-καλούπι. Αφήστε τα να στεγνώσουν και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε προσεκτικά ένα κοπίδι και κόψτε τυχόν σημεία που περισσεύουν. Αφήστε το φλιτζάνι να στεγνώσει εντελώς.

Για το πιατάκι ακολουθήστε την ίδια διαδικασία και αφού στεγνώσει εντελώς κολλήστε στο κέντρο του το φλυτζάνι για μεγαλύτερη ασφάλεια.

Λαβή φλυτζανιού
> Κόψτε μια λωρίδα 10×2 εκ. και διπλώστε τη στη μέση -κατά μήκος- για να γίνει 10×1 εκ. Διπλώστε τις δύο πλευρές του προς τα κάτω έχοντας την ίδια κατεύθυνση.
> Χρησιμοποιήστε την κόλλα και κολλήστε τη λαβή και αφήστε να στεγνώσει. Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε ταινία διπλής όψης και προσπαθήστε να δημιουργήσετε μια καμπύλη.
> Ασφαλίστε την κατασκευή σας με δυο-τρία στρώματα από βερνίκι προστασίας που θα δώσει ένα γυαλιστερό τελείωμα.

Ιδέες:
– Φτιάξτε 6 φλυτζάνια διακοσμητικά, βάφοντάς τα με διαφορετικά έντονα χρώματα και στολίστε το περβάζι στο παράθυρο της κουζίνας σας.
– Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σαν κασπώ για φυτά-νάνους, ή διακοσμητικά τεχνητά φυτά.
– Επίσης, μια ωραία ιδέα είναι να τα γεμίσετε καραμελίτσες ή σοκολατάκια, να τα τοποθετήσετε στο τραπέζι του καφέ, όταν μοιράζεστε όμορφες στιγμές με τις φίλες σας.

Με την τεχνική Papier-mache μπορείτε να δημιουργήσετε και ιδιαίτερα και εντυπωσιακά κοσμήματα, αλλά και χάντρες για να φτιάξετε κολλιέ και πολλά άλλα που θα σας προτείνουμε προσεχώς.

papier_macheΚαλές δημιουργίες!

  Εάν σας άρεσε αυτή η δημιουργία μοιραστείτε την ή κάντε την αγαπημένη σας!

Αφήστε σχόλιο

Η δημιουργικότητα σε όλο της το μεγαλείο!
Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να λαμβάνετε τα νέα μας.
Για Free downloads: Πατρόν, μοτίβα, ετικέτες κι άλλα χρήσιμα
για τις κατασκευές σας κάντε κλικ εδώ
Creativity! Το περιοδικό της Δημιουργίας!
Συμπληρώστε τη φόρμα για να λαμβάνετε τα νέα μας!
Free download: Mοτίβα, Πατρόν και άλλα χρήσιμα για τις κατασκευές σας.
Το όνομα σας
Το email σας