ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΗΠΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Διακοσμήστε τον κήπο ή τη βεράντα σας με φαντασία!

– Μια μικρή βεράντα μπορεί να μεταμορφωθεί σε μια μικρή όαση. Χρησιμοποιήστε εκείνα τα μικρά τενεκεδένια κουτάκια από το νεσκαφέ ή την κομπόστα και φτιάξτε γλαστράκια για να υποδεχτούν τα μικρά σας λουλούδια.

– Έχετε παλιά παπούτσια τα οποία δεν είναι σε καλή κατάσταση για να χαρίσετε; Κάντε τα γλάστρες και κρεμάστε τα. Θα δώσετε μια χαρούμενη νότα στον κήπο σας. Δεν πετάμε τίποτα πριν δώσουμε σε αυτό και μια δεύτερη ευκαιρία ζωής.

– Διακοσμήστε τον τοίχο της βεράντας σας. Κρεμάστε σε γαντζάκια γαλβανιζέ γλαστράκια με τα αγαπημένα σας λουλούδια. Είναι ένας πολύ οικονομικός και όμορφος τρόπος ν’ αναδειχθούν τα ανθισμένα φυτά σας, διακοσμώντας ταυτόχρονα έναν άδειο τοίχο. Διαλέγετε λουλούδια σε έντονα χρώματα και εντυπωσιακά σχέδια όπου θα έρθουν σε αντίθεση με μονόχρωμα κουτιά.

– Δημιουργήστε μια μικρή γωνιά γεμάτη με τα αγαπημένα σας φυτά, τοποθετώντας τα σε εκείνο το παλιό ξύλινο τραπεζάκι ή την πολυθρόνα που πλέον δεν χρησιμοποιείτε. Ζωντανέψτε τα βάφοντάς τα με το χρώμα που σας αρέσει ή περάστε το ειδικό βερνίκι για έπιπλα εξωτερικού χώρου. Συμπληρώστε τη γωνιά σας με πέτρες και αφρόξυλα που είχατε μαζέψει από την παραλία.

– Διακοσμήστε τις γράστρες των φυτών σας με διάφορα βότσαλα που είχατε μαζέψει, βάφοντάς τα με έντονα χρώματα. Θα “σπάσει” τη μονοτονία του πράσινου των φύλλων.

dsc_6614
– Χρησιμοποιείστε πάνινες τσάντες που έχουν φθαρεί, σα γλάστρες. Δημιουργήστε δικές σας συνθέσεις με υλικά που δεν χρησιμοποιείτε.

– Μαζέψτε τα παλιά και άχρηστα κλειδιά, βάψτε τα με την ειδική μπογιά κατά της σκουριάς και συνεχίστε με λευκή μπογιά, για να μπορέσετε να γράψετε το όνομα του φυτού. Πόσες φορές δεν αναρωτηθήκατε το όνομα του φυτού που μόλις πριν λίγες μέρες αγοράσατε;

Συμβουλή: Είναι καλύτερα να ποτίζουμε αραιά και γενναιόδωρα τα φυτά, παρά να κάνουμε φτωχικά συχνά ποτίσματα
– Ποτέ μη βάζετε λίπασμα σε απότιστα φυτά γιατί θα τα κάψει.
– Όταν βάζετε λίπασμα στα φυτά σας θυμηθείτε πως δεν πρέπει οι κόκκοι του λιπάσματος μπουν στον κορμό τους. Γύρω γύρω από το φυτό μας σκορπίζουμε τους κόκκους. Εάν σας άρεσε αυτή η δημιουργία μοιραστείτε την ή κάντε την αγαπημένη σας!

Αφήστε σχόλιο

Η δημιουργικότητα σε όλο της το μεγαλείο!
Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να λαμβάνετε τα νέα μας.
Για Free downloads: Πατρόν, μοτίβα, ετικέτες κι άλλα χρήσιμα
για τις κατασκευές σας κάντε κλικ εδώ
Creativity! Το περιοδικό της Δημιουργίας!
Συμπληρώστε τη φόρμα για να λαμβάνετε τα νέα μας!
Free download: Mοτίβα, Πατρόν και άλλα χρήσιμα για τις κατασκευές σας.
Το όνομα σας
Το email σας