ΜΕ ΠΗΛΟ ΦΤΙΑΞΤΕ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ

Ασημένιο μενταγιόν με πολύτιμο μεταλλικό πηλό

Διαλέξτε ένα φυλλαράκι από το αγαπημένο σας φυτό και φτιάξτε ένα υπέροχο μενταγιόν με κρέμα μεταλλικού πηλού, το καθαρό ασήμι σε υγρή μορφή!

Υλικά & Eργαλεία
– 1 φυλλαράκι ή άλλο οργανικό υλικό
– Κρέμα PMC3 (καθαρό ασήμι)
– 1 πινελάκι
– 1 ζελατίνα (για επιφάνεια εργασίας)
– 1 τρυπανάκι Φ 1,2 χιλ.
– Σετ ψησίματος (φλόγιστρο, πυρότουβλο, λαβίδα) ή καμίνι υψηλής θερμοκρασίας
– Συρμάτινη βούρτσα
– Πατίνα και γυαλόχαρτο #1000 (προαιρετικά)
– Κερόνημα ή άλλο κορδόνι και χάντρα (προαιρετικά)

Οδηγίες
> Τοποθετούμε το φυλλαράκι μας πάνω στην επιφάνεια εργασίας με τα έντονα νεύρα προς τα επάνω. Με το ένα χέρι το κρατάμε από το κοτσανάκι του και καλύπτουμε όλο το φύλλο με μια ομοιόμορφη στρώση κρέμας PMC3.
> Αφήνουμε να στεγνώσει πολύ καλά. Θα καταλάβουμε ότι έχει στεγνώσει γιατί από γκρι και γυαλιστερό θα γίνει άσπρο και ματ.
> Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να έχουμε ένα κομμάτι αρκετά παχύ και αξιόπιστο για το μέγεθός του (τουλάχιστον επτά στρώσεις).
> Όταν στεγνώσει και η τελευταία στρώση, κάνουμε προσεχτικά με το τρυπανάκι μια τρύπα στο σημείο που θα θέλουμε μετά να περάσουμε το κορδόνι μας. (Δεν χρειάζεται dremel ή άλλο μοτέρ, o πηλός είναι αρκετά μαλακός για να τρυπηθεί με το χέρι.)
> Τοποθετούμε πάνω στο πυρότουβλο, κατά προτίμηση με το φυλλαράκι προς τα κάτω, και ‘ψήνουμε’ (κρατάμε πυρωμένο) με το φλόγιστρο για τρία λεπτά. Εναλλακτικά, ψήνουμε σε καμίνι (προσοχή: όχι φούρνο κουζίνας!) στους 900ο C για δυο ώρες. Με το ψήσιμο απομακρύνονται τα συνδετικά υλικά και μένει μόνο το καθαρό ασήμι.
> Γυαλίζουμε με τη συρμάτινη βούρτσα. Αν προτιμάμε το κόσμημά μας μαυρισμένο, βουτάμε στην πατίνα, ξεπλένουμε καλά και τρίβουμε με γυαλόχαρτο.
> Περνάμε το κορδόνι και δένουμε με απλό κόμπο. Καλοφόρετο!

Συμβουλή: Αν το φυλλαράκι μας είναι φρέσκο, καλό είναι να μην προσπαθήσουμε να επιταχύνουμε το στέγνωμα της κρέμας, γιατί κινδυνεύουμε να ξεράνουμε και να καταστρέψουμε το φύλλο, επομένως να χάσουμε και τη βάση μας. Βέβαια, αν έχουμε επιλέξει ένα ξερό φύλλο ή άλλο οργανικό στοιχείο (καρπούς, ποτ πουρί, χαρτί κλπ) μπορούμε να στεγνώσουμε πάνω στο καλοριφέρ ή με πιστολάκι μαλλιών.

Δημιουργία της κας Διαμαντοπούλου Λίλας Εάν σας άρεσε αυτή η δημιουργία μοιραστείτε την ή κάντε την αγαπημένη σας!
Η δημιουργικότητα σε όλο της το μεγαλείο!
Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να λαμβάνετε τα νέα μας.
Για Free downloads: Πατρόν, μοτίβα, ετικέτες κι άλλα χρήσιμα
για τις κατασκευές σας κάντε κλικ εδώ
Creativity! Το περιοδικό της Δημιουργίας!
Συμπληρώστε τη φόρμα για να λαμβάνετε τα νέα μας!
Free download: Mοτίβα, Πατρόν και άλλα χρήσιμα για τις κατασκευές σας.
Το όνομα σας
Το email σας