ΜΕ ΥΦΑΣΜΑ PATCHWORK ΧΕΙΜΩΝΑΣ

Απλικάρισμα – H πιο εύκολη τεχνική του patchwork

Διακοσμήστε με όμορφα σχέδια, με την τεχνική applique και δώστε τα πιο όμορφα αποτελέσματα στις patchwork δημιουργίες σας, όπως σουπλά, παπλώματα, μαξιλάρια, τσάντες κλπ.

Απλικάρισμα είναι η τεχνική κατά την οποία, στερεώνετε ένα κομμάτι ύφασμα πάνω σε ένα άλλο κομμάτι ύφασμα. Γίνεται στο χέρι ή στη μηχανή με διάφορες βελονιές, χρησιμοποιώντας ή όχι βοηθητικά υλικά. Σήμερα θα δούμε πώς γίνεται το απλικάρισμα στη μηχανή με τη χρήση αράχνης.

Οδηγίες

> Κατ’ αρχήν χρειάζεστε δυο υφάσματα: ένα που θα είναι το ύφασμα βάσης και το δεύτερο που θα είναι για το σχήμα που θα απλικάρετε.

> Παίρνετε πρώτα το ύφασμα του απλικέ και την αράχνη. Για όσες δεν την ξέρουν, είναι το θερμοκολλητικό διπλής όψης. Από τη μια μεριά έχει χαρτί και από την άλλη ένα υλικό όπως ο ιστός της αράχνης που είναι η κόλλα.

> Αν θέλετε να αντιγράψετε από κάπου ένα σχέδιο, βάλτε πάνω στο σχέδιο την αράχνη και αντιγράψτε με ένα μολύβι στη μεριά του χαρτιού.

apli_quilling4> Γυρίστε το ύφασμα του απλικέ με την ανάποδη μεριά προς το μέρος σας και επάνω βάλτε την  αράχνη με τη μεριά του χαρτιού προς το μέρος σας. Σιδερώστε πατητά μέχρι να κολλήσει η αράχνη στο ύφασμα.

apli_quilling3> Κόψτε το σχήμα σας πάνω στο περίγραμμα.

> Ξεφλουδίστε τώρα το χαρτί, δηλ. βγάζετε το χαρτί και θα παρατηρήσετε ότι η αράχνη έχει μεταφερθεί στην ανάποδη μεριά του υφάσματος. Δεν είναι ορατή, γιατί είναι διάφανη, αλλά τη νιώθετε με την αφή.

apli_quilling6> Παίρνετε τώρα το ύφασμα βάσης και τοποθετήστε στα σημεία που θέλετε τα σχήματα που προορίζονται για απλικάρισμα, με την αράχνη επάνω στην καλή μεριά του υφάσματος. Δηλαδή, τόσο το ύφασμα βάσης όσο και το σχήμα για απλικάρισμα θα είναι με την καλή μεριά προς το μέρος σας. Σιδερώστε και πάλι πατητά.

apli_quilling2> Στη συνέχεια βάλτε στη μηχανή σας το ζιγκ-ζαγκ ή ένα φεστόνι και κάντε το περίγραμμα περιμετρικά.

Τώρα που είδατε πόσο εύκολο είναι να απλικάρετε, κατεβάστε κι από εδώ σχήματα ή ψάξτε στο διαδίκτυο (με τις λέξεις applique patterns) ή αντιγράψτε σχήματα από παιδικά βιβλία και φτιάξτε πολλά απλικέ. Είναι η πιο εύκολη τεχνική του πάτσγουορκ, αλλά και αυτή που δίνει τα πιο όμορφα αποτελέσματα, ειδικά αν πρόκειται για παιδικά παπλωματάκια.
Και μην παραλείψετε να πάρετε και το καλοκαιρινό τεύχος Creativity, που κυκλοφορεί στα περίπτερα, όπου θα δείτε βήμα-βήμα πώς να κάνετε σουπλά. Έτσι θα μπορέσετε να φτιάξτε και απλικαρισμένα σουπλά, για εσάς ή για να τα προσφέρετε δώρο!

 

Κείμενα & φωτογραφίες: Μάνια Χατζηιωαννίδη

  Εάν σας άρεσε αυτή η δημιουργία μοιραστείτε την ή κάντε την αγαπημένη σας!

Αφήστε σχόλιο

Τα πιο δημοφιλή

Επικοινωνία

ΔΥΡΟΣ ΕΠΕ
Πύργου Δυρού 34, Περιστέρι, Αθήνα, 12134
Τηλ: 210 5736513, 210 5736334
Fax: 210 5736525

Email: dyros@dyros.com.gr

Τοποθεσία στο χάρτη

Το Creativity στο Pinterest!

Copyright © 2016. Created by ΔΥΡΟΣ ΕΠΕ - Απαγορεύεται η αναδημοσίευση άρθρων, αποσπασμάτων και φωτογραφικού υλικού, χωρίς την άδεια του περιοδικού.

Η δημιουργικότητα σε όλο της το μεγαλείο!
Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να λαμβάνετε τα νέα μας.
Για Free downloads: Πατρόν, μοτίβα, ετικέτες κι άλλα χρήσιμα
για τις κατασκευές σας κάντε κλικ εδώ
Creativity! Το περιοδικό της Δημιουργίας!
Συμπληρώστε τη φόρμα για να λαμβάνετε τα νέα μας!
Free download: Mοτίβα, Πατρόν και άλλα χρήσιμα για τις κατασκευές σας.
Το όνομα σας
Το email σας