ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ TIPS ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Ήλιος και παιδί

Μη ξεχνάτε πως τα παιδιά δεν θα πρέπει να εκτίθενται στον ήλιο για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και ειδικά τις μεσημεριανές ώρες.

Αν είναι μεγάλα τα παιδιά σας, μπορείτε να συζητήσετε και να τους εξηγήσετε τους λόγους. Εάν έχετε μωρό, εύκολα μπορείτε να προγραμματίσετε τις βόλτες του στο εξωτερικό περιβάλλον τις επιτρεπόμενες ώρες. Εάν βρίσκεστε σε διακοπές, η ιδανική ώρα για μπάνιο είναι το πρωί και αργά το απόγευμα. Και να θυμάστε πως:

• Τα βρέφη κάτω των 6 μηνών θα πρέπει να μένουν μακριά από τον ήλιο. Από την ηλικία των 6 μηνών και μετά, είναι  ασφαλές να χρησιμοποιείτε αντηλιακό στο μωρό σας.

• Είκοσι λεπτά πριν την έκθεσή του στον ήλιο, προστατεύουμε με αντιηλιακή κρέμα, το πρόσωπο και ολόκληρο το σώμα.

• Καλύπτουμε, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, το δέρμα του προσώπου, του λαιμού και των αυτιών, με αντιηλιακή κρέμα, ειδικά όταν θα πρέπει να βρίσκεται αρκετή ώρα σε εξωτερικό χώρο (π.χ. άθληση).

• Εφαρμόζουμε δύο επαλείψεις αντιηλιακού για καλύτερη προστασία.

• Το δέρμα των παιδιών είναι λιγότερο ανθεκτικό από των ενηλίκων και για αυτό το λόγο πρέπει να χρησιμοποιούμε κρέμα κατάλληλη για το παιδικό δέρμα.

• Προμηθευτείτε αντιηλιακή κρέμα η οποία είναι φτιαγμένη με αγνά και φυσικά υλικά.

• Επιλέγουμε αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας προστασίας για περιοχές του δέρματος που μένουν ακάλυπτες, όπως τα χέρια, πόδια, λαιμός κλπ..

• Το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι να θυμάστε να βάζετε στο παιδί σας αντηλιακό 30 λεπτά προτού βγείτε έξω και να ξαναβάζετε το πολύ κάθε δύο ώρες, ή μετά από κολύμπι, ή αν έχει ιδρώσει πολύ.

Παιδί και καπέλο
Την καλοκαιρινή περίοδο και για όσο βρίσκονται σε εξωτερικό χώρο πρέπει να φορούν το καπέλο τους. Τα παιδιά βρίσκουν χίλιες δυο δικαιολογίες για να μην το φορέσουν, όμως οι γονείς θα πρέπει να σταθούν αμετακίνητοι στην άποψή τους.

Κάποιες φορές, ενώ το φορούν στην αρχή, κατά τη διάρκεια της βόλτας τους, το παραπετούν, δεν θυμούνται σε ποιο σημείο το άφησαν και ένα σωρό άλλες δικαιολογίες. Για καλό και για κακό όμως, εσείς «στριμώξτε» στην τσάντα σας δύο ή τρία καπέλα υφασμάτινα, για κάθε ενδεχόμενο.

> Επιλέξτε ένα πλατύγυρο καπέλο, που προστατεύει το πρόσωπο, τον λαιμό και τα αυτιά του παιδιού.
> Ένα μωρό που φοράει ένα καπέλο κατά τη διάρκεια των πρώτων μηνών θα συνηθίσει να το φοράει χωρίς να διαμαρτύρεται και τα επόμενα καλοκαίρια.

  Εάν σας άρεσε αυτή η δημιουργία μοιραστείτε την ή κάντε την αγαπημένη σας!

Αφήστε σχόλιο

Η δημιουργικότητα σε όλο της το μεγαλείο!
Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να λαμβάνετε τα νέα μας.
Για Free downloads: Πατρόν, μοτίβα, ετικέτες κι άλλα χρήσιμα
για τις κατασκευές σας κάντε κλικ εδώ
Creativity! Το περιοδικό της Δημιουργίας!
Συμπληρώστε τη φόρμα για να λαμβάνετε τα νέα μας!
Free download: Mοτίβα, Πατρόν και άλλα χρήσιμα για τις κατασκευές σας.
Το όνομα σας
Το email σας