ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΘΕ ΠΩΣ ΑΝΟΙΞΗ

Ένα vintage ανθοδοχείο γεμάτο αναμνήσεις!

Σε κάθε σπίτι υπάρχει μια vintage κούπα, ένα μικρό ενθύμιο από τη μητέρα ή τη γιαγιά μας. Μην την αφήνετε στο βάθος ενός ντουλαπιού προστατεύοντάς την από τη χρήση, χαρείτε την και δώστε της «ζωή» μετατρέποντάς την σε ένα υπέροχο μικρό βάζο για τα ανοιξιάτικα λουλούδια σας!

Υλικά & Εργαλεία
-Vintage κούπες τσαγιού
-Σφουγγάρι ανθοδετικής
-Ψαλίδι
-Σύρμα ανθοδετικής
ουλούδια με το μίσχο
-Νερό

Οδηγίες
>Σε μια επιφάνεια εργασίας, συγκεντρώστε τα υλικά σας, αλλά και τα φρέσκα λουλούδια από τον κήπο, τη βεράντα σας ή από το ανθοπωλείο. >Χρησιμοποιήστε όποια λουλούδια σας αρέσουν από αγριολούλουδα έως πρασινάδες. Βάλτε τη φαντασία σας σε αυτή τη δημιουργία και δώστε μια μικρή πνοή άνοιξης στο σπίτι σας.
>Κρατήστε ένα λουλούδι με το μίσχο του και τοποθετήστε το μέσα στην κούπα, δοκιμαστικά, υπολογίζοντας με αυτόν τον τρόπο, το ύψος που χρειάζεται να έχουν τα λουλούδια. Υπολογίστε πως για τα λουλούδια που προορίζονται για το κέντρο της κούπας, θα πρέπει να αφήσετε λίγο μεγαλύτερο μίσχο από ό,τι τα λουλούδια που θα τοποθετήσετε περιφερειακά.

>Επιλέξτε τα λουλούδια για ποια θέση προορίζονται και κόψτε τους μίσχους στα αντίστοιχα λουλούδια.
>Κόψτε ένα μικρό κομμάτι από το σφουγγάρι ανθοδετικής και τοποθετήστε το μέσα στην κούπα. Συμπληρώστε τα κενά με μικρά κομμάτια από σφουγγάρι για να «γεμίσετε» την κούπα.
>Ξεκινήστε τη δημιουργία «καρφώνοντας» στο σφουγγάρι τα κεντρικά λουλούδια και στη συνέχεια γεμίστε την περιοχή περιφερειακά, δοκιμάζοντας τη θέση των λουλουδιών ως προς το ύψος τους.

>Μπορείτε να δημιουργήσετε μια όμορφη σύνθεση και με μικρά φύλλα στο χείλος της κούπας για να δώσετε μια ανάλαφρη εμφάνιση στην τελική εμφάνιση της σύνθεσης. Τα φύλλα μπορείτε να τα στερεώστε με σύρμα ανθοδετικής, πιάνοντάς τα με τη μία άκρη του σύρματος και καρφώνοντάς τα στο σφουγγάρι από την άλλη άκρη του, ένα-ένα φύλλο.
>Τέλος, με ένα μικρό ποτιστήρι ή μια σύριγγα μεγάλη βρέξτε το σφουγγάρι για να διατηρήσετε τα λουλούδια. Μην ξεχνάτε να ρίχνετε λίγο νερό καθημερινά.

Ιδέα: Αν έχετε παραπάνω από μία κούπες, μπορείτε να δημιουργήσετε μια πρωτότυπη σύνθεση με όλες τις κούπες, δημιουργώντας έναν μικρό «κήπο»!

Η δημιουργία αυτή μπορεί να γίνει και με αποξηραμένα λουλούδια, χρησιμοποιώντας στο εσωτερικό της κούπας ένα μεγάλο κομμάτι πηλό αντί για σφουγγάρι.

  Εάν σας άρεσε αυτή η δημιουργία μοιραστείτε την ή κάντε την αγαπημένη σας!

Αφήστε σχόλιο

Τα πιο δημοφιλή

Επικοινωνία

ΔΥΡΟΣ ΕΠΕ
Πύργου Δυρού 34, Περιστέρι, Αθήνα, 12134
Τηλ: 210 5736513, 210 5736334
Fax: 210 5736525

Email: dyros@dyros.com.gr

Τοποθεσία στο χάρτη

Το Creativity στο Pinterest!

Copyright © 2016. Created by ΔΥΡΟΣ ΕΠΕ - Απαγορεύεται η αναδημοσίευση άρθρων, αποσπασμάτων και φωτογραφικού υλικού, χωρίς την άδεια του περιοδικού.

Η δημιουργικότητα σε όλο της το μεγαλείο!
Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να λαμβάνετε τα νέα μας.
Για Free downloads: Πατρόν, μοτίβα, ετικέτες κι άλλα χρήσιμα
για τις κατασκευές σας κάντε κλικ εδώ
Creativity! Το περιοδικό της Δημιουργίας!
Συμπληρώστε τη φόρμα για να λαμβάνετε τα νέα μας!
Free download: Mοτίβα, Πατρόν και άλλα χρήσιμα για τις κατασκευές σας.
Το όνομα σας
Το email σας