ΑΠΟΚΡΙΕΣ

Ένας κλασικός χαρταετός για καλές πτήσεις!

Υλικά & Eργαλεία
– Χαρτί για τον χαρταετό και την ουρά (κατάλληλα χαρτιά είναι από εφημερίδα έως και χαρτιά περιτυλίγματος) όχι χοντρά χαρτιά
– Τρία ξυλάκια ή καλάμια
– Χαρτοκόπτη ή ψαλιδάκι
– Ξυλόκολλα ή άλλη κόλλα για χαρτιά
– Πινελάκι (εφόσον χρειάζεται)
– Σπάγκο

Οδηγίες
> Χρειαζόσαστε έναν πάγκο εργασίας λίγο μεγαλύτερο από το μέγεθος του χαρταετού που θα κατασκευάσετε, π.χ. ένα τραπέζι ή να το δουλέψετε στο πάτωμα.
> Για έναν χαρταετό 80 εκ. παίρνετε 3 ίδια ξυλάκια ή καλάμια 80 εκ. Μετρήστε και βρείτε το κέντρο τους, δηλ. 40 εκ. Δέστε με το σπάγκο τα 3 ξυλάκια στο κέντρο, με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να έχετε 6 ίδια τρίγωνα. Αντί σπάγκου μπορείτε να τα καρφώσετε με μια πρόκα.
> Πιάνετε μιαν άκρη από ένα ξυλάκι και δένετε την κλωστή. Αρχίστε να περνάτε την εξωτερική κλωστή του σκελετού πηγαίνοντας στο 2ο-3ο-4ο-5ο και ξανά στο πρώτο ξυλάκι, προσέχοντας να σχηματίζονται ίδιες πλευρές – τρίγωνα.
> Πάρτε τα χαρτιά που έχετε επιλέξει, κόψτε τα και κολλήστε τα φτιάχνοντας ένα μεγάλο χαρτί στο σχήμα και στο μέγεθος του σκελετού. Το χαρτί πρέπει να είναι περιμετρικά 3-4 πόντους μεγαλύτερο από το εξάγωνο που σχηματίζει η εξωτερική κλωστή του σκελετού. Στρώνετε στον πάγκο το χαρτί και επάνω ακουμπάτε το σκελετό.
> Χαράξτε το χαρτί παράλληλα στα ξυλάκια έως την εξωτερική κλωστή.
> Βάλτε κόλλα στη μια πλευρά του χαρτιού και το διπλώνετε στην κλωστή πιέζοντάς την για να κολλήσει. Κολλήστε μια μια και τις υπόλοιπες πλευρές. Έχετε φτιάξει τώρα τον χαρταετό σας.
> Για να φτιάξετε τα ζύγια του χαρταετού παίρνετε μια κλωστή και τη δένετε στα δυο επάνω ξυλάκια και μια άλλη στα δυο κάτω ξυλάκια, προσέχοντας να φτάνουν στο κέντρο του χαρταετού.
Παίρνετε μια τρίτη κλωστή, αφού πρώτα έχετε τρυπήσει το κέντρο του χαρταετού, την περνάτε μέσα και τη δένετε πίσω στο κέντρο των ξύλων. Την τρίτη αυτή κλωστή τη δένετε στο κέντρο της επάνω κλωστής.
> Στην κάτω κλωστή δένετε την ουρά που έχετε φτιάξει δένοντας κομμάτια χαρτιών σε ένα μακρύ σπάγκο.
> Δένετε την καλούμπα στο επάνω ζύγι και… ο χαρταετός σας είναι έτοιμος να πετάξει.

xartaetos_1
Δημιουργία από την CATSIVELIS

  Εάν σας άρεσε αυτή η δημιουργία μοιραστείτε την ή κάντε την αγαπημένη σας!

Αφήστε σχόλιο

Η δημιουργικότητα σε όλο της το μεγαλείο!
Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να λαμβάνετε τα νέα μας.
Για Free downloads: Πατρόν, μοτίβα, ετικέτες κι άλλα χρήσιμα
για τις κατασκευές σας κάντε κλικ εδώ
Creativity! Το περιοδικό της Δημιουργίας!
Συμπληρώστε τη φόρμα για να λαμβάνετε τα νέα μας!
Free download: Mοτίβα, Πατρόν και άλλα χρήσιμα για τις κατασκευές σας.
Το όνομα σας
Το email σας