ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΘΕ ΠΩΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Ένας καθρέφτης γεμάτος… “θάλασσα”!

Για την ακρίβεια, έναν καθρέφτη που εναρμονίζεται απόλυτα με το φυσικό περιβάλλον του εξοχικού σας ή, ανάλογα, θα σας θυμίζει τις καλοκαιρινές διακοπές στο αστικό περιβάλλον του διαμερίσματος.

Υλικά & Εργαλεία
– Κοντραπλακέ θαλάσσης
Καθρέφτης χωρίς μπιζουτάρισμα
– Κόλλα για καθρέφτη
– Ξυλόκολλα
– Εφημερίδες
– Σπάτουλα
– Πινέλο
– Σήτα
– Οι… θησαυροί της παραλίας
– Κρουστικό δράπανο & τρυπάνι
– Ούπατ

Οδηγίες
• Οι διαστάσεις του κοντραπλακέ και του καθρέφτη είναι ανάλογες με τον χώρο που θα τον τοποθετήσετε, ενώ ο αριθμός και το Νο των ούπατ είναι ανάλογα με βάρος της κατασκευής. Σε κάθε περίπτωση, ο καθρέφτης πρέπει να είναι τουλάχιστον 7-10 εκ. μικρότερος από το κοντραπλακέ. Πάντως, για εμάς όλα ξεκίνησαν όταν χρειάστηκε όχι απλώς να κρεμάσουμε έναν καθρέφτη πάνω από την εσοχή του νιπτήρα αλλά και να δώσουμε χρώμα και χαρακτήρα σε ένα καθ’ όλα λιτό μπάνιο.
• Αγοράστε καλής ποιότητας κόλλα ειδική για καθρέφτη, αφού μόνο αυτή διασφαλίζει ότι δεν θα καταστραφεί η επαργύρωσή του.
• Το μπιζουτάρισμα δεν… απαγορεύεται, αλλά δεν νομίζουμε ότι ταιριάζει σε αυτό το στυλ κορνίζας.
• Προτείνουμε κοντραπλακέ θαλάσσης, γιατί έχει μεγαλύτερη αντοχή και δεν σκεβρώνει.
• Οι δικοί μας θησαυροί της παραλίας είναι μικρά ξυλάκια που τα έχει ξασπρίσει ο ήλιος και τα έχει σμιλέψει η αρμύρα, κοχύλια και αχιβάδες σε διάφορα σχήματα και μεγέθη.

> Μετρήστε με ακρίβεια τις διαστάσεις, σημαδέψτε και ανοίξτε τις τρύπες στο ξύλο και τον τοίχο, όπου θα βιδωθούν τα ούπατ.
> Επιλέξτε και διαχωρίστε τα ξυλάκια και τα κοχύλια, ώστε να ταιριάζουν σε μέγεθος και να δένουν χρωματικά.
> Αν δεν νιώθετε σιγουριά για το αποτέλεσμα, πριν κολλήσετε οτιδήποτε, σχηματίστε την κορνίζα όπως θα θέλατε να είναι. Ακόμη καλύτερα αν το κάνετε αυτό πάνω σε μια άλλη επίπεδη επιφάνεια.
> Απλώστε την κόλλα και κολλήστε τον καθρέφτη στο κοντραπλακέ, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή, τηρώντας ακριβώς την ώρα αναμονής μέχρι να στεγνώσει. Καλύψτε τον καθρέφτη με χαρτί και εφημερίδες, για προστασία.
> Απλώστε μια γενναία δόση ξυλόκολλας στην κορνίζα. Αν πιστεύετε ότι δεν θα καταφέρετε να δουλέψετε γρήγορα, δουλεύετε ανά 30-40 εκ. τη φορά, για να μην προλάβει να στεγνώσει η κόλλα.
> Αδειάστε (προαιρετικά) στη σήτα λίγη άμμο και κοσκινίστε τη γύρω-γύρω στην  κορνίζα, δημιουργώντας έτσι ένα καλό υπόστρωμα που θα καλύψει το ξύλο.
> Απλώνσε με το πινέλο αρκετή κόλλα σε κάθε ξυλάκι και κολλάτε το στη θέση του στην κορνίζα. Προσοχή να μην καλύψετε τις τρύπες απ’ όπου θα περάσουν οι βίδες.
> Γεμίστε τα κενά ανάμεσα στα ξύλα κολλώντας μικρούλικα κοχύλια.
> Κολλήστε σπαρτά πάνω στα ξύλα μεγάλα, χρωματιστά κοχύλια.
> Βιδώστε τον καθρέφτη στον τοίχο.
> Καλύψτε τις βίδες κολλώντας πάνω τους κοχύλια.

  Εάν σας άρεσε αυτή η δημιουργία μοιραστείτε την ή κάντε την αγαπημένη σας!

Αφήστε σχόλιο

Η δημιουργικότητα σε όλο της το μεγαλείο!
Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να λαμβάνετε τα νέα μας.
Για Free downloads: Πατρόν, μοτίβα, ετικέτες κι άλλα χρήσιμα
για τις κατασκευές σας κάντε κλικ εδώ
Creativity! Το περιοδικό της Δημιουργίας!
Συμπληρώστε τη φόρμα για να λαμβάνετε τα νέα μας!
Free download: Mοτίβα, Πατρόν και άλλα χρήσιμα για τις κατασκευές σας.
Το όνομα σας
Το email σας