ΜΑΘΕ ΠΩΣ

To προσωπικό σας «στούντιο φωτογράφισης»

Δεν σας ικανοποιούν οι φωτογραφίες που «τραβήξατε» για τις χειροτεχνίες ή τις κατασκευές σας;  Θέλετε οι φωτογραφίες στο blog σας να αναδεικνύουν τα αντικείμενα όσο καλύτερα γίνεται;  Η φωτογράφιση σε ανοιχτό χώρο δεν σας ικανοποιεί, γιατί ο φωτισμός δεν είναι αρκετός;  Σας ενοχλούν όλα αυτά που αποτυπώνονται πίσω από το αντικείμενο που φωτογραφίζετε;

Υπάρχει λύση! Είναι εύκολη και προπάντων ανέξοδη! Μπορείτε, λοιπόν, να φτιάξετε το δικό σας μικρό στούντιο φωτογράφισης στο σπίτι σας!  Είναι πολύ απλή κατασκευή και όταν την ολοκληρώσετε  θα έχετε ένα μικρό και ευέλικτο στούντιο, γιατί θα μπορείτε να το μεταφέρετε όπου εσείς θέλετε!

Oδηγίες
> Αφού τοποθετήσετε τις λάμπες οικονομίας στα πορτατίφ, ήρθε η ώρα να φτιάξετε το «στούντιό» σας.
> Παίρνετε την χαρτόκουτα και αφού τη διπλώσετε στα σημεία διπλώματος, κλείστε τη βάση της κούτας με κολλητική ταινία.
> Τη στήνετε, όπως θα κάνατε αν την χρησιμοποιούσατε για ν’ αποθηκεύσετε πράγματα μέσα σε αυτήν, αφήνοντας ανοιχτή την επάνω πλευρά.
> Πιάνετε την χαρτόκουτα και την γυρνάτε να «κάτσει» σε μία από τις μεγαλύτερες πλευρές της. Έτσι όπως είναι και ενώ έχετε το άνοιγμα της χαρτόκουτας προς το μέρος σας, κόβετε τις τρεις πλευρές της, δηλαδή την αριστερή, τη δεξιά και την επάνω.
> Χρησιμοποιείστε το κοπίδι και όχι το ψαλίδι για να κόψετε τις πλευρές, ακουμπώντας την κούτα στο πάτωμα για αποφυγή τραυματισμού.
> Κόψτε τις τρεις πλευρές της κούτας και αφού αφαιρέσετε το κομμάτι της κάθε πλευράς, αντικαταστήστε και «κλείστε» τα ανοίγματα χρησιμοποιώντας τα τρία λευκά ριζόχαρτα.
> Όταν έρθει η ώρα να φωτογραφήσετε μια δημιουργία σας, μην ξεχάσετε το τέταρτο κομμάτι ριζόχαρτου, το οποίο πρέπει να είναι μεγαλύτερο σε μήκος από την χαρτόκουτα για να «ξεχειλίζει» προς τα έξω. Το τοποθετείτε στην κάτω πλευρά της χαρτόκουτας, δηλ. στην πλευρά που θα τοποθετήσετε αργότερα τη δημιουργία σας για να τη φωτογραφίσετε.
> Τα πορτατίφ τα στήνετε έξω από την χαρτόκουτα.
Το ένα  δεξιά, το άλλο αριστερά και το τρίτο το τοποθετείτε σε ένα ψηλό σημείο στραμμένο όμως το φως του πάνω σην χαρτόκουτα. Φωτίζετε, δηλαδή, από τρία σημεία την χαρτόκουτά σας.
> Τοποθετήστε τη δημιουργία σας στο “στούντιο” και αρχίστε τις δοκιμές.

Συμβουλές
– Αγοράστε μεγάλη χαρτόκουτα για να μπορέσετε να φωτογραφίσετε και τις μεγαλύτερες δημιουργίες σας, όπως ένα βάζο,  μια σύνθεση κ.ά.
– Μην κόψετε τα κομμάτια ακριβώς στα όρια των τσακισμάτων της κούτας. Αφήστε 5 πόντους γύρω-γύρω για να μπορέσετε να κολλήσετε το ριζόχαρτο στο περιθώριο αυτό.
– Το μυστικό για μια καλή φωτογράφιση είναι να φωτίζετε το αντικείμενο από 3 σημεία για να μη δημιουργείται σκίαση. Εάν σας άρεσε αυτή η δημιουργία μοιραστείτε την ή κάντε την αγαπημένη σας!
Η δημιουργικότητα σε όλο της το μεγαλείο!
Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να λαμβάνετε τα νέα μας.
Για Free downloads: Πατρόν, μοτίβα, ετικέτες κι άλλα χρήσιμα
για τις κατασκευές σας κάντε κλικ εδώ
Creativity! Το περιοδικό της Δημιουργίας!
Συμπληρώστε τη φόρμα για να λαμβάνετε τα νέα μας!
Free download: Mοτίβα, Πατρόν και άλλα χρήσιμα για τις κατασκευές σας.
Το όνομα σας
Το email σας