ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ DECOUPAGE >ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΤΕ

Χειροποίητη κρεμάστρα τοίχου από ξύλο

Φτιάξτε μια κρεμάστρα, από ξύλο, για την κρεβατοκάμαρά σας και διακοσμήστε την με διάφορα σχέδια χαρτοπετσέτας με την τεχνική decoupage.

Αν έχετε μια μεγάλη παλιά ξύλινη κρεμάστρα, μπορείτε να την αξιοποιήσετε, ανανεώνοντάς την, προσθέτοντας νέους γάντζους και διακοσμώντας την με νέα στοιχεία. Ειδάλλως, προμηθευτείτε ένα μεγάλο φαρδύ ξύλο, στις διαστάσεις που θέλετε.

Υλικά & Εργαλεία
– Ένα μεγάλο και φαρδύ ξύλο
– Βερνίκι προστασίας
– Λεπτό γυαλόχαρτο
– Χαρτοπετσέτα με σχέδια
– Κόλλα decoupage
– Πινέλο
– Γάντζους
– Μεταλλικά στηρίγματα (μεταλλικές θηλιές, ούπατ, βίδες και γάντζοι για τον τοίχο)
– Φυσικό σχοινί (προαιρετικά)
– Ηλεκτρικό τρυπάνι

Οδηγίες
> Τρίψτε με λεπτό γυαλόχαρτο την επιφάνεια του ξύλου για να φύγουν τυχόν αγριάδες αλλά και για να φανούν τα νερά του ξύλου. Αν θέλετε τρίψτε αρκετά τις γωνίες της για να στρογγυλέψουν. Το αποτέλεσμα θα σας ικανοποιήσει αρκετά.
> Στη συνέχεια, αφού το σκουπίσετε με ένα μαλακό πανί, περάστε το με το βερνίκι προστασίας με τη βοήθεια ενός πινέλου. Αφήστε το να στεγνώσει.
> Αν το ξύλο σας έχει  κάποια κενά, όπως τα αυλάκια της κατασκευής μας, μπορείτε να τα διακοσμήσετε κλείνοντάς τα, με φυσικό σχοινί, δημιουργώντας στις άκρες του ξύλου, μικρούς κόμπους.
> Μετρήστε το μήκος του ξύλου και υπολογίστε πόσους γάντζους θα σας χρειαστούν. Προσέξτε τις αποστάσεις μεταξύ τους να είναι ίσες. Αφού είστε σίγουροι στερεώστε με το τρυπάνι τους γάντζους.
> Κόψτε μικρά μοτίβα από την χαρτοπετσέτα και διακοσμήστε την κρεμάστρα κατά μήκος, με την τεχνική decoupage, δείτε εδώ περισσότερα για την τεχνική decoupage. Συνήθως το decoupage το κάνουμε σε ανοιχτόχρωμες επιφάνειες για να φαίνεται το σχέδιο, εδώ, λοιπόν, το διακινδυνέψαμε αφήνοντας άβαφτο το ξύλο (δηλ. δεν την βάψαμε λευκή), αλλά το αποτέλεσμα, στο τέλος μας ικανοποίησε. Αφήστε την κρεμάστρα να στεγνώσει και περάστε το βερνίκι προστασίας πάλι.
> Τέλος, βιδώστε δύο μεταλλικά κρικάκια στην πάνω μεριά του ξύλου (δεξιά και αριστερά) προσέχοντας τις μεταξύ τους αποστάσεις για να έχετε ένα αποτέλεσμα σωστό και να μη γέρνει η κρεμάστρα.
> Για το κρέμασμα στον τοίχο, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τους ειδικούς γάντζους με ούπατ.



 Εάν σας άρεσε αυτή η δημιουργία μοιραστείτε την ή κάντε την αγαπημένη σας!

Αφήστε σχόλιο

Τα πιο δημοφιλή

Επικοινωνία

ΔΥΡΟΣ ΕΠΕ
Πύργου Δυρού 34, Περιστέρι, Αθήνα, 12134
Τηλ: 210 5736513, 210 5736334
Fax: 210 5736525

Email: dyros@dyros.com.gr

Τοποθεσία στο χάρτη

Το Creativity στο Pinterest!

Copyright © 2016. Created by ΔΥΡΟΣ ΕΠΕ - Απαγορεύεται η αναδημοσίευση άρθρων, αποσπασμάτων και φωτογραφικού υλικού, χωρίς την άδεια του περιοδικού.

Η δημιουργικότητα σε όλο της το μεγαλείο!
Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να λαμβάνετε τα νέα μας.
Για Free downloads: Πατρόν, μοτίβα, ετικέτες κι άλλα χρήσιμα
για τις κατασκευές σας κάντε κλικ εδώ
Creativity! Το περιοδικό της Δημιουργίας!
Συμπληρώστε τη φόρμα για να λαμβάνετε τα νέα μας!
Free download: Mοτίβα, Πατρόν και άλλα χρήσιμα για τις κατασκευές σας.
Το όνομα σας
Το email σας