ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΑΣΧΑ

Πρωτότυπες ιδέες για να διακοσμήσετε τα πασχαλινά σας αυγά

1. Σχεδιάστε με χρώματα: Προσθέστε μια εκλεπτυσμένη και κομψή πινελιά στα πασχαλινά αυγά. Βάψτε τα πρώτα (βάση) με ανοιχτή απόχρωση για να αναδείξετε κατόπιν τα σχέδια. Χρησιμοποιήστε λεπτό μαρκαδόρο ή μια οδοντογλυφίδα και ζωγραφίστε δημιουργώντας ανοιξιάτικα σχέδια στην επιφάνειά τους.
egg_painting
2. Μικρές γιρλάντες στα αυγά: Βράστε τα αυγά και στη συνέχεια βάψτε τα σε ανοιχτόχρωμη απόχρωση. Διαλέξτε μικροσκοπικές λαμπερές γιρλάντες, σε αυτοκόλλητες ταινίες. Αφαιρέστε το χαρτί από το αυτοκόλλητο και διακοσμήστε τα αυγά σας. Για περισσότερη ασφάλεια περάστε κόλλα decoupage στις άκρες και πιέστε απαλά.

egg_decoupage3. Διακοσμήστε τα με decoupage: Kαλύψτε τα πασχαλινά αυγά σας με χαριτωμένα σχέδια από χαρτί, εφαρμόζοντας την τεχνική decoupage. Περάστε γιορτινές στιγμές με τα παιδιά σας χρησιμοποιώντας απλά υλικά και σχέδια και φυσικά με σύμμαχο τη φαντασία των παιδιών σας. Καλύψτε τα αυγά με ανοιξιάτικα μοτίβα όπως πασχαλίτσες, πεταλούδες, άνθη κλπ.

4. Διακοσμήστε τα με κονφετί: Αν έχετε μερικά φύλλα χαρτί και κόλλα stick, μπορείτε να δημιουργήσετε αυτά τα εορταστικά αυγά με κομφετί Βράστε τα αυγά και στη συνέχεια επιλέξτε μια βαφή ανοιχτής απόχρωσης. Δημιουργήστε μικρές τρύπες με το διακορευτή (εργαλεία για τρύπες) στα χαρτιά. Ανοίξτε τη βάση του εργαλείου και μαζέψτε τα μικρά στρογγυλά χαρτάκια χαρτιού. Αλείψτε με κόλλα stick (χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας) την επιφάνεια του αυγού. Με ένα τσιμπιδάκι φρυδιών παίρνετε ένα ένα τα χαρτάκια και τα κολλάτε διάσπαρτα στην επιφάνεια του αυγού. Συνεχίστε και με τα υπόλοιπα. Στο τέλος περάστε τα με βερνίκι νερού για στεθεροποίηση.

5. Διακοσμήστε τα με washi tapes: Κόψτε μικρά κομμάτια από αυτοκόλλητες ταινίες washi tapes και καλύψτε την επιφάνεια των αυγών σας. Χρησιμοποιήστε ταινίες σε χρωματική αρμονία μεταξύ τους (ίδιας απόχρωσης, με διαφορετικά σχέδια αλλά στην ίδια χρωματική γκάμα, μονόχρωμες κλπ.) και καλύψτε τα.  Τα παιδιά θα ξετρελαθούν με αυτή την χειροτεχνία γιατί είναι πολύ εύκολη και το αποτέλεσμα πολύχρωμο.

6. Βαμμένα αυγά με ύφασμα: Ντύστε ένα ένα τα αυγά με κομμάτια υφάσματος, όπως δαντέλα, τούλι κλπ., πριν τη βαφή, δημιουργώντας περίπλοκα σχέδια που μοιάζουν με ζωγραφική στο χέρι. Επιλέξτε το ύφασμα, τυλίξτε σφιχτά με αυτό το αυγό και ασφαλίστε το με ένα λαστιχάκι. Κάντε το ίδιο και στα υπόλοιπα αυγά.  Βουτήξτε ένα ένα τα αυγά στη βαφή για όσο χρόνο ορίζει η βαφή σας. Αφήστε να στεγνώσουν και βγάλτε τα υφάσματα.

7. Δαντελένια & κομψά: Βράστε τα αυγά σας και στη συνέχεια βάψτε τα με ανοιχόχρωμη απόχρωση. Κόψτε ένα κομμάτι δαντέλας αρκετό  να “αγκαλιάσει” ένα αυγό. Τοποθετήστε το κομμάτι περιμετρικά και στο κέντρο του αυγού. Εφαρμόστε με ένα μικρό σφουγγάρι το χρώμα της επιλογής σας επάνω στη δαντέλα, φροντίζοντας να μην μετακινηθεί η δαντέλα. Σκουπίστε το περίσσευμα χρώματος με μια χαρτοπετσέτα. Το χρώμα θα περάσει από τα κενά της δαντέλας στην επιφάνεια του αυγού δημιουργώντας όμορφα σχέδια. Αφήστε να στεγνώσει το χρώμα και βγάλτε τη δαντέλα.

8. Δέστε τα: Τυλίξτε τα αυγά με λεπτά κορδόνια, νήματα ή φυσικό σχοινί. Ξεκινήστε ασφαλίζοντας την άκρη του νήματος με λίγη κόλλα. Στη συνέχεια περάστε την επιφάνεια της βάσης του αυγού με κόλλα decoupage και τυλίξτε με νήμα σφιχτά, περιστρέφοντας το αυγό. Διορθώστε με το δάχτυλό σας, τις σειρές του νήματος έτσι ώστε να είναι πολύ κοντά η μία με την άλλη. Ασφαλίστε και την άλλη άκρη με κόλλα. Φτιάξτε ένα μικρό φιογκάκι και κολλήστε το στο κέντρο της διακόσμησης.

9. Σαν πανέμορφος κήπος: Κόψτε λωρίδες από χαρτί οrigami σε διάφορα μεγέθη και σχέδια φύλλων με αποχρώσεις του πράσινου και κολλήστε τες στα αυγά σας ξ εκινώντας από τη βάση του αυγού και κλιμακωτά.Αν σας αρέσουν τα χρωματιστά αυγά μπορείτε να τα περάσετε πρώτα με παστέλ αποχρώσεις και στη συνέχεια να κολλήσετε τις λωρίδες.
Δημιουργήστε μια σύνθεση με αυτά τα αυγά τοποθετώντας τα σε διαφόρων μεγεθών κύπελλα και κηροπήγια. Προσθέστε και μια διακοσμητική πεταλούδα στην κορυφή και η πασχαλινή σας διακόσμηση είναι έτοιμη.

10. Βαφή με φυσικά υλικά: Χρησιμοποιήστε διάφορα λαχανικά όπως παντζάρια ή κρεμμύδια με τη φλούδα τους, ή κόκκινο λάχανο ή βατόμουρα κλπ.. Βράστε τα σε μια κατσαρόλα με νερό και ένα μικρό ποτήρι ξύδι και δημιουργήσετε τα χρώματα. Αφήστε τα αυγά μέσα στο ζωμό κατά τη διάρκεια της νύχτας, στο ψυγείο, για πιο πλούσιο χρώμα.

Καλό Πάσχα σε όλους! Δείτε περισσότερες ιδέες στο τεύχος Creativity που κυκλοφορεί.

 



 Εάν σας άρεσε αυτή η δημιουργία μοιραστείτε την ή κάντε την αγαπημένη σας!

Αφήστε σχόλιο

Τα πιο δημοφιλή

Επικοινωνία

ΔΥΡΟΣ ΕΠΕ
Πύργου Δυρού 34, Περιστέρι, Αθήνα, 12134
Τηλ: 210 5736513, 210 5736334
Fax: 210 5736525

Email: dyros@dyros.com.gr

Τοποθεσία στο χάρτη

Το Creativity στο Pinterest!

Copyright © 2016. Created by ΔΥΡΟΣ ΕΠΕ - Απαγορεύεται η αναδημοσίευση άρθρων, αποσπασμάτων και φωτογραφικού υλικού, χωρίς την άδεια του περιοδικού.

Η δημιουργικότητα σε όλο της το μεγαλείο!
Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να λαμβάνετε τα νέα μας.
Για Free downloads: Πατρόν, μοτίβα, ετικέτες κι άλλα χρήσιμα
για τις κατασκευές σας κάντε κλικ εδώ
Creativity! Το περιοδικό της Δημιουργίας!
Συμπληρώστε τη φόρμα για να λαμβάνετε τα νέα μας!
Free download: Mοτίβα, Πατρόν και άλλα χρήσιμα για τις κατασκευές σας.
Το όνομα σας
Το email σας