ΠΟΛΥΜΕΡΗΣ ΠΗΛΟΣ ΜΑΘΕ ΠΩΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Πολυμερής πηλός – Eργαλεία και υλικά

Εάν έχετε δοκιμάσει άλλες τεχνικές και χόμπυ, μπορεί να έχετε ήδη μερικά από τα εργαλεία και τα υλικά που απαιτούνται για το πρώτο έργο σας από πολυμερή πηλό.

Κάποια άλλα εργαλεία μπορείτε να τα δανειστείτε από την κουζίνα σας. Δηλαδή μαχαίρια, ρολό, τρίφτη και πολλά άλλα. Ωστόσο, για ασφάλεια, καλό είναι αφού χρησιμοποιήσετε κάποια εργαλεία από την κουζίνα σας, να μην τα ξαναχρησιμοποιήσετε στο μαγείρευμα, παρά μόνο για την επόμενη χειροτεχνία σας.

Εργαλεία που βρίσκονται ήδη στην κουζίνα σας:
1. Ο φούρνος! Απαραίτητος για το ψήσιμο του πολυμερή πηλού. Μην ξεχάσετε όμως να τον αερίσετε καλά μετά τη χρήση.
2. Μηχανή ζυμαρικών: Οι περισσότερες έχουμε εξοπλίσει την κουζίνα μας και με αυτό το εργαλείο πάνω στον ενθουσιασμό μας ότι θα φτιάξουμε τα δικά μας ζυμαρικά. Αλλά ακόμα παραμένει στο ντουλάπι αχρησιμοποίητη. Ήρθε η ώρα να την αξιοποιήσετε φτιάχνοντας σχήματα από πηλό.
3. Κουπ πατ:  Ένα από τα αγαπημένα εργαλεία με τα οποία δημιουργείτε σχήματα για τις χειροτεχνίες σας. Απλά να θυμηθείτε να τα αντικαταστήσετε, για να έχετε όταν θελήσετε να φτιάξετε τα μπισκότα σας. Τα κουπ πατ είναι είτε από πλαστικό είτε από ανοξείτωτο ατσάλι βαρέως τύπου.

pilos54. Roller: Πλάστης από πλαστικό ή μέταλλο. Ο πλάστης από ξύλο δεν λειτουργεί τόσο καλά με τον πηλό. Το roller είναι ένα εργαλείο που θα πρέπει να έχετε όταν δημιουργείτε με πηλό.
5. Χαρτί ψησίματος: Τοποθετήστε ένα φύλλο στην επιφάνεια του ταψιού σας και τοποθετήστε τα κομμάτια από πηλό που θέλετε να ψήσετε στο φούρνο. Καλό είναι να χρησιμοποιήσετε ένα παλιό ταψί το οποίο στο εξής θα είναι εργαλείο για τις δημιουργίες σας.
6. Αλουμινόχαρτο: Εξαιτίας της αντοχής του στη θερμότητα, το καθιστά ιδανικό για να συνεργαστεί με το πολυμερή πηλό. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως βάση για τις δημιουργίες σας, την υποστήριξη για τα σχέδια και πολλά άλλα.
7. Αποφλοιωτή: Οι κοφτερές λεπίδες του είναι ιδανικές για να ξεφλουδίσει φέτες από πηλό. Βεβαιωθείτε ότι ο αποφλοιωτής σας είναι σε καλή κατάσταση και φυσικά από ανοξείδωτο χάλυβα για να μη σκουριάσει.
8. Οδοντογλυφίδες και ξυλάκια για σουβλάκι: Αυτά τα εργαλεία, μιας χρήσης, τα χρησιμοποιούμε για τη διάτρηση όταν θέλουμε να φτιάξουμε π.χ. χάντρες. Είναι εύκολα στο χειρισμό για να δημιουργήσουμε εφέ και σχήματα στον πηλό.
9. Αλάτι: Ένα άλλο συστατικό της κουζίνας που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για ειδικά εφέ σε πηλό. Π.χ. το αλάτι, μετά από τη σκλήρυνση του πηλού, πλένοντας το αντικείμενο που φτιάξαμε, διαλύεται και αφήνει στην επιφάνεια του πηλού τη «σφραγίδα» του (σχέδια).
10. Διαφάνεια περιτυλίγματος:  Ένα χρήσιμο υλικό για να τυλίξετε τον πηλό σας προστατεύοντάς τον από την απορρόφηση της σκόνης.
11. Παλιά πλαστικά μπολάκια: Αξιοποιήστε τα για να φυλάξετε τα υπολείμματα κομματιών του πηλού σας, αφού πρώτα τον τυλίξετε με λαδόχαρτο.
12. Τρίφτης: Εργαλείο που δημιουργεί υφή στην επιφάνεια του πηλού, π.χ υφή για χάντρες.

Αν κοιτάξετε προσεκτικά τα συρτάρια της κουζίνας σας θα δείτε ότι κάθε εργαλείο μπορεί να συμβάλει σε δημιουργίες από πηλό. Δείτε τι δεν χρειαζόσαστε και κάντε τα «εργαλεία» χειροτεχνίας.

Συμβουλές:
– Όταν αποθηκεύετε κομμάτια πηλού για να τα χρησιμοποιήσετε σε άλλη χρονική στιγμή, να θυμάστε να τα τοποθετείτε σε σκοτεινό μέρος. Όταν θελήσετε να τα χρησιμοποιήσετε, μην ανησυχείτε, θα χρειαστεί μόνο παραπάνω χρόνο για να τα «δουλέψετε» έως ότου να σχηματίσετε τα σχέδια που θέλετε.
– Χρησιμοποιήστε γάντια μιας χρήσης όταν δουλεύετε με τον πηλό για να μην αφήσετε αποτυπώματα πάνω στις δημιουργίες σας, οι οποίες θα φαίνονται και μετά το ψήσιμο.
– Όταν χρησιμοποιείτε διάφορα χρώματα στις δημιουργίες σας, καλό είναι να πλένετε τα χέρια σας, για να μην μεταφέρετε την μια απόχρωση στην άλλη.
– Θυμηθείτε, πριν τις ψήσετε, να βάλετε τις γράνες στα αντικείμενά σας, με τις οποίες θα τα κρεμάσετε στο τέλος.
– Για να δείχνουν ακόμα πιο όμορφα αλλά και για να αντέξουν στο χρόνο περάστε τα με βερνίκι.

Κράτα το



 Εάν σας άρεσε αυτή η δημιουργία μοιραστείτε την ή κάντε την αγαπημένη σας!

Αφήστε σχόλιο

Τα πιο δημοφιλή

Επικοινωνία

ΔΥΡΟΣ ΕΠΕ
Πύργου Δυρού 34, Περιστέρι, Αθήνα, 12134
Τηλ: 210 5736513, 210 5736334
Fax: 210 5736525

Email: dyros@dyros.com.gr

Τοποθεσία στο χάρτη

Το Creativity στο Pinterest!

Copyright © 2016. Created by ΔΥΡΟΣ ΕΠΕ - Απαγορεύεται η αναδημοσίευση άρθρων, αποσπασμάτων και φωτογραφικού υλικού, χωρίς την άδεια του περιοδικού.

Η δημιουργικότητα σε όλο της το μεγαλείο!
Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να λαμβάνετε τα νέα μας.
Για Free downloads: Πατρόν, μοτίβα, ετικέτες κι άλλα χρήσιμα
για τις κατασκευές σας κάντε κλικ εδώ
Creativity! Το περιοδικό της Δημιουργίας!
Συμπληρώστε τη φόρμα για να λαμβάνετε τα νέα μας!
Free download: Mοτίβα, Πατρόν και άλλα χρήσιμα για τις κατασκευές σας.
Το όνομα σας
Το email σας