ΓΑΜΟΣ - ΒΑΦΤΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ

Η Λίστα Γάµου και τα µυστικά της!

Έξυπνη κίνηση, αποτελεσµατική, λειτουργική και αναµφισβήτητα… οικονοµική. Η Λίστα Γάµου είναι ό,τι καλύτερο θα µπορούσαν να ελπίσουν τα νέα ζευγάρια για να εξοπλίσουν εύκολα και, ουσιαστικά, δωρεάν το σπιτικό τους –µε την «ευγενική χορηγία» φίλων και συγγενών.

Το µόνο που έχετε να κάνετε είναι να γνωρίζετε τι ακριβώς είναι η λίστα γάµου, πώς λειτουργεί και τι χρειάζεστε για το καινούριο σας σπίτι. Πρώτα απ’ όλα, θα πρέπει να ξέρετε ότι υπάρχουν τρία είδη λίστας –η κλειστή, η ανοιχτή και η εναλλακτική.

Λίστα ανάλογα µε τις ανάγκες σας
Στην πρώτη, την κλειστή, εσείς αποφασίζετε συγκεκριµένα ποια είδη και αντικείµενα χρηστικά ή διακοσµητικά θέλετε, ζητάτε από το κατάστηµα όπου θα ανοίξετε λίστα να τα κρατήσει στο όνοµα το δικό σας και του συντρόφου σας και οι καλεσµένοι σας θα επιλέξουν κάποιο απ’ όλα ανάλογα µε το πορτοφόλι τους.
Στη δεύτερη περίπτωση, της ανοιχτής λίστας, εσείς διαλέγετε το ή τα καταστήµατα όπου θέλετε να την ανοίξετε (κι αυτό γιατί µπορεί να χρειάζεστε σερβίτσια και µικροσυσκευές, αλλά και ηλεκτρικές συσκευές λευκές ή όχι, έπιπλα, χαλιά και πολλά άλλα που δεν τα βρίσκεις σε ένα και µόνο κατάστηµα). Τότε οι καλεσµένοι σας θα επιλέξουν ό,τι τους αρέσει ή θα καταθέσουν όσα χρήµατα έχουν τη δυνατότητα στον λογαριασµό που θα έχετε ανοίξει.
Η τρίτη λίστα είναι «άλλου ύφους», εναλλακτική… και βολεύει πάρα πολύ τα ζευγάρια που έχουν συζήσει για ένα διάστηµα πριν από το γάµο, οπότε ζουν ήδη σε ένα πλήρως εξοπλισµένο σπίτι, ή όσους νεόνυµφους εγκαθίστανται προσωρινά στο σπίτι της µαµάς ή της πεθεράς οπότε και αυτά µπαίνουν να κατοικήσουν σ’ έναν έτοιµο χώρο… Σε αυτές τις περιπτώσεις, µπορείτε ν’ ανοίξετε λίστα –δηλαδή λογαριασµό– όπου θέλετε (σε ταξιδιωτικό γραφείο, σε  αντιπροσωπεία αυτοκινήτων πολυτελών ή µη, σε τράπεζα για κάποιο στεγαστικό δάνειο που ίσως εκκρεµεί) και να ζητήσετε ό,τι τραβάει η καρδιά σας ή ό,τι έχετε πραγµατικά ανάγκη.

Τι συµπεριλαµβάνεται στη λίστα γάµου;
Τα πάντα! Από ηλεκτρικές συσκευές µέχρι λευκά είδη και από σκεύη µαγειρικής µέχρι σερβίτσια καλά και καθηµερινά, πορσελάνινα και απλά πιατικά, µαχαιροπήρουνα, διακοσµητικά και έπιπλα. Απαραίτητα για το ξεκίνηµα της νέας σας ζωής πάντως είναι όσα είδη αφορούν στο  Art De La Table:

-Σερβίτσια φαγητού (12 και 24 ατόµων)
-Πιάτα βαθιά, ρηχά, σαλάτας, φρούτου, γλυκού
-Σαλατιέρα, Σαλτσιέρα και Τυριέρα
-Σερβίτσια καφέ/τσαγιού, πρωινού (6 και 12 ατόµων)
-Φλιτζάνια και πιάτα καφέ/τσαγιού
-Γαλατιέρα, Ζαχαριέρα, Βουτυριέρα
-Ποτήρια Νερού, Κρασιού, Μπύρας, Ουίσκυ και Ούζου
Επίσης, Μαχαιροπήρουνα (ανοξείδωτα ή ασηµένια) για πολλές χρήσεις  (φαγητού, ψαριού, φρούτου, παγωτού και γλυκού). Να ξέρετε πάντως ότι στα εξειδικευµένα καταστήµατα µε λίστες γάµου µπορείτε να βρείτε και πλήρεις κασετίνες µε όλα τα είδη από µαχαιροπήρουνα.
Και στη µαγειρική, δηλαδή τον εξοπλισµό της κουζίνας:
-Χύτρα ταχύτητας
-Κατσαρόλες και ταψιά σε διάφορα µεγέθη
-Αντικολλητικά τηγάνια
-Πυρέξ
-Μπρίκια, Σουρωτήρι, Ψωµιέρα και Ξύλο κοπής – τρία διαφορετικά για ψωµί, κρέας και λαχανικά
-Κουτάλες, Ανοιχτήρι, Τιρµπουσόν
-Ηλεκτρονική Ζυγαριά φαγητών.

Σαφώς, µπορείτε να συµπεριλάβετε στη δική σας λίστα γάµου, ηλεκτρικά είδη, ηλεκτρικές µικροσυσκευές (να ζητήσετε οπωσδήποτε µία καφετιέρα για να µη δεχτείτε τυχαία… πάνω από δέκα), διακοσµητικά (τασάκια, κηροπήγια, βάζα, πίνακες), κρύσταλλα, πορσελάνες, φωτιστικά, καθρέφτες, χαλιά, ασηµικά… και ό,τι άλλο εσείς θεωρείτε χρήσιµο.

Η ώρα η καλή!



 Εάν σας άρεσε αυτή η δημιουργία μοιραστείτε την ή κάντε την αγαπημένη σας!

Αφήστε σχόλιο

Τα πιο δημοφιλή

Επικοινωνία

ΔΥΡΟΣ ΕΠΕ
Πύργου Δυρού 34, Περιστέρι, Αθήνα, 12134
Τηλ: 210 5736513, 210 5736334
Fax: 210 5736525

Email: dyros@dyros.com.gr

Τοποθεσία στο χάρτη

Το Creativity στο Pinterest!

Copyright © 2016. Created by ΔΥΡΟΣ ΕΠΕ - Απαγορεύεται η αναδημοσίευση άρθρων, αποσπασμάτων και φωτογραφικού υλικού, χωρίς την άδεια του περιοδικού.

Η δημιουργικότητα σε όλο της το μεγαλείο!
Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να λαμβάνετε τα νέα μας.
Για Free downloads: Πατρόν, μοτίβα, ετικέτες κι άλλα χρήσιμα
για τις κατασκευές σας κάντε κλικ εδώ
Creativity! Το περιοδικό της Δημιουργίας!
Συμπληρώστε τη φόρμα για να λαμβάνετε τα νέα μας!
Free download: Mοτίβα, Πατρόν και άλλα χρήσιμα για τις κατασκευές σας.
Το όνομα σας
Το email σας