>ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΤΕ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Ένα ιδιαίτερο αστέρι για το χριστουγεννιάτικο δέντρο

christ_mant

Ένα αστέρι, ιδιαίτερο και πρωτότυπο, για το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας.

Μια όμορφη, απλή και ιδιαίτερη ιδέα για τη δημιουργία χειροποίητων στολιδιών για το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας. Φτιάξτε αρκετά, αν έχετε μεγάλο δέντρο, και διακοσμήστε τα όπως προστάζει η φαντασία σας και η γιορτινή σας διάθεση.

Το βασικό υλικό για αυτό το αστέρι είναι το… μανταλάκι. Ακριβώς, καλά καταλάβατε. Απλά, ξύλινα μανταλάκια (για κάθε ένα αστέρι θα χρειαστείτε 8 μανταλάκια) τα οποία αφού τους βγάλετε το μεταλλικό στοιχείο που τα ενώνει θα έχετε δύο λεπτά ξύλινα κομμάτια με τη μία τους πλευρά ίσια και την άλλη με εγκοπές.  Στη συνέχεια παίρνετε τα δύο κομμάτια και αφού τοποθετήσετε το ένα με το άλλο από τις ίσιες τους πλευρές, τις κολλάτε είτε με ξυλόκολλα είτε με κόλλα σιλικόνης.

Ενώστε δεκαέξι τέτοια κομμάτια δημιουργώντας τις οκτώ πλευρές του αστεριού. Στη συνέχεια τοποθετείστε τα σε μια επιφάνεια σχηματίζοντας ένα αστέρι. Κόψτε ένα μικρό κομμάτι χαρτόνι και αφού βάλετε λίγη κόλλα σιλικόνης  το τοποθετείτε στο κέντρο του αστεριού, για να το σταθεροποιήσετε το σχήμα του.

Γυρνάτε το αστέρι από την άλλη πλευρά (την καλή) και διακοσμείτε το κέντρο του με ένα χριστουγεννιάτικο στοιχείο. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρώματα, νερομπογιές ή ακρυλικά και να περάσετε ένα διασκεδαστικό απόγευμα συντροφιά με το παιδί σας, βάφοντας τα αστέρια σε έντονα γιορτινά χρώματαα. Πριν στεγνώσει το χρώμα ρίξτε λίγο γκλίτερ ασημί ή χρυσό.

Περάστε ένα κομμάτι φυσικού σπάγκου σε ένα σημείο (στο κενό που δημιουργείται στο μέσον) δημιουργώντας μια θηλιά για να μπορέσετε να το κρεμάσετε στο δέντρο.

Φτιάξτε όσα χρειάζεστε για το δέντρο σας και χαρείτε τις γιορτές που έρχονται.

 

 

  Εάν σας άρεσε αυτή η δημιουργία μοιραστείτε την ή κάντε την αγαπημένη σας!

Αφήστε σχόλιο

Η δημιουργικότητα σε όλο της το μεγαλείο!
Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να λαμβάνετε τα νέα μας.
Για Free downloads: Πατρόν, μοτίβα, ετικέτες κι άλλα χρήσιμα
για τις κατασκευές σας κάντε κλικ εδώ
Creativity! Το περιοδικό της Δημιουργίας!
Συμπληρώστε τη φόρμα για να λαμβάνετε τα νέα μας!
Free download: Mοτίβα, Πατρόν και άλλα χρήσιμα για τις κατασκευές σας.
Το όνομα σας
Το email σας